Wednesday, December 6, 2023
Reviews

Space Invaders Forever – Nintendo Switch review

Ετοιμαστείτε να εξολοθρεύσετε UFO και εξωγήινους εισβολείς. Αμέτρητα blocks περιμένουν να τα σπάσετε. Μην πανικοβάλλεστε, το Space Invaders Forever είναι στο Nintendo Switch και σίγουρα δεν είστε μόνοι.  

Space Invaders Arkanoid

Η συλλογή τίτλων Space Invaders με guest-star το Arkanoid, είναι διαθέσιμη και για το Nintendo Switch. Οι Taito και ININ Games ενώνουν δυο απο τα δημοφιλέστερα games περασμένων δεκαετιών, το Space Invaders με το Arkanoid. Ας πούμε δυο λόγια για αυτούς τους τίτλους που κατάφεραν, να μας απασχολούν μέχρι και σήμερα.

Space Invaders

Arcade shooter-game της Taito το 1978, εμπνευσμένο απο την ταινία The War of the Worlds. System-seller για το Atari VCS (2600), σύμβολο της Pop κουλτούρας και του gaming o pixel-art εξωγήινος invader. Το gameplay απλοϊκό, άμεσο και άκρως εθιστικό. O σκοπός του παιχνιδιού ειναι να αντιμετωπίσετε τα κύματα επιθέσεων των εισβολέων. Η καθοδική τους πορεία στην οθόνη, προετοιμάζει την επίθεση του UFO και το διαστημόπλοιο σας είναι εξοπλισμένο με κανόνι-Laser, έτοιμο να προστατέψει την ανθρωπότητα. Τίποτα δε μπαίνει ανάμεσα σε αυτή τη μάχη, εκτός απο τα Bunkers, οχυρωθείτε πίσω απο αυτά, για όσο αντέξουν.

“Τα κέρματα για τα Arcade coin-op συστήματα, της Ιαπωνίας, έγιναν δυσεύρετα την χρυσή εποχή του Space Invaders

Μύθος

Αrkanoid

Arcade game της Taito το 1986. Άλλος ενας block-breaker τίτλος εκείνης της εποχής, επηρεασμένος απο την ταινία TRON. Ενα διαστρικό σκάφος-Κιβωτός (βλέπε Arkanoid) αντιμετωπίζει τις επεκτατικές “ορέξεις” του DOH. Αναλαμβάνετε δράση με το Vaus, ενα μικρο διαστημικό σκάφος, με την δυνατότητα να χειρίζεται μια ενεργειακή σφαίρα. Η εν λόγω power-ball καταστρέφει τα blocks, που κατεβαίνουν απο το επάνω μέρος της οθόνης, σαν να λέμε Squash.

Space Invaders Extreme

Ο Space Invaders τίτλος που υπόσχεται το ίδιο εθιστικό gameplay. Ένας μουσικός συνδυασμός οπου κάθε μας κίνηση αντιστοιχεί σε ενα ήχο. Μουσική, backrounds, ήχοι και ειδικά εφέ… τα πάντα πάλλονται, χορεύουν, λαμπυρίζουν και εκρήγνυνται με απόλυτο συγχρονισμό δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις απο τα επετειακά Space Invaders Extreme 30th και 40th του 2008 και 2018, αντίστοιχα.

Space Invaders Extreme

Υπάρχουν δυο modes παιχνιδιού για να διαλέξετε, Arcade και Free. Ιδανικό για μικρά game-session ειναι το free mode, οι πίστες του, ειναι διαθέσιμες αφου τις ξεκλειδώσετε μέσα απο τις challenging διαδρομές του Arcade mode. Σας περιμένουν bonus πίστες με extra πόντους για να λάβετε κι εσείς μια θέση στα leaderboards και να υπερηφανεύεστε για το high score σας.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε για τη Zuntata. H βραβευμένη “House band” της Taito (βλέπε Darius) οπου έβαλε τη μαεστρία της για να έχει το Space Invaders Extreme εκείνο το “δέσιμο” ανάμεσα στις in-game κινήσεις μας με τον παλμό του gameplay.

Space Invaders Gigamax 4 SE

O δεύτερος τίτλος της συλλογής Forever, εδώ οι καταστάσεις είναι πιο χαλαρές. Τέρμα τα πλουμιστά γραφικά και οι μοντέρνοι ήχοι, είναι ώρα να σχεδιάσετε στρατηγική ενάντια στα τεράστια επιθετικά κύματα των Invaders, μαζί με άλλους τρεις “συνπολεμιστές” του “καναπέ”. Το couch-coop mode για εκείνους που θέλουν pure Arcade εμπειρία, παρέα με φίλους, έτσι απλά.

Arkanoid vs Space Invaders

Το crossover Arkanoid X Space Invaders. Τα πράγματα εδώ περιπλέκονται, οι βασικοί μηχανισμοί gameplay των δυο τίτλων συνδυάζονται και το αποτέλεσμα ειναι εκρηκτικό. Το Vaus είναι πλέον μια ρακέτα που επιστρέφει τα εχθρικά πυρά στους Invaders, αλλά πρέπει να σπάσει και τα blocks. Ισχύουν τα ίδια power-up για το μικρό μας διαστημικό σκάφος (laser, μεγέθυνση, bombs κ.α)

Οι πίστες δεκάδες μέσα απο την αστρική διαδρομή που ειναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε. Επιπλέον ανταμοιβή, μετά απο την ολοκλήρωση ενός universe είναι ένας extra χαρακτήρας-πιλότος, απο games της Taito, με διαφορετικές δυνατότητες. Ο Tiki απο το The New Zealand Story, οι Bub & Bob απο το Bubble Bobble, Nancy απο Chase H.Q. και πολλοί άλλοι.

Tα ωραία σταματούν εδώ. Το κέφι μπορεί να χαλάσει εύκολα, όταν δεν έχει καθόλου διάθεση ο developer να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά του συστήματος που κάνει το port. Στην περίπτωση του Nintendo Switch με το Αrkanoid vs Space Invaders, ενώ έχουμε χειρισμό του Vaus με την οθόνη αφής, δεν έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε τα Joy-Cons. Tα πράγματα γίνονται χειρότερα, το game διαθέτει μόνο Handheld mode. Ξεχάστε την άνεση του monitor ή της ΤV, είναι υποχρεωτικό να έχετε την κονσόλα σε κάθετη θέση, δεν είναι βολικό για όλους.

Flip Grip
Bonus eye candy Flip Grip

Ευχαριστούμε την PR Hound, για την παραχώρηση του τίτλου.

6 / 10 - six out of ten
6/10

+ 3 games in 1

+ Pulse mode (Space Invaders Extreme)

+ Εθιστικό gameplay

+Arcade ατμόσφαιρα

Handheld mode only (Αrkanoid vs Space Invaders)

Touch controls only (Αrkanoid vs Space Invaders)

Game site

Age rating PEGI: 3

Download size: 1GB

Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Glaros

Play it Loud