Monday, June 24, 2024
Άρθρα

Music Corner: Zelda Tears of the Kingdom

Έχουν πια περάσει μήνες από τότε που κυκλοφόρησε τo The Legend of Zelda:Tears of the Kingdom (σα χθες θυμάμαι τη 12η Μάϊου 2023 και τον ενθουσιασμό που υπήρχε τότε). Το παιχνίδι έχει εκπλήξει και έχει προκαλέσει άφθονο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα ήδη αρκετοί καλλιτέχνες να έχουν ασχοληθεί με τη μουσική του. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν ήθελε και πολύ. Είναι ένα παιχνίδι Zelda, και από μόνο του αρκεί για να προκαλέσει μουσικά και να βάλει τη gaming μουσική κοινότητα να δουλέψει πάνω στις μελωδίες του, ακόμα και αν το παιχνίδι δεν προοριζόταν για το παιχνίδι της χρονιάς (κάτι που ισχύει στην παρούσα περίπτωση).
Όπως είναι αντιληπτό σε αυτό το Music Corner θα ασχοληθούμε με το Theme από το Tears of the Kingdom. Μιλάμε για τη βασική μελωδία, η οποία και ξεπροβάλει και ντύνει το παιχνίδι όταν ο Link κάνει τα πρώτα του βήματα (πέφτει στο κενό) και τότε και πέφτουν οι τίτλοι αρχής.

Θυμάμαι το hype εκείνων των ημερών. Το theme είναι όμορφο ρομαντικό, αναδιασκευασμένο πάνω στο theme του Breath of the Wild, που θυμίζει πολλά του στοιχεία, αλλά και με μία ιδιαίτερη μελωδία στο τέλος που θα μπορούσε κα΄ποιος να πει ότι σε προετοιμάζει για το τι θα δεις από τον κακό της ιστορίας, τον Ganondorf.

Το σημείου που πέφτουν οι τίτλοι αρχής και το Tears of the kingdom theme

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom

To The Legend of Zerda: Tears of the Kingdom είναι το δεύτερο core 3D παιχνίδι Zelda που βγήκε για το Nintendo Switch και αποτελεί συνέχεια της ιστορίας του προκάτοχου του The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

O εν λόγω τίτλος είναι ένα action Adventure παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε το Μάη του 2023. Διατηρεί τον ανοιχτό κόσμο της περιοχής της Hyrule, ο οποίος έχει επεκταθεί σε σχέση με τον προκάτοχο του Breath of the Wild και δίνει τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη εξερεύνηση. Ο παίκτης χειρίζεται τον Link καθώς αναζητά την Πριγκίπισσα Zelda προσπαθώντας να αποτρέψει τον Demon King (Ganondorf) να καταστρέψει τον κόσμο. (Ένα κλασσικό και πρωτότυπο σενάριο για παιχνιδιού The Legend of Zelda 😛 )

Η ιστορία όπως τη διαβάζει η Zelda στην αρχή του παιχνιδιού

Το Tears of the Kingdom δημιουργήθηκε πάνω στις ιδέες όταν δουλευόταν το DLC περιεχόμενο του Breath of the Wild. Οι ιδέες ήταν πολλές και είχαν ξεπεράσει το εύρος των δυνατοτήτων τους. Η ανάπτυξή τους καθοδηγήθηκε από το τμήμα Entertainment Planning & Development (EPD) της Nintendo, από το σκηνοθέτη του Breath of the Wild Hidemaro Fujibayashi, και τον παραγωγό Eiji Aonuma να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους. Ένα teaser προβλήθηκε στην E3 2019 με πλήρη αποκάλυψη του παιχνιδιού στην E3 2021. Το Tears of the Kingdom είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022 όμως λόγω αναβολών κυκλοφόρησε το Μάιο του 2023.

Όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε, είχε την αποδοχή του κόσμου για τις βελτιώσεις του, την επέκταση του ανοιχτού κόσμου και τα χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του και πάνω από 18,51 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, καθιστώντας το ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Nintendo Switch.

O Rauru συναντά για πρώτη φορά τον Link και του εξηγεί για το χέρι του

Music Character Analysis.

Παρακάτω επισυνάπτεται ένα βίντεο που αναλύει τις επιλογές των οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom:

Chord Analysis

Και επειδή έχουμε χαλάσει και το παίζουμε πλέον και μουσικάντιδες, βλέπουμε και μουσικούς στο youtube που όχι μόνο διασκευάζουν, αλλά αναλύουν τους ήχους και τις συχνότητες των αγαπημένων μουσικών από τα αγαπημένα παιχνίδια (ναι πλεονασμός αλλά η αγάπη είναι μεγαλη). Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε από τα ακόρντα μέχρι τις αλλαγές των κλιμάκων (βαθμίδων), που συμβαίνουν στο τραγούδι για να δώσουν την έννοια της συνέχειας αλλά και να παρατείνουν την αγωνία. Η ανάλυση γίνεται από τον Charles Cornell.

Sheet Music

Oι Συνθέτες του Tears of the Kingdom theme είναι η ομάδα των:

 • Manaka Kataoka
 • Maasa Miyoshi
 • Masato Ohashi
 • Tsukasa Usui
 • To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic: Tears of the Kingdom Theme

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, είναι αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του αγαπημένου και πλέον Tears of the Kingdom. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με ορχηστρική εκτέλεση από το κανάλι JD Winds με συμμετοχή πολλών μουσικών οργάνων:

 1. Συνεχίζουμε με πιάνο διασκευή:

 1. Έκδοση με κλασσική κιθάρα:

 1. Metal διασκευή από Toν γνωστό και αγαπημένο family jules:

 1. Και δεύτερη ακόμα πιο σκληρή Metal διασκευή:

 1. Εκτέλεση με βιολί:

 1. 8-bit εκτέλεση, για να ταιριάζει και τα σχέδια με Beads Που φτιάχνουμε ναουμ. 😛 :
 1. Εκτέλεση Ακαπέλλα:
 1. Φυσικά και εκτέλεση με accrodion από τον Mr. Accordion, δε θα μπορούσε να λείπει.
 1. Μια Jazz έκδοση (που τη βάλαμε και σε βίντεο στο youtube με beads)
 1. Mία epic εκτέλεση:
 1. Και θα κλείσουμε με το μουσικό όργανο erhu,το οποίο φυσικά και δεν ήξερα και το έμαθα όταν έφτιαχνα αυτό το Music corner.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Κοιτάχτε ένα φουκαρά που τρέχει γιατί μια πανέμορφη ξανθιά πριγκίπισσα. Ηταν περίεργη και ήθελε να δει τι γίνεται κάτω από το κάστρο της…

Πηγές:
Wikipedia

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: BOTW Hyrule castle theme

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!