Visual Novel: Τα πιο ευφυή και δυναμικά σενάρια του gaming.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε δει – είτε σε κάποιο meme, ή στο eshop, ή οπουδήποτε αλλού online – τον εικονικό δικηγόρο όπου δικάζει όποιον δείχνει το χέρι του. Αλλά δυστυχώς αρκετοί τον ξέρουν μέχρι αυτό το σημείο. Ο Phoenix Wright λοιπόν είναι ο βασικός χαρακτήρας από τη σειρά Ace Attorney. Τι είδους παιχνίδια όμως είναι αυτά τα Ace Attorney; Εντάσσονται σε μια κατηγορία με όνομα: Visual Novel. Πολλοί ξέρετε περί τίνος πρόκειται αυτή η κατηγορία, αλλά είναι πολλοί αυτοί που δε γνωρίζουν ή δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ.

Μπορεί να μην προσφέρει την αξέχαστη gameplay εμπειρία, όμως σίγουρα προσφέρει αυτήν την αξέχαστη εμπειρία – ίσως και πιο έντονη – με άλλους τρόπους. Άμα είσαι ήδη fan του διαβάσματος καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Visual Novels character: Phoenix Wright
OBJECTION!

Τι είναι λοιπόν τα Visual Novels;

Είναι στην ουσία βιβλία, απλά είναι πιο διαδραστικά, κάποια περιέχουν animations και κάποια συνδυάζονται με gameplay. Όπως και να ‘χει άμα θες να βιώσεις αρκετές αξέχαστες εμπειρίες σεναρίου και ιστορίας όπως προαναφέρθηκε, θες να ζήσεις πραγματικά την ιστορία χωρίς απλά να την ακολουθείς και να νιώσεις ισχυρά συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια, τότε σίγουρα θα πρέπει να τους δώσεις μία ευκαιρία · και σίγουρα θα κερδίσεις. Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικά είδη ιστορίας για όλους.

Με τι να ξεκινήσετε όμως;

Είναι πολλά τα οποία αγγίζουν την τελειότητα. Όμως κάποια δεν είναι διαθέσιμα στην κονσόλα και κάποια είναι για τους πιο οικείους στην συγκεκριμένη κατηγορία. Οπότε αρχικά ας πούμε λίγα λόγια για κάποια φιλικά προς τους νέους, και από τα καλύτερα στο είδος τους φυσικά.

Visual Novel: Ace Attorney

Visual Novel: Ace Attorney
Οι κυνηγοί της αλήθειας.

Εξιχνίαση φόνων, αξέχαστοι χαρακτήρες, ΑΨΟΓΟ χιούμορ, φανταστικά twists και απίστευτα αγωνιώδες μάχες σε δικαστήρια. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο Ace Attorney.

Είναι ένα Visual Novel που είσαι ένας συνήγορος υπεράσπισης. Εξετάζεις διάφορες υποθέσεις και χρησιμοποιείς στο δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψες στις έρευνες σου ώστε να υποστηρίξεις δικαστικά τον κατηγορούμενο και να αποκαλύψεις τα σχέδια και τα εγκλήματα του πραγματικού ένοχου.

Θα βρείτε λίγες παραπάνω πληροφορίες μαζί με άλλα παιχνίδια είδους “detective” εδώ.

Visual Novel: Steins;Gate Elite

Visual Novel: Steins;Gate Elite
El Psy Kongroo.

Θεωρείται γενικά, το καλύτερο Visual Novel που έχει κυκλοφορήσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ακόμα και αν δεν είναι ή θα είναι το αγαπημένο σας, σίγουρα αξίζει τις πρώτες θέσεις στα τα πιο ευφυή σενάρια που έχουν υπάρξει ποτέ.

Το συγκεκριμένο δεν έχει τόσο gameplay, όμως κάνει χρήση animations και στην ουσία είναι σαν να παρακολουθείτε anime.

Στην αρχή θυμίζει Slice of Life, είναι πολύ χαλαρό, και δεν έχει καθόλου ένταση. Παρ’ όλα αυτά, πολλά περίεργα πράγματα που συμβαίνουν, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Το VN αποκορυφώνεται από τη μέση του παιχνιδιού και έπειτα, δημιουργώντας μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες που έχετε βιώσει ποτέ σε game. Συγκλονιστικά twists, αξέχαστοι χαρακτήρες, απίστευτα ευφυές σενάριο, εξαιρετική χρήση του στυλ ‘’ταξίδι στο χρόνο’’ και συγκίνηση που δεν περιγράφεται με λόγια.

Αυτά τα δύο είναι ιδανικά για αρχή, ελπίζω να τους δώσετε μια ευκαιρία, και έπειτα θα θέλετε να τα ξεχάσετε ώστε να τα ξαναπαίξετε από την αρχή. Δε θα φύγουν ποτέ από το μυαλό σας. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα περισσότερα είναι σχετικά οικονομικά.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο. Διαβάστε:

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *