Wednesday, June 19, 2024
Άρθρα

Music Corner: Super Mario Land 2 – Athletic theme

Συνεχίζουμε με μουσική του η αγαπημένου υδραυλικού, του σούπερ Mario, και αυτή τη φορά θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του Game Boy advance. Το πηγαίνουμε λίγο με χρονολογική σειρά όπως εκδόθηκαν τα παιχνίδια πάνω-κάτω, οπότε όπως και στο προηγούμενο έτσι και στο επόμενο, και με δεδομένα τα release των Mario Wonder, Mario rpg, Princess Peach κ.α., σήμερα θα δούμε το Super Mario Land 2 – Athletic theme.


Όπως οι περισσότερες Overworld μουσικές, το Super Mario Land 2 – Athletic theme theme είναι μια παιχνιδιάρικη και ευχάριστη μελωδία και μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Mario and Luigi in Beads

Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το Super Mario Land 2

Το Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, γνωστό και ως απλά Super Mario Land 2 ή Mario Land 2, είναι ένα platform παιχνίδι για το Game Boy που κυκλοφόρησε το 1992. Aργότερα κυκλοφόρησε σαν επανέκδοση για την Virtual Console του Nintendo 3DS το 2011 και το Game Boy του Nintendo Switch – το 2023. Το Super Mario Land 2 είναι η έβδομη είσοδος στη σειρά Super Mario και σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο του αυτοαποκαλούμενου αντιπάλου του Mario, τον Wario, ο οποίος αργότερα θα γινόταν επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας στο franchise Super Mario καθώς και πρωταγωνιστής στη δική του σειρά.

Intro του Super Mario Land 2

Όπως και το Super Mario Land το παιχνίδι αναπτύχθηκε από τον αείμνηστο Gunpei Yokoi και όχι από τον δημιουργό του franchise Super Mario, Shigeru Miyamoto (μεγάλε Shigeru), ο οποίος δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού. Είναι αξιοσημείωτο ότι ήταν το τελευταίο αυθεντικό παιχνίδι Super Mario με side-scrolling μέχρι το New Super Mario Bros. του 2006, 13½ χρόνια αργότερα (χωρίς να υπολογίζονται οι επανεκδόσεις).

Stage 1 – Overworld – Athletic theme

Η ιστορία του παιχνιδιού

Μετά τη διάσωση της πριγκίπισσας Daisy από την Tatanga στη Sarasaland, ο Mario επιστρέφει στο δικό του ιδιωτικό νησί, που ονομάζεται Mario Land. Επιστρέφοντας, ωστόσο, διαπιστώνει ότι ένας παλιός αντίπαλος του, ονόματι Wario είχε καταφέρει να καταλάβει το κάστρο του και να κάνει ένα κακό ξόρκι, για να κάνει πλύση εγκεφάλου στους κατοίκους του νησιού για να τον υπηρετήσουν εναντίον του Mario. Τα 6 Χρυσά Νομίσματα (τα κλειδιά του κάστρου του Mario) απλώθηκαν σε όλο το νησί και ο Mario πρέπει να ανακτήσει αυτά τα νομίσματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Wario για να ανακτήσει το κάστρο του και να αποκαταστήσει την τάξη στη Γη του.

*Όλες οι φωτογραφίες σε αυτό το Music Corner για το Super Mario Land 2 – Athletic theme φτιάχτηκαν με βάση το super mario Land 2 Deluxe edition. Πρόκειται για ένα hack rom του οποίου οι εικόνα χρησιμοποιήθηκε λόγο χρωμάτων.

Tο πρώτο boss που αντιμετωπίζει ο Mario: ο the Big Bird

Εδώ θα θυμηθείτε και θα συγκινηθείτε με τον original 8-bit ήχο του παιχνιδιού:

Sheet Music

O Συνθέτης για το Super Mario Land 2 – Athletic theme είναι η Kazumi Totaka.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Ένας ακόμα από τα bosses που αντιμετωπίζει ο Mario τα: Three Little Pigheads

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του Super Mario Land 2 – Athletic theme. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με γλυκιά και παιχνιδιάρικη διασκευή με διάφορα όργανα:

 1. Συνεχίζουμε με διασκευή με πιάνο:

 1. Έκδοση ορχηστρική από αφιέρωμα στο Super Mario Bros 3:

Ο Mario αντιμετωπίζει τη τον Wario σαν Final Boss stage – Part 1
 1. Metal διασκευή από το κανάλι DSC (στο 0:51). Σας έχω ξαναγράψει για το DSC στο Music Corner εδώ:

 1. Εκτέλεση σε Gypsy Jazz! Πραγματικά ιδιαίτερη!
 1. Εκτέλεση με κλασική κιθάρα το κανάλι Soranda Guitar:
Ο Mario αντιμετωπίζει τη τον Wario σαν Final Boss stage – Part 2
 1. Μια πιο ορχιστρική-πληθωρική-εξτραβαγκαντ εκτέλεση:
 1. Live-ορχιστρική εκτέλεση από το κανάλι Τhe8BitBigBand:
 1. Μία Beat πιο δυναμική και χορευτική εκτέλεση:
 1. Μια πιο εμπλουτισμένη εκτέλεση σε σχέση με την Original από τον γνωστό Tee Lopez (συνεργάτης στο κανάλι gamechops).
 1. Mία αλλά SNES εκτέλεση απλή και μονοφωνική:
 1. Και τέλος μια ακόμη πιάνο εκτέλεση, αυτή τη φορά αρκετά γρήγορη.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Ο Mario αντιμετωπίζει τη τον Wario σαν Final Boss stage – Part 3

Πηγές:

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Mario & Sleep“.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Και αφήστε σχόλιο για πιο τραγούδι θα θέλατε να σας γράψουμε στο μέλλον.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 7100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!