Thursday, May 23, 2024
Άρθρα

Music Corner: Super Mario Land 1 Overworld theme

Μετά από χιλιάδες μηνύματα να μη βάλω πια άλλο Zelda, και μιας και έχουμε τα κατά συρροή Mario releases (Mario Wonder, Mario rpg, Princess Peach), εκτιμώ ΄ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν και να θυμηθούμε, όλοι μαζί (alltogether now σε πανελλήνια συμμετοχή), μουσικές που ντύνουν τα παιχνίδια του αγαπημένου υδραυλικού. Αυτή τη φορά θα δούμε το Super Mario Land 1 Overworld Theme ή αλλιώς το “Birabuto Kingdom theme”.

Το cover του κουτιού του Super Mario Land.

Επιστροφή στις ρίζες! Επιστροφή στην παιδική ηλικία για άλλη μία φορά. Την ηλικία που το να βλέπεις και να παίζεις σε μια οθόνη πράσινη και μαύρη με ανάλυση160 x 144 Pixels, ήταν κάτι παραπάνω από μαγική. Παιχνίδι με αρκετά μεγάλη δυσκολία για την εποχή του, που δε σου χαριζόταν ποτέ, που δεν είχε save, οπότε ότι πρόοδος και να είχε γίνει θα χανόταν στο σβήσιμο της συσκευής! Και σα να μη φτάνανε όλα αυτά είναι και από τα πιο μικρά παιχνίδια Mario ever.


Το speedrun του παιχνιδιού που χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτούν οι παρακάτω gif (που στολίζουν μοναδικά το μουσικό αυτό άρθρο, σας ακούω να λέτε) είναι μόνο 33:58! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “the man the legend”, o άνθρωπος πολιτιστική κληρονομία για την Ιαπωνία, o μεγάλος Shigeru Miyamoto δεν έχει βάλει το χέρι του σε αυτό το Mario). Όμως το μουσικό ντύσιμο της πρώτης πίστας που καλείται να αντιμετωπίσει ο αγαπημένος υδραυλικός, το Super Mario Land 1 Overworld Theme ή αλλιώς το “Birabuto Kingdom theme” είναι μια χαρακτηριστική μελωδία που της αξίζει να μην ξεχαστεί αλλά και να διασκευαστεί.

Super Mario Land 1 Overworld theme καθώς αναπαράγεται στο πρώτο level στο παιχνίδι.


Το theme Super Mario Land 1 Overworld theme είναι μια παιχνιδιάρικη και ευχάριστη μελωδία και μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Μια μικρή αλήθεια για το Super Mario Land 1

Eίμαστε στο 1989-1990 και το Super Mario Land 1 έχει αναπτυχθεί και προορίζεται για το release του μαζί με την τότε καινούρια κονσόλα το Game Boy. Όλα θα βαίναν καλώς μέχρι την επίσκεψη και παρέμβαση στα κεντρικά της Nindendo των Η.Π.Α του Henk Rogers. Το Super Mario Land έχασε τη θέση του από το Tetris, λόγο του ότι πιστευόταν ότι θα απευθυνόταν σε πολύ περισσότερο κόσμο, από τα παιδάκια που θα παίζανε με τον αγαπημένο υδραυλικό. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος της επιτυχίας της κονσόλας. Ίσως…


Δείτε την ταινία tetris παρεμπίπτοντος. Εδώ σας έχω και όλη τη σκηνή πως ο Henk Rogers έπεισε τον Minoru Arakawa αλλά και τον Howard Lincoln, όπως αποτυπώθηκε στην ταινία, να κάνει αυτή την αλλαγή. Έτσι έγινε το Bundle με το Tetris. Και τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να γραφτεί Music Corner για το Tetris. 😛

Η προσωπική εμπειρία με το Super Mario Land 1

Το Super Mario Land 1 το πρωτοθυμάμαι να πέφτει στα χέρια μου στη δευτέρα δημοτικού, στο δεύτερο διάλειμμα, όταν ένα παιδί έφερε το τότε game boy poket και μας έδειχνε το παιχνίδι… O κόσμος πραγματικά ήταν διαφορετικός μετά από αυτή τη στιγμή, και τον ενθουσιασμό στον οποίο έδειξα βλέποντας αυτό το παιχνίδι, αυτό το απλοικότατο παιχνίδι, φάνταζε εκείνη την εποχή εξωπραγματικό.

Ήταν ένα τόσο όμορφο ταξίδι σε επίπεδο μουσικής, εικόνας, αισθητικής, gameplay και σύστημα μάχης, κάνοντας εισαγωγή στα turn-based role play games.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρόνια περνάνε, τα παιχνίδια Mario βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (παράπονο δεν έχουμε), όμως αυτές οι μονοφωνικές μουσικές, όπως το Super Mario Land 1 Overworld theme, δεν μπορούν να ξεχαστούν και να ξεχωρίσουν από την παιδική ηλικία, όσα χρόνια και αν περάσουν.

O Mario καθώς προχωράει το παιχνίδι και βρίσκεται στο Level 2-3 στον κόσμο Muda μέσα στο υποβρύχιο του.

Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το Super Mario Land 1 Overworld theme 

Εκτός από το ότι είναι το πρώτο από τα τρία παιχνίδια Super Mario Land, αυτό το παιχνίδι είναι επίσης το πιο σύντομο, αποτελούμενο από μόνο δώδεκα επίπεδα που εκτείνονται σε τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Το διαδέχθηκε το Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, το οποίο παρουσίασε το Wario, και το Wario Land: Super Mario Land 3, το οποίο είναι επίσης η πρώτη δόση της σειράς Wario Land.

Αυτό το παιχνίδι είναι αξιοσημείωτο για τη προσθήκη μη κλασσικών εχθρών και ηχητικών εφέ σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τίτλους Mario. Επιπλέον, αν και είχε μειωμένες γραφικές δυνατότητες και μικρό μήκος, πούλησε εξαιρετικά καλά, φτάνοντας τελικά πάνω από 18 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας το το τέταρτο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις για το Game Boy συνολικά. Το παιχνίδι επανακυκλοφόρησε αργότερα για την εικονική κονσόλα του Nintendo 3DS το 2011, πάνω από είκοσι χρόνια μετά από την αρχική του κυκλοφορία.

Εδώ θα θυμηθείτε και θα ανατριχιάσετε με τον original 8-bit ήχο του παιχνιδιού:

Chai Kingdom, Level 4-3 Ο Mario σε αεροπλάνο.

Sheet Music

O Συνθέτης για το Super Mario Land 1 Overworld theme δεν είναι άλλος από τον Hirokazu Tanaka.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Προτάσεις και διασκευές από το Music Corner

Και στο αγαπημένο σημείο του Music Corner, είναι αυτό που σας προτείνει διασκευές από το Theme του Super Mario Land Overworld Theme. Θα τα βρείτε όλα παρακάτω:

  1. Ξεκινάμε με γλυκούλα ρομαντική εκτέλεση από music box:

  1. Συνεχίζουμε με πιάνο διασκευή:

  1. Έκδοση με Melodica:

  1. Metal διασκευή από το κανάλι DSC. Έχει και λίγο από άλλα theme από Mario Land 1&2. Σας έχω ξαναγράψει για το DSC στο Music Corner εδώ:

  1. Και δεύτερη ακόμα πιο σκληρή Metal διασκευή:
  1. Εκτέλεση με βιολί και πιάνο:
  1. Αστεία εκτέλεση από τους τρελούς συντελεστές του Warp Zone καναλιού.
  1. Απαλή εκτέλεση με κλασσική κιθάρα γιουκαλίλι και πνευστά:
  1. Φυσικά και εκτέλεση με κιθάρα και accrodion, δε θα μπορούσε να λείπει:
  1. Μια Jazz Piano εκτέλεση που αξίζει να ακούσετε Όλο για τη διασκευή που έχει κάνει ο Tim de Man πάνω στο τραγούδι.
  1. Ορχηστρική εκτέλεση, σχεδόν χριστουγεννιάτικη:
  1. Και θα κλείσουμε με τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Smooth Mc Groove και τα μοναδικά “nerd” φωνητικά του.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Και στο τέλος ο Mario σώζει την… Daisy!

Πηγές:
Mario Wiki

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Rain Mario Collection“, στο οποίο υπάρχει κρυφό easter egg. Πατήστε εδώ να ακούσετε τη χειμωνιάτικη βροχερή εκτέλεση του Super Mario Land 1 Overworld theme σε piano. Μα καλά δε το υποψιαστήκατε;

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Και αφήστε σχόλιο για πιο τραγούδι θα θέλατε να σας γράψουμε στο μέλλον.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 7100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!