Friday, April 19, 2024
Reviews

Triangle Strategy – Nintendo Switch Review

Η Square Enix είναι κυρίως γνωστή για τα παραδοσιακά JRPG της, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει και έναν αρκετά καλό τίτλο στρατηγικής όταν το βάλει στόχο. Αντί να εκμεταλλευτεί το όνομα των Final Fantasy για ένα νέο παιχνίδι στρατηγικής η ακόμα και του νεότερου Octopath Traveler, η Square έβγαλε κάτι εντελώς καινούργιο. Το Triangle Strategy είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να παρακολουθήσεις την ιστορία. Και πίστεψε με υπάρχει πολλή ιστορία στο Triangle Strategy.

Triangle… Strategy

Το κύριο μοτίβο του Triangle Strategy είναι ότι λειτουργεί σε τριάδες. Για το σκοπό αυτό, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την ήπειρο της Norzelia, η οποία περιστρέφεται κυρίως γύρω από τρεις Οίκους. Οι παίκτες θα αναλάβουν τον ρόλο του Λόρδου Serenoa του House Wolffort, ενός από τους βασιλικούς οίκους του Glenbrook. Η ιστορία ξεκινά αρκετά απλά, με τον Serenoa να του έχουν κανονίσει τον γάμο του και να συμμετέχει σε διάφορους εορτασμούς με τον καλύτερο φίλο του, πρίγκιπα Roland. Ωστόσο, η ιστορία σύντομα γίνεται μια ιστορία πολιτικών σκανδάλων. Οι τρεις οίκοι προέρχονται από έναν πόλεμο δεκαετιών για τον μεγαλύτερο πόρο της γης: το αλάτι. Ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να μην είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, καθώς ο Αρχιδούκας Gustadolph της περιοχής Aesfrost υφαίνει τις δολοπλοκίες του για να ξεκινήσει πόλεμος εναντίον του Glenbrook και τελικά, της Hyzante, του βασιλείου που φυλάει το αλάτι όλης της ηπείρου.

Conviction

Στη Norzelia, επικρατούν τρεις κύριες κατευθυντήριες πεποιθήσεις: Χρησιμότητα, Ηθική και Ελευθερία . Αυτά παίρνουν τη μορφή αόρατων παραμέτρων που επηρεάζονται από τις επιλογές που κάνετε σε όλο το παιχνίδι. Οι αποφάσεις σας θα διαμορφώσουν τις πεποιθήσεις του Serenoa, καθώς και θα επηρεάσουν τους συντρόφους που θα επιλέξουν να ενώσουν τις δυνάμεις του. Μπορείτε να παίξετε στο παιχνίδι πολλές φορές για να δείτε πώς άλλες επιλογές επηρεάζουν την περιπέτεια.

Η χρησιμότητα (Utility) σχετίζεται με λογικές επιλογές καθώς και επιλογές για την συντήρησή σας. H ελευθερία (Liberty) συνδέεται με ειλικρινείς και ελεύθερες επιλογές. Η ηθική (Morality) συνδέεται με έντιμες και δίκαιες επιλογές.

Ομαδική Ψήφος

Η πορεία της ιστορίας συχνά καθορίζεται από τη συναίνεση των μελών της ομάδας. Κάθε μέλος θα ψηφίσει σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις. Ο παίκτης, ως Serenoa Wolffort , έχει μία ψήφο, αλλά τελικά δεσμεύεται από την απόφαση της πλειοψηφίας. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Serenoa έχει την ευκαιρία να δώσει μια δεύτερη ψήφο για να σπάσει την ισοπαλία.

Υπάρχει η ευκαιρία να μιλήσετε στα μέλη για να αλλάξουν γνώμη πριν από την ψηφοφορία. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας την επιλογή της πείθούς αντί της κανονικής ομιλίας. Καλό είναι να συλλέξετε πληροφορίες εκ των προτέρων, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να επηρεάσετε κάθε ψήφο. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται συνήθως μιλώντας σε άλλους χαρακτήρες.

Ο μηχανισμός ψηφοφορίας του Triangle Strategy είναι σίγουρα το μοναδικό χαρακτηριστικό του και είναι το μέσο, μέσω του οποίου οι παίκτες μετακινούνται σε διαφορετικές διακλαδώσεις της ιστορίας.

Strategy… Triangle

Η τοποθέτηση ενός χαρακτήρα είναι ζωτικής σημασίας στο Triangle Strategy.

Οι επιθέσεις από υψηλότερο έδαφος από αυτό του στόχου σας προκαλούν αυξημένη ζημιά. Προσπαθήστε να βρείτε υψηλότερο έδαφος τοποθετώντας τον χαρακτήρα σας σε σκαλοπάτια , προεξοχές και πλαγιές. Οι επιθέσεις από πίσω είναι εγγυημένο ότι θα πετύχουν ένα κρίσιμο χτύπημα. Όταν ένας εχθρός χτυπηθεί με φυσική επίθεση, οποιοσδήποτε σύμμαχος στην αντίθετη πλευρά αυτού του εχθρού θα εκτελέσει μια Follow-Up επίθεση. Η σειρά με την οποία οι μονάδες αναλαμβάνουν δράση καθορίζεται από την ταχύτητάς τους. Δεν υπάρχει δυνατότητα permadeath στο Triangle Strategy. Ακόμα κι αν παίζετε στo πιο δύσκολo επίπεδο στο παιχνίδι, οι μονάδες που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της μάχης θα είναι ακόμα ζωντανές και η ιστορία δεν θα αλλάξει. Θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μελλοντική αψιμαχία. Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά επιτυχίας σας στις μάχες.

Μα όλα σε τριάδες γίνονται;

Το παιχνίδι διαδραματίζεται μέσα από αυτές τις τρεις μορφές. Εναλλάσσετε ανάμεσα στις μάχες, στην ιστορία και στις ψηφοφορίες. Η ιστορία έχει και παράλληλες υπο-ιστορίες που εξελίσσονται σε άλλα βασίλεια αλλά και ιστορίες του κάθε χαρακτήρα για να εμβαθύνεις. Υπάρχει και η φάση της εξερεύνησης που συνήθως είναι μέρος της ψηφοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων εξερεύνησης, ο Serenoa έχει την ευκαιρία να ερευνήσει ένα πεδίο μάχης πριν από μία μάχη, εξερευνώντας μια πόλη και συναντώντας τους κατοίκους της ή κάνοντας συντροφιά με καλεσμένους σε ένα δείπνο. Εκτός από ενδιαφέρουσες συνομιλίες που ξεκλειδώνουν και νέες επιλογές διαλόγου, υπάρχουν σημεία που αστράφτουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Ψάχνοντας το σημείο θα βρείτε χρυσό, ιστορικές σημειώσεις ή υλικά κατασκευών. Σε ορισμένα μέρη του παιχνιδιού, θα χρειαστεί επίσης να μιλήσετε με συγκεκριμένα άτομα για να αποκτήσετε πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη φάση της ψηφοφορίας, επομένως αξίζει να εξερευνήσετε διεξοδικά.

Ναι, αλλά πως τρέχει;

Η Square Enix πήρε την απόφαση να δώσει την ίδια μορφή στα γραφικά με το Octopath Traveller. Μιλάμε δηλαδή για τα περίφημα πλέον 2D-HD γραφικά όπου ακόμα και το Switch δεν ζορίζεται να τρέξει. Αν και τα γραφικά στο handheld δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, η αναπαραγωγή σε τηλεόραση δείχνει πόσο μπορεί να αποδώσει αυτό το νεότερο στυλ.

Υπάρχει κάτι ανεξήγητα γοητευτικό στην εμφάνιση και την κίνηση του νερού στο παιχνίδι. Όσον αφορά τη μουσική του, το Triangle Strategy προσφέρει μια πληθώρα κομματιών γεμάτα συναισθήματα και παρόλο που μπορεί να μην έχει τόσα κομμάτια που θα σου κολλήσουν όπως το Octopath Traveler, είναι ικανά να αναδείξουν τη συναρπαστική ιστορία και το gameplay του παιχνιδιού. Δεν έχουμε θέματα τεχνικά ούτε μεγάλα loading screens. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού υπάρχει voice acting και μάλιστα πολύ ποιοτικό. Ένα παιχνίδι τόσο βασισμένο στην ιστορία πολλές φορές γίνεται κουραστικό για τους παίκτες. Το voice acting είναι μια καλή λύση για να κρατήσει το ενδιαφέρον και το πετυχαίνει.

Να το πάρω τελικά;

Κάθε πτυχή του παιχνιδιού συμπληρώνει τις άλλες και σε κάθε στροφή έμενα να περιμένω για να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το NewGame+, καθιστά όλο και πιο εύκολο να γυρίσω πίσω και να αποκαλύψω μονοπάτια που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί. Δεν φτάνει το πλήθος επιλογών του Fire Emblem: Three Houses δυστυχώς, αλλά αυτό που κάνει, το κάνει καλά. Μιλάμε για ένα πολιτικό δράμα επιπέδου Game of Thrones (χωρίς τους δράκους) και πολύ στρατηγική. Αν σας κούρασε η μεγάλη ιστορία του Octopath Traveler πιθανότατα να μην αγαπήσετε και αυτό. Προσωπικά έπαιξα πολύ πιο ευχάριστα όμως το Triangle Strategy και μπορώ να πω ότι το βρίσκω καλύτερο του Octopath Traveler (ναι τόλμησα, το είπα).

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

9/10

Θετικά

Αρνητικά

+ Στρατηγική και συναρπαστική μάχη

+ Ατμοσφαιρική μουσική και voice acting

+ Σαγηνευτική ιστορία με διακλαδώσεις

– Στο handheld τα γραφικά δείχνουν, απλοϊκά

– Δεν γίνετε σαφές πως οι επιλογές του παίκτη, επηρεάζουν την πορεία σας

 • Demo Available
 • Released: March 4, 2022
 • Genre: Role-Playing, Strategy, Adventure
 • Number of players:
  • Offline: 1
 • Developer: Square Enix
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 5.8 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 31 hours
  • Main + Extra: 43½ hours
  • Completionist: 82 hours

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε στη μεγαλύτερη κοινότητα μαζί με περισσότερους από 5700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!