Monday, April 15, 2024
Reviews

G-Darius HD – Nintendo Switch Review

H σειρά Darius της Taito είναι ενα Shmup game, πιο συγκεκριμένα ενας τίτλος space shooter. Πίσω στο 1973 η Taito δραστηριοποιείται με τα video games και μας χαρίζει εξαιρετικές Arcade δημιουργίες (βλέπε Arkanoid, Bubble Bobble, Space Invaders κ.α.) Αργότερα το 2005 εξαγοράζεται απο την Square Enix και διατηρεί την πορεία της μέχρι σήμερα. Πάμε να δούμε το G-Darius HD.

Ιστορία

Αιώνες πριν τον μεγάλο πόλεμο των Darians, το φιλήσυχο βασίλειο Amnelia αντιμετωπίζει την επιδρομή της αδίστακτης αυτοκρατορίας Thiima. Σε μια τελευταία κίνηση απελπισίας, ο Bασιλιάς των Amnelia, αντιγράφει την τεχνολογία Beta Beam των θωρηκτών Εvil-Fish του εχθρού, με την μέθοδο της reverse-engineering. Έτσι λοιπόν δημιουργούνται τα Silver Hawk, μια νέα γενιά ευέλικτων διαστημικών μαχητικών, εφάμιλλα με τα R-9 (βλέπε R-Type)

Στις θέσεις των πιλοτηρίων του κόκκινου και του μπλε Genesis Silver Hawk, αναλαμβάνουν δράση αντίστοιχα, δυο νεαροί σε ηλικία πιλότοι. Ο ψύχραιμος Sameluck Raida και η εκλεκτή της προφητείας Lutia Feen οπου μοιράζονται το ίδιο δυσάρεστο παρελθόν, απο την αρχή των εχθροπραξιών με την αυτοκρατορία Thiima.

“You will see the birth of new lives…”

King Amnelia

G Darius HD

Τρόπος παιχνιδιού

Μεταξύ άλλων το Silver Hawk διαθέτει τρεις μετρητές ισχύος, έναν για το πυροβόλο, έναν δεύτερο για τους πύραυλους και έναν τρίτο για την ασπίδα προστασίας του σκάφους. Μέσα απο τα power ups οι μετρητές αναβαθμίζονται και ενισχύουν τις δυνάμεις ενάντια στα εχθρικά πυρά και τα αντίπαλα διαστημόπλοια. Σε συνδυασμό με το scoring system, οι καταμέτρηση των αιχμαλωτισμένων εχθρών, οι σχηματισμοί που εξολοθρεύτηκαν αλλά και οι φορές που αντιμετώπισες τις Beta Beams, συνθέτουν την στρατηγική για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των leaderboards.

“Now Loading! Game data is approaching fast.”

Taito team

Οι πίστες του game μοιράζονται στα πρώτα δεκαπέντε γράμματα της ελληνικής αλφάβητου (α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο) σε ενα μοτίβο των πέντε tier, με τις ανάλογες διχάλες διαδρομής και τις σχετικές διακλαδώσεις. Έτσι αριθμούνται τριάντα επίπεδα που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα mini bosses και τα captain bosses να σας περιμένουν για ξέφρενο shoot em up.

G Darius HD

Capture System

Νέα προθήκη στον τίτλο, είναι οι Capture Balls. Ο πιλότος εχει στη διάθεση του άφθονες απο αυτές για να καταφέρει να μετατρέψει μερικά απο τα εχθρικά σκάφη να πολεμήσουν στο πλευρό του σαν σύμμαχοι, προσωρινά. Αυτός ο μηχανισμός διαφοροποιεί το τρόπο παιχνιδιού, σε σχέση με τα προηγούμενα Darius. Φυσικά για τους ενισχυμένους αντίπαλους, θα χρειαστεί να καταστρέψετε πρώτα την εξωτερική επένδυση τους, για να λειτουργήσει το capture system και να έχετε ένα δυνατό συμπολεμιστή δίπλα σας.

Γραφικά-Ήχος

To G-Darius αρχικά, εισάγει τρισδιάστατα πολύγωνα γραφικά και παράλληλα διατηρεί το δισδιάστατο ύφος των προηγούμενων τίτλων. Στην περίπτωση της HD version με τα 3D models, έχουμε εκτός απο τις προφανείς βελτιώσεις στον οπτικό τομέα, αλλά και αλλαγές με quality-of-life προθήκες. Νεα μενού δίνουν πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση των πεδίων μάχης, την ένταση της Alpha Beam αλλά και το επίπεδο ισχύος της ARM. Τα επιβλητικά υδρόβια bosses είναι το “ατού” του παιχνιδιού καθώς εξελίσσονται οι μάχες, θα σας εκπλήξουν οι τερατώδες μορφές τους και η επιθετική τους μανία σε συνδυασμό με την ευρηματικότητα πριν παραδώσουν τα “όπλα”.

Το soundtrack του παιχνιδιού αποτελείται απο experimental electronic tunes. Καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα έντασης και τρόμου. Απο τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το ADAM, του Hisayoshi Ogura (βλέπε House band Zuntata) To game τρέχει απροβλημάτιστα, “πίσω” απο τον emu της Μ2 δίχως lag ή άλλα ανεπιθύμητα bug. Σε αυτό το σημείο, να πούμε οτι είναι διαθέσιμες και οι δυο version του τίτλου, η original Arcade και η High-Definition.

“G. Darius Ver. 2”

Σύντομα σε DLC

Σύνοψη

Με ενα απο τα πολλά endings να δημιουργεί συναισθήματα θλίψης, για τους…όχι δεν θα κάνω spoiler. Το G-Darius HD απευθύνεται σε νέους αλλά και παλαιότερους gamers. Προφέρει έντονη Arcade δράση, γρήγορους ρυθμούς shoot em up και quality-of-life προθήκες σε ένα περιτύλιγμα emulator.

7/10

Θετικά

+ Εξαιρετική μουσική

+ Gameplay με πολύ ωραία ροή

+ Capture System

+ Τερατώδες Bosses

+ Game 2 in 1 (Arcade original & HD)

Αρνητικά

– Τιμή

– Δεν υπάρχει η δυνατότητα online co-op

Game site

  • Categories: Adventure, Shooter, Action, Arcade
  • Players: 1-2
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud
  • Age rating: PEGI 7
  • Download size: 112MB

Ευχαριστούμε την TAITO για την παραχώρηση του τίτλου.

Διαβάστε: Space Invaders Forever review.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Glaros

Play it Loud