Monday, June 24, 2024
Άρθρα

Music Corner: Super Mario Bros 2 Overworld theme

ΜAR10 σήμερα, η μέρα του Μάριο και θα σας γράψω για μία ακόμη μουσική του αγαπημένου υδραυλικού. Έτσι και αλλιώς εκεί θα κινούμασταν, σε συνέχεια και του προηγούμενου (αλλ΄΄α και του επόμενου Music corner) με δεδομένα και τα release των (Mario Wonder, Mario rpg, Princess Peach etc). Σήμερα τη μέρα του υδραυλικού θα δούμε το Super Mario Bros 2 Overworld Theme.


Το Super Mario Bros 2 Overworld theme είναι μια παιχνιδιάρικη και ευχάριστη μελωδία και μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις. Σε αυτό το άρθρο έχουμε και σχετικό βίντεο με αυτή τη μουσική και σχέδιο που φτιάχνεται με hama beads:

Mario and Luigi in Beads

Η προσωπική εμπειρία με το Super Mario Bros 2 Theme

Η αλήθεια είναι πως όταν κυκλοφόρησε το Super Mario Bros 2 εγώ ήμουν σε αρκετά μικρή ηλικία και δεν έτυχε ποτέ να έχω στη διάθεσή μου μία κονσόλα Nintendo Entertaiment System. Ούτε είχα την ευκαιρία να το σε κάποιο remake μεταγενέστερα. Συνεπώς απλά δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμα, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον του δώσω μια ευκαιρία. Παρα ταύτα η μουσική μελωδία που ντύνει το Overworld theme είναι απίθανη, αρκετά χαρούμενη και από τις πιο ξεχωριστές jazz μουσικές Mario που έχει γραφτεί ποτέ.

O Mario ξεκινάει στο παιχνίδι στο επίπεδο 1-1.

Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το Super Mario Bros 2  

Το Super Mario Bros. 2 είναι ένα platform παιχνίδι που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από τη Nintendo για το Nintendo Entertainment System (NES). Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική τον Σεπτέμβριο του 1988 και στην περιοχή PAL το 1989.

Το Super Mario Bros 2 είναι ένα 2D side-scrolling Platform παιχνίδι. Ο στόχος είναι να περιηγηθεί ο χαρακτήρας του παίκτη (Mario) στον κόσμο των ονείρων Subcon και να νικήσει τον κύριο ανταγωνιστή Wart.  Πριν από κάθε στάδιο, ο παίκτης επιλέγει έναν από τους τέσσερις πρωταγωνιστές: Mario, Luigi, Toad και Princess Toadstool. Και οι τέσσερις χαρακτήρες μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν και να ανέβουν σκάλες ή κληματαριές, αλλά κάθε χαρακτήρας έχει μια μοναδική δύναμη που τους κάνει να ελέγχονται διαφορετικά.

Εδώ θα θυμηθείτε και θα συγκινηθείτε με τον original 8-bit ήχο του παιχνιδιού:

Super Mario Bros 2 Theme: Επίπεδο 1-1

Sheet Music

O Συνθέτης για το Super Mario Bros 2 Theme δεν είναι άλλος από τον μοναδικό Konji Kondo. Ο άνθρωπος που σε 8-bit μουσική κατάφερε να γράψει Jazz Μουσική!

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του Super Mario Bros 2 Overworld Theme. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με γλυκούλα εκτέλεση από διάφορα μικρά έγχορδα:

 1. Συνεχίζουμε με πιάνο διασκευή σε όσο πιο Jazz πάει:

 1. Έκδοση με Ocarina:

 1. Metal διασκευή από το κανάλι DSC. Έχει και λίγο από άλλα theme από Mario Bros 2. Σας έχω ξαναγράψει για το DSC στο Music Corner εδώ:

 1. Και δεύτερη ακόμα πιο σκληρή Metal διασκευή:
 1. Εκτέλεση με κλασσική κιθάρα:
Ο Mario αντιμετωπίζει τη Birdo σαν Boss stage
 1. Τέλεια εκτέλεση με Accordion:
 1. Ragtime Super Mario από far west:
 1. Φυσικά και εκτέλεση με κιθάρα και accrodion, δε θα μπορούσε να λείπει:
 1. Μια Jazz Piano εκτέλεση που αξίζει να ακούσετε Όλο για τη διασκευή που έχει κάνει ο Tim de Man πάνω στο τραγούδι.
 1. Ορχηστρική εκτέλεση, σχεδόν χριστουγεννιάτικη:
 1. Και θα κλείσουμε με τον γνωστό και μη εξαιρετικό Smooth Mc Groove και τα μοναδικά “nerd” φωνητικά του.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

O Mario στο τελευταίο Boss

Πηγές:
Super Mario Bros 2 Theme

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: Super Mario Land 1 Overworld theme“, στο οποίο υπάρχει κρυφό easter egg.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Και αφήστε σχόλιο για πιο τραγούδι θα θέλατε να σας γράψουμε στο μέλλον.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 7100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!