Tuesday, December 5, 2023
Άρθρα

Music Corner: Revali’s Theme

Την ώρα που γράφεται το άρθρο απομένουν κάτι λιγότερο από 46 μέρες για το release του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Συνεπώς εδώ όλοι στην ομάδα του Music Corner, η αφεντιά μου ολάκερη δηλαδή, αποφασίσα(με) να γράψουμε για μουσικές από το προηγούμενο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, η κατά κόσμον “ανάσα της αγριάς”.
Η πιο γνωστή μελωδία από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα του άρθρου, είναι το Kass theme, για το οποίο έχει γίνει ήδη σχετικό μουσικό αφιέρωμα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Συνεπώς είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθούμε τις καλύτερες μελωδίες (themes) από το Legend of Zelda: Breath of the Wild. Θα γράψουμε λοιπόν για τις μελωδίες των Champions:

 1. Revali’s Theme,
 2. Mipha’s Theme,
 3. Darruk’s Theme και
 4. Urbosa’s theme.

Ξεκινώντας λοιπόν με το Revali’s theme πρόκειται για απαλή και όμορφη μουσική (σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του Revali) που στο τέλος, στο πολύ τέλος, χτίζει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό για τον Link.

Champion Revali

O Revali και η συμμετοχή του στο Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ο Revali είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας στο Breath of the Wild. Είναι μέλος της φυλής των Rito και επιλέχθηκε ως μέλος των τεσσάρων Champion της Hyrule για να είναι πιλότος του Divine Beast Vah Medoh. Είναι γνωστός για την αλαζονική συμπεριφορά του, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν βρίσκεται κοντά στον Link. Συχνά καυχιέται για τις δυνατότητές του και συχνά είναι απρόθυμος να παραδεχτεί την ήττα όταν τον χτυπάει ένας αντίπαλος, ισχυριζόμενος ότι δεν έκανε το καλύτερο δυνατό, όπως όταν νικήθηκε από τον Windblight Ganon, όπου ισχυρίστηκε ότι «απλώς χτυπούσε τα φτερά του». Η δυσαρέσκεια του προς τον Link οφείλεται στο φθόνο για την υψηλότερη θέση του, καθώς και στην αδυναμία του να εκφράσει τα συναισθήματα του.

Το Devine Beast Van Medoh

Στο expansion από το Legend of Zelda: Breath of the Wild αποκαλύπτεται ότι η ιδιόρρυθμη και συγκρατημένη περσόνα του Revali χρησιμοποιείται συχνά για να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειές του. Όπως το θέτει ο Kass, ο Revali έχει μια απέχθεια να μοιράζεται τα συναισθήματά του με άλλους.

H παρουσίαση του Revali από το Breath of the Wild

O Revali όπως και οι άλλοι champion από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η ιστορία του Breath of the Wild, δεν είναι πια ζωντανός. Υπάρχει όμως το πνεύμα του που καθοδηγεί και κατευθύνει τον Link να ελευθερώσει το Devine Beast Van Medoh από τον Calamity Ganon. Όταν ο Link τα καταφέρει, θα μάθει και την ειδική ικανότητα του Revali, δηλαδή να μπορεί να σηκώνεται ψηλά στον αέρα. Η ικανότητα αυτή ονομάζεται “Revali’s Gale” και θα κάνει τη ζωή του Link αρκετά πιο εύκολη από αυτό το σημείο και μετά στο παιχνίδι.

O Revali καθώς κάνει τη χαρακτηριστική του κίνηση το “Revali’s gale”

Sheet Music

O Συνθέτης του Revali’s Theme είναι η Manaka Kataoka.
To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic.

Προτάσεις για το ρομαντικό theme του Revali θα βρείτε παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με ορχηστρική εκτέλεση

 1. Συνεχίζουμε με πιάνο από Eric C ‘Piano man’, για να μας πάρουν τα ζουμιά:

 1. Έκδοση με κλασσική κιθάρα από τον Sam Griffin

 1. Φυσικά και Lo-Fi διασκευή από τον αγαπημένο φίλο gamechops (ολόκληρη τη συγκεκριμένη συλλογή θα τη βρείτε εδώ):

 1. Σε αυτό το Music Corner πρωτοτυπούμε με theme με άρπα:

 1. Epic έκδοση από το επίσημο OST του Age of Calamity:

 1. Εκτέλεση με Βιολί από την Patti Rudisill την οποία και πρώτη φορά φιλοξενούμε στο Music Corner:

8. Και τέλος μιας και το Breath of the Wild είναι το κατεξοχήν παιχνίδι στο οποίο αναδεικνύεται το accordion, κλείνουμε με σχετική εκτέλεση για το Revali’s Theme:

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Πηγές:
Herp.fandom
Zelda.Fandom
Zeldadungeon
Ο Revali δείχνει το πολεμικό του Potential.

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: Cynthia theme

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Τις επόμενες μέρες ακολουθούν και άλλες Μουσικές από το Breath of the Wild αναμένοντας και το επερχόμενο Tears of the Kingdom.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

stamos17

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!