8bitdo USB Bluetooth Adapter – Nintendo Switch Review

Η επιτυχία του Switch, έχει φέρει μια κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των παιχνιδιών που κυκλοφορούν, για την υβριδική κονσόλα της Nintendo. Συνεχώς ανακοινώνονται νέα παιχνίδια ή μεταφορές από άλλα συστήματα. Έτσι ο παίκτης μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων τίτλων, από μια ευρεία γκάμα ειδών. Πολλοί από αυτούς τους τίτλους έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χειρισμό. Παιχνίδια όπως FPS, 3rd Person Shooters χρειάζονται και ένα αξιόλογο χειριστήριο που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες τους τόσο σε ανταπόκριση όσο και εύρος πλήκτρων.

Δυστυχώς, το κόστος απόκτησης ενός τέτοιου χειριστηρίου είναι μεγάλο, ειδικά αν αναφερόμαστε στο Pro Controller της Nintendo, ενώ ταυτόχρονα το Switch δεν προσφέρει απευθείας υποστήριξη σε χειριστήρια που έχουν καθιερωθεί στην αγορά από άλλους κατασκευαστές, όπως τα DualShock.

H 8bitdo έρχεται να καλύψει αυτό το κενό με την κυκλοφορία ενός USB Bluetooth Adapter που επιτρέπει τη σύνδεση μιας ευρείας γκάμας χειριστηρίων, όπως αυτά των PS4, PS3, Xbox αλλά και τα controllers που έχει κυκλοφορήσει η ίδια. Το συγκεκριμένο περιφερειακό θα αναλύσουμε παρακάτω.

Εμφάνιση

Ο σχεδιασμός του περιφερειακού ακολουθεί το ρετρό ύφος που χαρακτηρίζει την εταιρεία. Το συγκεκριμένο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις σε γκρι χρώμα, στο στυλ του PS Classic και σε πορτοκαλί που θυμίζει block από πίστα του Super Mario (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό review εδώ). Η γκρι έκδοση του adapter υποστηρίζει και την κονσόλα PS Classic που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι διαστάσεις του είναι 5,6εκ. μήκος, 2,4εκ. πλάτος και 0,8εκ. πάχος. Το δυσάρεστο είναι ότι λόγω διαστάσεων αλλά και ορθογώνιου σχεδιασμού αν συνδεθεί σε μία από τις πλαϊνές USB θύρες του dock του Switch, είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να συνδέσετε κάτι στην άλλη καθώς δεν αφήνει χώρο.

Συσκευασία

Το USB Bluetooth Adapter της 8bitdo έρχεται σε μια μικρή και λιτή συσκευασία, σχεδόν στις διαστάσεις του προϊόντος χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο manual ή άλλο εγχειρίδιο. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα καθώς η χρήση του είναι πάρα πολύ απλή ενώ τα βήματα για να συνδεθεί με κάποιο χειριστήριο αποτυπώνονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Αν παρόλα αυτά, θέλετε αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση κάθε υποστηριζόμενου controller μπορείτε να βρείτε το Online Manual εδώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το 8bitdo USB Bluetooth Adapter είναι συμβατό με ένα μεγάλο εύρος συστημάτων όπως το Nintendo Switch, στο οποίο έγινε και το τεστ, το PS One Classic, Windows, macOS, Android TV box, Raspberry Pi και Retrofreak. Παράλληλα, υποστηρίζονται πολλά controllers όπως τα PS4, PS3, Xbox Bluetooth®, Switch Pro, Wii U Pro, Wiimote, Joy-Cons αλλά και όλη τη γκάμα των χειριστηρίων της 8bitdo (εκτός των 2.4g). Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι αν το controller που συνδέετε έχει motion controls ή vibration, αυτά υποστηρίζονται κανονικά και λειτουργούν και όταν είναι paired με το 8bitdo USB Bluetooth Adapter.

Χρήση – Συνδεσιμότητα

Η ευκολία που αναφέρεται και παραπάνω είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του USB Bluetooth Adapter της 8bitdo. Αφού συνδεθεί στη USB θύρα του Nintendo Switch το επόμενο βήμα γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και απλά. Απλά πατάτε το μοναδικό κουμπί που έχει διαθέσιμη η συσκευή και αυτή αναζητά και συνδέεται αυτόματα με το χειριστήριο που βρίσκεται στην εμβέλεια της. Όταν αυτή η συνδεσιμότητα ολοκληρωθεί, η κονσόλα πλέον αναγνωρίζει το χειριστήριο σαν ενσύρματο controller και πλέον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η απόκριση είναι άμεση, χωρίς εμφανές input lag και χωρίς να χάνεται η σύνδεση με το χειριστήριο, κάτι που παρατηρείται σε φθηνότερες, αμφιβόλου ποιότητας λύσεις.

Το δυσάρεστο είναι ότι ενώ μπορείτε να συνδέσετε όλα σας τα διαθέσιμα χειριστήρια στο USB Adapter, μόνο ένα μπορεί να είναι ενεργό κάθε φορά. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο περιφερειακό για να οργανώσετε ένα τουρνουά με φίλους χρησιμοποιώντας πολλά χειριστήρια. Ο κανόνας είναι ένα USB Adapter για κάθε ενεργό χειριστήριο που με το μέγεθος του είναι δύσκολο να συμβεί, εκτός και αν χρησιμοποιηθεί κάποιο USB extension.

Με λίγα λόγια

Το 8bitdo USB Bluetooth Adapter είναι η ιδανική λύση για να χρησιμοποιήσετε χειριστήρια που ήδη έχετε από άλλα συστήματα, στο Nintendo Switch. Η εμπειρία παιχνιδιού με ένα PS4 Dualshock στο Switch πραγματικά ανεβαζει το επίπεδο εμπειρίας. Δυστυχώς, το μέγεθος του δημιουργεί πρόβλημα στη σύνδεση με το USB port, ειδικά αν θέλετε να συνδέσετε κάτι άλλο στην διπλανή θύρα.

Στα θετικά:

+ Ευκολία σύνδεσης.

+ Ταχύτητα σύνδεσης.

+ Μεγάλο εύρος υποστηριζόμενων συσκευών

Στα αρνητικά:

– Μπλοκάρει και τις δύο USB θύρες.

– Υποστήριξη μόνο ενός ενεργού controller κάθε φορά

Score: 7/10

Ευχαριστούμε το Market24.gr για την παραχώρηση του 8bitdo Adapter

Φώτης "Tholin" Μπέτσος

Η ενασχόληση μου με τα videogames ξεκίνησε το 1990 με το αριστουργηματικό adventure LOOM της Lucasarts. Στην πορεια ανακάλυψα τις κονσόλες της Nintendo και ξεκίνησα απο το SNES στο οποίο λάτρεψα τα JRPGs. Η αγάπη για τη Nintendo συνεχίστηκε με όλες τις επόμενες κονσόλες της και φτάνει μέχρι και σήμερα με το Switch. Όταν δεν παίζω RPGs, ερευνώ την ιστορία της Nintendo και των ανθρώπων και IPs που τη διαμόρφωσαν...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *