Συνέντευξη με CD Media Nintendo Distributor Hellas

Μετά από επικοινωνία των Nintenders, με τη CD Media και αρκετή δουλειά και από τα δύο μέρη, σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνέντευξη μας με τη CD Media.
Η CD Media είναι ο επίσημος Distributor της Nintendo στην Ελλάδα. Η προσπάθεια ήταν συλλογική από ολόκληρη την ομάδα των Nintender και το προσωπικό της CD Media.

John Tseniklis: Πείτε μας λίγα λόγια για τη CD Media

CD Media: Η CD Media δραστηριοποιείται στον χώρο της διανομής ψηφιακής ψυχαγωγίας από το 1994. Μέσα σε αυτά τα 26 χρόνια, η δραστηριότητα της έχει επεκταθεί πέρα των συνόρων της Ελλάδας για να καλύψει τις αγορές της Τουρκίας και των βαλκανίων. Οι publishers έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην εμπειρία των ανθρώπων της CD Media και στην ικανότητα μας να προσθέτουμε αξία στο δικό τους τελικό προϊόν, στην καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τα δίκτυα λιανικής πώλησης σε κάθε χώρα, αλλά και στις καλές σχέσεις που καλλιεργούμε με τους ανθρώπους των media, influencers και communities.

nintendo switch
Nintendo Switch & Lite
John Tseniklis: Για ποιόν λόγο πιστεύετε ότι το Nintendo Switch έχει τόσο μεγάλη επιτυχία; Ποιες είναι οι μελλοντικές εκτιμήσεις σας για το Nintendo Switch; Θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία ανεξάρτητα από την κυκλοφορία νέων κονσολών από τον ανταγωνισμό;

CD Media: H επιτυχία του Nintendo Switch οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επιτυχημένο συνδυασμό της φορητότητας (portability) και του home entertainment που προσφέρει. Και στις δυο περιπτώσεις η εμπειρία είναι ολοκληρωμένη. Πέρα από τις εξαιρετικές αποκλειστικότητες που έχει η Nintendo σε παιχνίδια, εξίσου σημαντικό είναι πως κατάφερε να προσελκύσει και άλλους Publishers, διευρύνοντας την γκάμα των παιχνιδιών.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Nintendo Switch είναι πως έχει σχεδιαστεί για να ψυχαγωγεί όλη την οικογένεια, gamers αλλά και casual gamers.

Joy-Con Calibration
Joy-Con Calibration
John Tseniklis: Πείτε μας λίγα λόγια για το Joycon drift. Ποια θα είναι η στάση της CD Media σε περίπτωση παραδοχής εργοστασιακού σφάλματος από τη Nintendo;

CD Media: Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε για το συγκεκριμένο θέμα.

Nintendo Switch Language
Nintendo Switch Language
John Tseniklis: Υπάρχουν σκέψεις για μεταφράσεις παιχνιδιών ή οδηγιών στα ελληνικά;

CD Media: Αυτό είναι κάτι που επιθυμούμε και εμείς σαν CD Media, όμως τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται μια τέτοια ενέργεια, είναι στην απόλυτη ευχέρεια της Nintendo. Μόλις είναι έτοιμη να μας ανακοινώσει κάτι τέτοιο θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε με τεράστια χαρά.

Backup Cloud
Backup Cloud
John Tseniklis: Υπάρχει η πιθανότητα, στο μέλλον, να κρατάτε backups για τις συσκευές που έρχονται για service; (όπου βέβαια είναι εφικτό)

CD Media: Back up παίρνουμε όταν αυτό είναι εφικτό (η κονσόλα να είναι λειτουργική) και το απαιτεί η επισκευή που εκτελείται.  

CD Media
CD Media
John Tseniklis: H CD Media δραστηριοποιείτε τόσο στα βαλκάνια όσο και στην Τουρκία. Βλέπετε διαφορές στις τάσεις σε σχέση με την Ελλάδα και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

CD Media: Σε αντίθεση με την ελληνική αγορά όπου η Nintendo είχε παραδοσιακά και σταθερά παρουσία, στις βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία δεν είχαμε αυτό το πλεονέκτημα. Το brand awareness έπρεπε να χτιστεί από την αρχή, σε επίπεδο  καταναλωτών αλλά και εμπορικών συνεργατών. Παρ’ όλα αυτά, η μοναδικότητα του Nintendo Switch βοήθησε ώστε σε διάστημα 3ετιας να πετύχουμε όχι μόνο βελτίωση σε επίπεδο  αναγνωρισιμότητας αλλά εντυπωσιακή αύξηση εγκατεστημένης βάσης.  Τα σχέδια μας συμπεριλαμβάνουν, τη συνεχόμενη αύξηση της εγκατεστημένης βάσης, την αύξηση του μεριδίου στις πωλήσεις λογισμικού (παιχνίδια) και την προσέλκυση περισσότερων casual gamers μέσα από τα μοναδικά παιχνίδια της Nintendo, που βρίσκουν απήχηση τόσο σε μεγάλους όσο και μικρούς.

Switch Piracy
Switch Piracy
John Tseniklis: Όλοι γνωρίζουμε ότι η πειρατεία σκοτώνει την ανάπτυξη νέων τίτλων, και ειδικά μικρότερων στούντιο. Σε αυτόν τον τομέα πιστεύετε ότι το Nintendo Switch έχει καταφέρει να μείνει ανεπηρέαστο;

CD Media: Δεν έχουμε στοιχεία αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά το Nintendo Switch.

Nintendo eshop
Nintendo eshop
John Tseniklis: Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχουν έρθει στην ελληνική αγορά οι κάρτες για τo e-Shop;

CD Media: Είναι μια απόφαση της Nintendo Europe που στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες – το μέγεθος της αγοράς, την πολυπλοκότητα υποστήριξης ενός ελληνικού e-shop, την πολυπλοκότητα του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου της κάθε χώρας κ.ο.κ . Η Nintendo παρακολουθεί τις εξελίξεις όλων των παραγόντων και συνεχώς κάνει επανεκτιμήσεις της θέσης της. Μόλις είναι έτοιμη να μας ανακοινώσει κάτι νέο σε αυτόν τον τομέα, θα σας το μεταφέρουμε με μεγάλη χαρά.

Nintenders
Nintenders
John Tseniklis: Τελευταία βλέπουμε μια υποστήριξη από πλευράς σας στις gaming κοινότητες της Ελλάδας και το εκτιμούμε πολύ. Σκοπεύετε να αναβαθμίσετε αυτές τις σχέσεις και τι θα θέλατε να πείτε στους Nintendo fans της Ελλάδας;

CD Media: H CD Media παρείχε και παρέχει σταθερά, υποστήριξη στις κοινότητες οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά της αγοράς μας. Ο σκοπός μας είναι να συνεργαζόμαστε στενά με τα σοβαρά communities με απώτερο στόχο να μένουν πάντα ικανοποιημένοι οι fan.

XBOX & Bethesda
XBOX & Bethesda
John Tseniklis: Πώς θα σχολιάζατε την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft;

CD Media: Χωρίς αμφιβολία μια σημαντική εξέλιξη στον χώρο του gaming. Αναμένουμε για το πως θα εξελιχθεί η εν λόγω εξαγορά σε επίπεδο διανομής αλλά και ανάπτυξης προϊόντων. Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις γίνονται ύστερα από πολύ ανάλυση και σκέψη, και είμαστε σίγουροι πως θα φέρουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

2021
2021
John Tseniklis: Τι περιμένουμε να δούμε από τη CD Media μέσα στο 2021;

CD Media: Όσον αφορά στη Nintendo, αναμένεται ένα εντυπωσιακό 2021 με δυνατές νέες κυκλοφορίες τις οποίες η εταιρία θα ανακοινώσει σύντομα. Επίσης, είναι η χρονιά η οποία θα αρχίσει η ανάπτυξη της αγοράς μέσα από τη νέα γενιά κονσολών με νέα καινοτόμα προϊόντα. Θεωρούμε πως θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά συνολικά για την κοινότητα των gamers. Τα σχέδια των άλλων publishers δε μας έχουν επικοινωνηθεί ακόμα, αλλά η εμπειρία λέει ότι όλοι θα στοχεύσουν στην ανάπτυξη νέων gameplay experience.

Nintendo Switch 2
Nintendo Switch 2. Μία από τις πολλές εκδοχές στο Internet
John Tseniklis: Τι πιστεύετε σχετικά με τις φήμες κυκλοφορίας Switch Pro;

CD Media: Δεν υπάρχει καμία τέτοια ανακοίνωση από τη Nintendo οπότε και θεωρούμε πως οι πληροφορίες αυτές είναι στο φάσμα μιας «φήμης».

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τη CD Media για αυτήν την ευκαιρία. Ελπίζουμε στο μέλλον να σας παρουσιάσουμε ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις και δράσεις.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τη συνέντευξη των Nintenders με τον Greg Kasavin δημιουργό του Hades. Εάν σας άρεσε η συνέντευξη διαβάστε και το review μας για αυτόν τον υπέρηχο τίτλο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Hades διεκδικεί αρκετά βραβεία στο 2020 Game Awards.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 3600 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *