8BitDo Pro 2 Gamepad – Nintendo Switch Review

Η δυναμική παρουσία της 8BitDo, με άλλο ενα χειριστήριο, στην πλούσια γκάμα της. Οι Nintenders, εξασφαλίσαμε άλλη μια παρουσίαση. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Market24.gr θα δούμε την βελτιωμένη εκδοχή, του ήδη επιτυχημένου 8BitDo: SN30 Pro+, οπου έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

GWOWO design

“Unique design can enrich our daily life”

GWOWO

Η σχεδιαστική ομάδα της GWOWO, βραβευμένη μεταξύ άλλων, με Red Dot, φρόντισε ξανά, για άλλο ενα ποιοτικό προϊόν. Έτσι, μπορούμε να έχουμε, κυριολεκτικά, στα χέρια μας, ενα ασύρματο Bluetooth gamepad, που θα μας εξασφαλίσει εργονομία και σημασία στις λεπτομέρειες.

Συσκευασία

Το μεγάλο κουτί, απο ανακυκλώσιμο χαρτόνι, προστατεύει το gamepad και το καλώδιο data/charge usb type-C (με μήκος 110cm), μαζί με το manual και τo battery cartridge που θα βρούμε στη συσκευασία. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή, έχουν τα πιστοποιητικά: CE, UKCA και ROHS. Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε την πιστοποίηση της LU, για την ασφάλεια της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας των 3,7Volt/1000mAh διάρκειας, περίπου, 20 ωρών (συμβατή και με το gamepad 8BitDo: SN30 Pro+ )

Σχεδιασμός

Το design του Pro 2 είναι ενα “πάντρεμα” – θα λέγαμε – ενός SNES χειριστηρίου και ενός DualShock 4. Το “απόσταγμα” των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των gamepad απο Nintendo και Sony. Ένα χορταστικό D-pad, δυο joystick σε διάταξη mirror, τέσσερα face buttons σε σχηματισμό diamond αλλά και τα διαχρονικά start & select βρίσκονται, μαζί με τα home & star και profile στη μπροστινή όψη.

Στην επάνω πλευρά, συναντάμε τα κλασικά Shoulder buttons L & R, τα analog triggers L2 & R2 και το pair, δίπλα στη usb-C port. H πίσω πλευρά φιλοξενεί την μπαταριοθήκη, τα πλήκτρα P1 και P2 τύπου padlle και το Mode-switch. To χειριστήριο είναι συμβατό ενσύρματα αλλά και ασύρματα με: Nintendo Switch/Lite, WindowsOS 7/8/10, Steam, macOS 10,10/11/12, Android, 4/5/6/7/8/9/10/11, Raspberry Pi 2/3/4.

Mode-switch SADX

Αυτό το λίγο παραπάνω

Εκείνο που κάνει να ξεχωρίζει, το Pro 2 Gamepad, απο τον προκάτοχο του (βλέπε SN30 Pro+ Nintenders review) είναι τα padlle P1 & P2, η δημιουργία και αποθήκευση τριών (3) προφίλ για άμεση χρήση με το πάτημα ενος κουμπιού. Τα εν λόγω προφίλ, “χτίζονται” και παραμετροποιούνται μέσα απο το Ultimate Software. Ουσιαστικά, με την χρήση του προγράμματος σε ενα PC/Laptop ή mobile συσκευή, μπορείτε να αλλάξετε την θέση των κουμπιών μέχρι και την “αντικατάσταση” του joystick με το D-pad.

Οι ευκολίες δεν σταματούν εδώ. Με τις extra επιλογές mapping του Ultimate Software, μπορείτε να ορίσετε τα όρια στα triggers αλλά και το active-inactive zone στα joystick. Πρακτικά επωφελούνται εκείνοι που θέλουν μικρές κινήσεις ακρίβειας αλλά και αυτοί που χρειάζονται χώρο για τους αντίχειρες. Bonus: Οι macros εντολές για την δημιουργία set κινήσεων, το επίπεδο ευαισθησίας του 6-axis motion και οι έξι (6) βαθμίδες δόνησης.

Mode-switch

H εναλλαγή στα modes SADX (S: Switch, A: Mac, D: Android, X: Win) και η σύζευξη με το συμβατό σύστημα δεν διαρκεί περισσότερο απο μερικά δευτερόλεπτα και έχει εύκολα βήματα. Για παράδειγμα: Switch mode. Πατώντας το start ενεργοποιούμε το gamepad, για 3 sec πατάμε το pair και είναι έτοιμο για χρήση. Φυσικά, το Player Led, μας υπενθυμίζει το νούμερο-χρήστη που έχουμε. Περισσότερες λεπτομερείς για το Mode-switch, δείτε το manual.

Testing

Δοκιμάσαμε για εσάς, games απο τα δημοφιλέστερα genres. H λίστα, πραγματικά είναι μεγάλη και θα αναφέρουμε μερικά: ARMS, Astral Chain, Celeste, Diablo 3, Fortnite, GunLord X, Hades, Hyrule Warriors Calamity, Ikaruga, Mario Kart 8 DX, Mario Odyssey, Mortal Kombat 11, Ori, R-Type, Resident Evil, Shantae, Sky Force, Smash Ultimate, Starlink, Street Fighter, Syberia, Tetris, Transistor κ.α. H συμπεριφορά του Gamepad Pro 2, ήταν υποδειγματική, δίχως lag και χωρίς παραφωνίες (Firmware version 102)

Ultimate Software

Σύνοψη

To 8BitDo Pro 2, είναι ενα εξαιρετικό χειριστήριο. Η αίσθηση του grip με το πρώτο άγγιγμα, σε λαβές και joystick-rims, με τα διαφορετικά textures σε κουμπιά και το κύριο σώμα, δηλώνουν την σημασία στη λεπτομέρεια. Το ζύγισμα του και η στιβαρή κατασκευή σε συνδυασμό με την εργονομία, σε κάνουν να μην το αφήνεις απο τα χέρια σου. Θα θέλαμε, στο ίδιο ποιοτικό “πακέτo” να βλέπαμε περισσότερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη συμβατότητα με άλλα συστήματα.

Update 9/7/21: Προσφορά 8BitDo Pro 2 Gamepad από το Market24

Ultimate Software Mobile App 
8 / 10 - eight out of ten
8/10

θετικά

+Εργονομικός σχεδιασμός

+Mapping/Macros/Profile

+Ultimate Software

+Battery cartridge και μπαταρίες ΑΑ/HR6

+Turbo mode

+Paddle buttons

Αρνητικά

-HD Rumble

-NFC/Amiibo

-IR camera

-Led notification

-Wake up (Nintendo Switch)

Ευχαριστούμε το Market24.gr για την παραχώρηση του Gamepad και την άψογη συνεργασία.

Reviews, απο τους Nintenders, για 8BitDo περιφερικά :

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *