Wednesday, June 19, 2024
Reviews

Endless Ocean Luminous – Nintendo Switch Review

H Nintendo ειναι σε ενα σερι από port, remake και συνέχιση παλαιών franchise της. Το Switch μετατρέπεται στο απόλυτο σύστημα της εταιρίας με φοβερό roster τίτλων. Ένα από τα πιο μικρά παιχνίδια του wii είναι και το Endless Ocean πο κυκλοφόρησε πρόσφατα τον επόμενό του τίτλο στο Switch.

Ο κύριος στόχος του Endless Ocean Luminous είναι να σαρώσετε διάφορες μορφές ζωής που κατοικούν κάτω από το νερό ενώ εξερευνάτε την απέραντη θάλασσα. Μπορείτε να βουτήξετε παρέα με άλλους online ή μόνοι σας, και παρόλο που το να το κάνετε μόνοι σας είναι δυνητικά μια ελαφρώς πιο ζεν εμπειρία, το να βλέπετε άλλους να κολυμπούν τριγύρω κάνει τις μεγάλες άβυσσους που εξερευνάτε να αισθάνονται λιγότερο μοναχικές. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω χαρετισμών και προσθήκης ετικετών σε αντικείμενα, δεν υπάρχει πίεση ή προσδοκία να συνεισφέρουμε κάτι σε άλλους παίκτες ή ακόμη και να γνωρίσουμε τους άλλους παίκτες, έτσι όποιος είναι επιφυλακτικός σχετικά με το να συμμετέχει στο online μπορεί να έχει εξίσου ένα χαλαρό session με άλλους.

Στην ουσία, είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στην εξερεύνηση και την καταχώριση ψαριών. Έχετε αυτόν τον γιγάντιο βυθό του ωκεανού με μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων, μυστικές σπηλιές, ερείπια και σχεδόν εξακόσια είδη ψαριών και άλλης θαλάσσιας ζωής για σάρωση. Απλώς πλησιάστε τα, κρατήστε πατημένο το κουμπί σάρωσης και θα τα προσθέσετε στο αρχείο καταγραφής σας, με μια πλήρη περίληψη του είδους, με έναν σχεδόν Pokédex τρόπο.

Μερικά από αυτά είναι καλά κρυμμένα μέσα σε σπηλιές ή σε άλλες συγκεκριμένες περιοχές. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι τόσο απλός: κολυμπήστε με τον δικό σας ρυθμό, συναντήστε μερικά ψάρια και καταχωρίστε τα στις σημειώσεις. Διαβάστε μερικές περιστασιακές περιγραφές που θα βρείτε. Αποκτήστε κάποιο «θησαυρό». Επαναλάβετε μέχρι να χορτάσετε.

Το κομμάτι του «θησαυρού» είναι λίγο παραπλανητικό, καθώς έτσι αποκαλεί το παιχνίδι τα σκουπίδια και τα συντρίμμια που μπορείτε να βρείτε στον βυθό του ωκεανού. Θα υποθέσω ότι το παιχνίδι θέλει να σας ανταμείψει που τα συλλέξατε με τρόπο που θα διδάξει στα παιδιά να καθαρίζουν το περιβάλλον. Είναι πολύ περίεργο, καθώς ένα απλό αντικείμενο που συλλέγεται ως σκουπίδι του ωκεανού αξίζει περισσότερους πόντους εμπειρίας από την καταχόρηση δέκα ειδών ψαριών, αλλά μου αρέσει το κίνητρο.

Υπάρχουν ακόμα μερικά άλλα στοιχεία, όπως ένα πολύ άσκοπο story mode (είναι περισσότερο ένα tutorial με πολύ κακή αφήγηση φτιαγμένη με τεχνητή νοημοσύνη) και ένας μυστηριώδης πίνακας που πρέπει να συμπληρωθεί συλλέγοντας μυστικά αντικείμενα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Τίποτα εντυπωσιακό ή απαιτητικό, αλλά αρκεί να γεμίσει τον πανέμορφο, μειλίχιο κόσμο του με πράγματα που θα σας αποσπούν την προσοχή για πολλές ώρες.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη των event. Είναι παραλλαγές με πλάσματα που μπορε΄ί να είναι δύσκολο να βρείτε ύπο φυσιολογικές συνθήκες. Παρέα με άλλους παίκτες θα εξερευνήσετε παρέα τον βυθό με σκοπό να ολοκληρώσετε την λίστα σας.

Σαν παιχνίδι είναι μία χαλαρωτική εμπειρία με όμορφα γραφικά που θα σας κρατήσει παρέα για ώρες. Σαν μηχανισμός είναι πολύ απλός σε σημείο που το βρίσκω αρνητικό. Γενικά είναι μια πολύ μικρή παραγωγή και φαίνεται το χαμηλό budget. Το πρόβλημα του είναι ότι δίνει πολύ λίγα και ζητάει πολλά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ενα φθηνός τίτλος η ένα ωραίο δωρεάν coop με την NSO συνδρομή. Παρολαυτα η εταιρεις το τιμολόγησε ακριβά παρότι στον ανταγωνισμο κυκλοφορούν καλύτερα παιχνίδια του ίδιου στυλ, με περισσότερα gameplay στοιχεία και μικρότερη τιμή.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • MSRP: €49,99
 • Release date: May 2, 2024
 • Genre: Simulation, Multiplayer, Adventure
 • Number of players:
  • Offline: 1
  • Online: 1 – 30
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 5.013 GB
 • How Long To Beat:
  • Main + Extra: 39 hours
  • Completionist: 50 hours
Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!