Sunday, June 23, 2024
Reviews

8BitDo Lite Review

H 8BitDo έχει παράδοση στα retro ασύρματα controller τα οποία εισάγονται στην Ελληνική αγορά από την CONCEPTUM A.E.

To 8BitDo Lite µε κέρδισε µε την πρώτη µατιά. Θεωρώ ότι τα χρώµατα του, αλλά και ο µοναδικός σχεδιασµός του, ήταν τα στοιχεία που µε έκαναν να θέλω να το προσθέσω στην συλλογή µου. Τόσο τα χρώµατα, όσο και το όνοµα του δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ακολούθησαν πιστά τις επιλογές της Nintendo για το Switch Lite. Για ένα χειριστήριο όµως, αυτά δεν είναι τα µοναδικά προσόντα, οπότε ας δούµε παρακάτω λεπτοµερώς τα χαρακτηριστικά του.

Το 8BitDo Lite έχει διαστάσεις 120×66,2×16,2 mm και βάρος 84g. Για λόγους σύγκρισης, τα 8BitDO SN30 Pro+ και DualShock 4 του Playstation 4 ζυγίζουν 217g, το Nintendo Switch Pro Controller, 244g και το 8BitDo Zero 2, 20,7g και τέλος το 8BitDo N30 Pro 2 84γρ. Μπορείτε να διαβάσετε τα review μας για τα χειριστήρια πατώντας τους παραπάνω συνδέσμους.

Στο εσωτερικό της συσκευασίας θα βρούμε το χειριστήριο, ένα φυλλάδιο οδηγιών και το καλώδιο φόρτισης.

Το βασικό χαρακτηριστικό του 8BitDo Lite είναι τα δυο D-pad, που μοιάζουν μεν κλασσικά αλλά κρύβουν στο κέντρο τους τα πλήκτρα L3 και R3 τα δύο D-pad υπολογίζονται από το σύστημα σαν analog για αυτόν τον λόγο μπορεί να γίνει και calibration μέσο της κονσόλας.

To βασικό D-pad είναι συμμετρικό, µε τα πλήκτρα Α-Β-Υ-Χ, κάτι που θα εξυπηρετήσει τους χρήστες σε πάρα πολλούς τύπους παιχνιδιών. Το BitDo Lite µας προσφέρει άριστη εµπειρία σε 2D NES, SNES και indie παιχνίδια. Ωστόσο ενδέχεται να µας δυσκολέψει σε 3D παιχνίδια και γενικά, όπου χρειάζονται γρήγορες κινήσεις χωρίς µεγάλη ακρίβεια χειρισµού.

Τα κουµπιά Α-Β-Υ-Χ προσφέρουν άριστη αίσθηση στην χρήση. Η 8BitDo επέλεξε να ονοµατίσει τα κουµπιά όπως και η Nintendo, παρόλο που το controller λειτουργεί και σε Steam, Windows, macOS ή Raspberry Pi.

Tο 8BitDo Lite διαθέτει X-input και Turbo function, τα οποία όµως δεν µας αφορούν για το Switch.
Τα κουµπιά +/– είναι σε πολύ βολικό σηµείο και δεν βρήκα κάποια δυσκολία στον χειρισµό τους.

Τα L/L2 και R/R2 buttons είναι διατεταγµένα σε σειρά. Τα L/R αγκαλιάζουν τις πάνω γωνίες του χειριστηρίου, ενώ τα L2/R2 είναι σαφώς µικρότερα και τοποθετηµένα ανάµεσα στα L/ R. H χρήση τους στην αρχή είναι λίγο περίεργη, αλλά σύντοµα το χέρι συνηθίζει και δεν αντιλαµβάνεσαι την διαφορά.

Βρήκαµε θετική την επιλογή της 8BitDo να προσφέρει Type-C φόρτιση για το χειριστήριο, ώστε να µην µπλέκουµε µε πολλά καλώδια και φορτιστές. Η µπαταρία του κρατάει 18 ώρες περίπου, ενώ 1-2 ώρες χρειάζονται για µια πλήρη φόρτιση, κατά την οποία το χειριστήριο µπορεί να χρησιµοποιείται.

Από τα ελάχιστα µειονεκτήµατα του 8BitDo Lite είναι το ότι, δυστυχώς, δεν διαθέτει δόνηση και γυροσκόπιο, τα οποία είναι αρκετά σηµαντικά στοιχεία για κάποια παιχνίδια. Επίσης, δεν µπορεί να ενεργοποιήσει το Switch και δεν υποστηρίζει NFC, κάτι που, όµως, δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει πολλούς.

Ουσιαστικά, το 8BitDo Lite είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από το όνοµα και το κόστος του, το οποίο την στιγμή που γράφεται αυτό το Review κυμαίνεται στα 32-35€. Μπορείτε να το λειτουργήσει ασύρματα ή ενσύρματα, είναι άριστο για μεταφορά – κυρίως λόγω του βάρους του – και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε αρκετούς τύπους παιχνιδιών.

Εσείς τι έχετε να πείτε για το χειριστήριο; Σκέφτεστε να το αγοράσετε; Το έχετε αγοράσει ήδη και έχετε γνώμη; Ελάτε να μας βρείτε στο Facebook group μας για να το συζητήσουμε!

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα social media της 8BitDo στην Ελλάδα:
8BitDo Instagram
8BitDo Facebook

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!