Thursday, May 23, 2024
Άρθρα

Music Corner: The Colgera theme

O λαός μίλησε… Φήμες λένε ότι το Theme από το Tears of the Kingdom έσπασε τα ταμεία… Συνεπώς πως θα μπορούσαμε να μη συνεχίζαμε με το να βάλουμε και ένα ακόμα τραγούδι από το αναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς (πρώτοι εδώ!). Θα ασχοληθούμε με το “The Colgera theme“. Μιλάμε δηλαδή για τη μουσική που αναπαράγεται όταν ο Link Ανεβαίνει πάνω στο Wind Temple και αφού διασχίσει όλο το dungeon καταλήγει να πολεμήσει την/τον Colgera.
Εντυπωσιακό-τατο theme, επιβλητικό, epic, δυναμικό, (ναι μπορώ να αραδιάζω εναλλάξ ελληνικές και αγγλικές λέξεις για να το περιγράψω), αλλά και κατά κοινή ομολογία το καλύτερο boss theme από το The Zegend of Zelda: Tears Of The Kingdom. Ίσως και να συναγωνίζεται το κεντρικό Theme του παιχνιδιού.
Tέλος και σύμφωνα με τη γνώμη του συγγραφέα πέρα από τη μουσική είναι και το καλύτερο και πιο απολαυστικό Boss Fight του παιχνιδιού.

Μικρή διακριτική παρουσίαση του Boss του Wind Temple. Δε σε φοβίζει καθόλου, όλα καλά θα πάνε, να παίξει θέλει ρε…

Το Colgera theme από το The Legend of zelda Tears Of The Kingdom

H/O Colgera είναι ο τελευταίος φύλακας του Wind Temple. O Link την/τον αντιμετωπίζει μαζί με τον Tulin, τον διαλεκτό πολεμιστή από τη φυλή των Rito (η ιπτάμενη φυλή, εγώ λέω ότι είναι blu macau άρα παπαγάλοι στον κόσμο του The Legend of Zelda). Με το πέρας του dungeon ο Link και ο Tulin συναντάνε την αρχή του κακού, την πηγή της σφοδρής χιονοθύελλας στην περιοχή Herba της γης της Hyrule, που έχει εξουθενώσει τη φυλή των Rito, την/τον Colgera. To τεράστιο και συνάμα θεαματικό αυτό, κατά τα άλλα γλυκύτατο τέρας (ίσως υπερβάλω εδώ λίγο), είχε τη μορφή μιας ιπτάμενης σαρανταποδαρούσας που έχει την ικανότητα να τηλεμεταφέρεται να εξαπολύει παγόβουνα από την πλάτη και να επιτίθεται με ανεμοστρόβιλους (τι πιο σύνηθες να συμβεί…).

O Tulin και ο Link κατεβαίνουν να αντιμετωπίσουν την/τον Colgera

Η/Ο Colgera δημιουργήθηκε από τον Demon King Ganondorf για να εμποδίσει τον Tulin να αποκτήσει το Sage of Wind’s Secret Stone.Κακά τα ψέματα η ομαδάρα του Aonuma, δηλαδής, ο σχεδιαστής του παιχνιδιού και οι προγραμματιστές του, φρόντισαν να κάνουν αυτή τη μάχη μοναδική προσφέροντας ένα στυλ εναέριας μάχης όπου ο αγώνας γίνεται ψηλά στον ουρανό κάτω από σφοδρή χιονόπτωση και να κάνουν τη μάχη τόσο μα τόσο απολαυστική.

O Link αντιμετωπίζει την/τον Colgera (footage από το gameplay του συγραφέα, Αμουέ!)

Chord Analysis/Music Character analysis

Και επειδή έχουμε χαλάσει και το παίζουμε πλέον και μουσικάντιδες, και σε αυτό το βίντεο (να διαβάσετε το Music Corner για να καταλάβετε τι εννοώ), και το τραγούδι έχει κάνει σημαντικό χαμό στο ίντερνετ. Συνεπώς πριν πάμε στους μουσικούς στο youtube που το διασκευάζουν, θα επισκεφτούμε πα΄λι τους μουσικούς που αναλύουν τους ήχους και τις συχνότητες των αγαπημένων μουσικών από τα αγαπημένα παιχνίδια Zelda (από αγάπη υπερβολική θα πεθάνω σε ρυθμό song of storms).

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε από ακόρντα μέχρι τις αλλαγές των κλιμάκων (βαθμίδων), βαθιά ανάλυση για το πως είναι το theme χωρισμένο σε 3 μέρη, αλλά και την αποκάλυψη ότι πέρα από υπέροχο Boss fight το theme, ΄ίσως να είναι συνολικά η καλύτερη μελωδία όλου του παιχνιδιού. Και η απάντηση είναι ότι έχει κομμάτι διασκευασμένο από το Dragon Roost Island από το the Legend of Zelda: The windwaker του GameCube. Η ανάλυση γίνεται από το κανάλι TuneForge Theory:

Sheet Music

Oι Συνθέτες του Colgera theme είναι η ομάδα των:

 • Manaka Kataoka
 • Maasa Miyoshi
 • Masato Ohashi
 • Tsukasa Usui

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το musescore (δεν έχει βγει ακόμα στο ninsheetmusic 🙁 ): The Colgera theme

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, είναι αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του Colgera theme. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με epic Japanese εκτέλεση με Shamisen από το κανάλι Kevin Grim:

 1. Συνεχίζουμε με πιάνο διασκευή:

 1. Έκδοση με μεταλλική φλογέρα:

 1. Metal διασκευή από Dethraxx:

 1. Και δεύτερη ακόμα πιο σκληρή Metal διασκευή:

 1. Εκτέλεση με βιολί:
H/O Colgera ξεπροβάλει
 1. 8-bit εκτέλεση, για να ταιριάζει και τα σχέδια με Beads Που φτιάχνουμε ναουμ. 😛 :
https://www.youtube.com/watch?v=GeaA0pL_CSE
 1. Εκτέλεση με σαξόφωνο:
 1. Φυσικά και εκτέλεση με accrodion από τον Mr. Accordion, δε θα μπορούσε να λείπει:
 1. Μια Lo-fi εκτέλεση.
 1. Mία “dark souls” εκτέλεση ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό:
 1. Και θα κλείσουμε με το μουσικό όργανο erhu, το οποίο φυσικά έμαθα στο προηγούμενο Music corner.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Μια ρεαλιστική αντίδραση όταν κοιτάς την ιπτάμενη παγοσαρανταποδαρούσα

Πηγές:
Zelda.Fandom
Altarafrogaming

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: Zelda Tears of the Kingdom

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Και αφήστε σχόλιο για πιο τραγούδι θα θέλατε να σας γράψουμε στο μέλλον.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6500 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!