Thursday, May 23, 2024
Νέα

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το Super Mario Bros. Wonder

Σε μια συνέντευξη της Nintendo με τους Developer του Super Mario Bros. Wonder μάθαμε πως ξεκίνησε η βασική ιδέα του παιχνιδιού. Στο Ask the Developer Vol. 11 λοιπόν οι developer του παιχνιδιού ρωτήθηκαν:

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το Super Mario Bros. Wonder

Η συστροφή και η κάμψη των σωλήνων είναι σίγουρα πράγματα που δεν έχουμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια Super Mario. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του Super Mario Bros. Wonder;

Mouri: Ναι. Δημιουργήσαμε πολλά πρωτότυπα και μόλις ανακαλύψαμε τελικά τον «πυρήνα» αυτού του παιχνιδιού, η ομάδα έγινε πιο σίγουρη και άρχισε να προχωράει. Αυτή είναι μια μάλλον δραστική προσέγγιση, αλλά πρώτα, πρέπει να τα φτάσουμε όλα στα άκρα. Εάν πιστεύουμε ότι το έχουμε παρατραβήξει, μπορούμε να κάνουμε προσαρμογές αργότερα.

Kondo: Είχα και εγώ πολλές προτάσεις στις συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών. Για παράδειγμα μοιράστηκα την ιδέα ενός φυσικού μεγέθους, live-action Mario που βουίζει μαζί με τη μουσική υπόκρουση καθώς προχωράει. Όταν πηδά, θα λέει στον εαυτό του, “Boing!” … Η ιδέα όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ…. Ένιωσα ότι έπρεπε να πρωτοστατήσω για να πάω το Super Mario Bros. Wonder στα άκρα. (Όλοι γελούν)

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το Super Mario Bros. Wonder

Ίσως ένας Mario, σε φυσικό μέγεθος να ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα. Αλλά μπορώ να καταλάβω πως αναπτήξατε το παιχνίδι μέσω της τεχνικής δοκιμής και λάθους. Ωστόσο, αν παίρνατε μια ιδέα και την παρατραβούσατε, θα μπορούσε να σπάσει τα πρότυπα που έχετε καθιερώσει με την πάροδο του χρόνου για τον κόσμο των παιχνιδιών 2D Mario. Δεν ήταν αυτό μια ανησυχία από την καλλιτεχνική σκοπιά;

Sato: Ναι, υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις από τους κανόνες του κόσμου του Mario που έχουμε δει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε ότι οι σωλήνες είναι συμπαγείς, επομένως είμαστε σίγουροι ότι τα καβούκια που κλωτσάμε θα αναπηδήσουν αν χτυπήσουν έναν. Γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούμε να πηδήξουμε με ασφάλεια σε σωλήνες. Η διατήρηση αυτού του αισθήματος εμπιστοσύνης σε ένα παιχνίδι 2D Mario με πλάγια κύλιση ήταν ζωτικής σημασίας.

.

Μετά ήρθε η ιδέα της συστροφής και της κάμψης σωλήνων για το Super Mario Bros. Wonder…

Sato: Ναι. Αλλά δεν θέλαμε να εγκαταλείψουμε μια ιδέα για την οποία οι άνθρωποι είχαν ξοδέψει πολλή ενέργεια, μόνο και μόνο επειδή δεν ταίριαζε και δεν φαινόταν σωστή. Έτσι, κάναμε μεγάλο κόπο για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα μπορούσε να ενσωματώσει αυτή την ιδέα. Αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε αυτόν τον σημαντικό μετασχηματισμό ως ένα μυστηριώδες φαινόμενο που ονομάζεται Wonder Effect «Φαινόμενο του Θαύματος» και να χρησιμοποιήσουμε αντισυμβατικά γραφικά.

Hayashida: Έκτοτε, πραγματοποιούσαμε συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών για το Super Mario Bros. Wonder, όπου επιλέγαμε ιδέες μέσα από περισσότερες από 2.000 σημειώσεις και άλλο υλικό που δημιουργούσαμε σε αυτές τις συναντήσεις. Έτσι, δημιουργήσαμε διάφορα πρωτότυπα που ταιριάζανε με τον κόσμο του Wonder. Διάφορες από αυτές τις ιδέες ενσωματώθηκαν στο παιχνίδι καθώς προχωρούσαμε.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη στα αγγλικά εδώ

Nintenders
Nintenders
Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6600 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!