Αναδείξτε τον ντετέκτιβ μέσα σας: Μέρος 4ο και τελευταίο

detective

Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το αφιέρωμα για τους ντετέκτιβ, μετά από μερικές πολύ δυνατές επιλογές. Όπως πάντα θα εξετάσουμε adventure παιχνίδια στην κατηγορία murder/mystery. Επέλεξα και στα τέσσερα μέρη παιχνίδια που σε βάζουν λίγο πιο ενεργά στον ρόλο του ερευνητή. Αμα δεν τα προλάβατε εδώ θα βρείτε το 1ο, 2ο και 3ο μέρος.

Paradise Killer

Paradise Killer

Ένα νησί έξω από την πραγματικότητα. Ένας ανθρώπινος πολιτισμός που ελπίζει να αναστήσει νεκρούς εξωγήινους θεούς. Μια δολοφονία πίσω από κλειδωμένες πόρτες.

Ο Παράδεισος είναι ένα νησί που αναγεννάται κάθε λίγες χιλιετίες. Η ψυχική δύναμη που απελευθερώνουν οι λάτρεις των εξωγήινων στο σύμπαν προορίζεται να τροφοδοτήσει και τελικά να αναστήσει τις πεσμένες θεότητες τους. Αλλά αυτή η δύναμη προσελκύει επίσης ανεπιθύμητο ενδιαφέρον από δαίμονες, οι οποίοι τελικά διαστρέφουν κάθε νησί. Μέχρι να δημιουργηθεί μια νέα εναλλακτική πραγματικότητα από το Συμβούλιο.

Το σύστημα δεν είναι τέλειο, αλλά θα είναι μια μέρα, στο Perfect 25, το επόμενο νησί. Αλλά την παραμονή της αναγέννησης, το Συμβούλιο δολοφονείται και ο Παράδεισος σκοτώνεται.

Η «αλήθεια» είναι ότι υπάρχουν πολλοί πιθανοί δολοφόνοι και πολλοί τρόποι για να χτισετε μια υπόθεση. Ακόμα κι αν κάνετε μια πειστική υπόθεση και καταδικάσετε κάποιον, λύνεται πραγματικά το μυστήριο; Όλοι στον Παράδεισο έχουν ένα μυστικό να κρύψουν και να κερδίσουν κάτι. Οι παλιοί φίλοι γίνονται νέοι ύποπτοι, αναγκάζοντάς σας να επιλέξετε ανάμεσα στα αποδεικτικά στοιχεία, το μεγαλύτερο καλό και τις δικές σας πεποιθήσεις. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί δολοφόνοι, αλλά ποιοι θα επιλέξετε θα καθορίσουν τη δική σας προσωπική αλήθεια.

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy

Όλα διαδραματίζονται στο διάσημο Chancer Lane του Λονδίνου, όπου η Katrielle ιδρύει το Layton Detective Agency, όπου το σύνθημά της είναι «Any Mystery Solved». Αν και αρχικά υποκινήθηκε από την επιθυμία να εντοπίσει τον πατέρα της, τον καθηγητή Hershel Layton, η Katrielle σύντομα βρέθηκε να εμπλέκεται σε μια κακοφωνία υποθέσεων γύρω από το Λονδίνο, από χαμένα κατοικίδια ζώα μέχρι δολοφονίες. Κερδίζει γρήγορα μια φήμη που καθιστά τις υπηρεσίες της ως ντετέκτιβ ιδιαίτερα περιζήτητες. Με τον βοηθό της, τον Έρνεστ και τον τετράποδο σύντροφό της, Σέρλ, η Κατ αποδεικνύει πέρα ​​από κάθε αμφιβολία ότι… Η αλήθεια είναι πάντα πιο παράξενη από τη φαντασία!

Ταξιδέψτε στην πόλη, ερευνώντας διάφορες περιοχές. Συνομιλήστε με ντόπιους και επιχειρηματίες και διερευνήστε σκηνές εγκλημάτων για να ανακαλύψετε πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία. Λύστε την πληθώρα των παζλ που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ερευνών και των συνομιλιών σας.

Tangle Tower

Tangle Tower

Το παιχνίδι ακολουθεί τον ντετέκτιβ Grimoire και τη βοηθό του Sally καθώς ταξιδεύουν στο Tangle Tower. Καλούνται να λύσουν τη δολοφονία ενός κοριτσιού με το όνομα Freya Fellow, το οποίο φαινεται να σκοτώθηκε από έναν πίνακα. Οι παίκτες προχωρούν στο παιχνίδι συζητώντας με τους διάφορους υπόπτους και αναζητώντας σε κάθε δωμάτιο του πύργου για ενδείξεις. Η αναζήτηση στο περιβάλλον συχνά αποκαλύπτει παζλ που πρέπει να λυθούν για να αποκτήσουν ένα νέο αποδεικτικό στοιχείο. Όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, ο παίκτης μπορεί να ρωτήσει κάθε ύποπτο για κάτι που κρύβει.

Chicken Police – Paint it RED!

Chicken Police - Paint it RED!

Ο Sonny Featherland και ο Marty MacChicken ήταν κάποτε ένα θρυλικό ντουέτο ντετέκτιβ, που ονομάζεται Chicken Police. Αλλά αυτό ήταν σχεδόν μια δεκαετία πριν, και ο χρόνος τους προσπέρασε ανελέητα. Τώρα ο Sonny και ο Marty αναγκάζονται να συνεργαστούν σε μια υπόθεση που είναι πιο περίεργη από οτιδήποτε έχουν συναντήσει ποτέ πριν!

Το Chicken Police είναι ένα πλούσιο σε ιστορία και βαρύ σε διαλόγους, παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία των οπτικών μυθιστορημάτων και των κλασικών παιχνιδιών περιπέτειας. Το παιχνίδι έχει περισσότερους από 30 χαρακτήρες για να μιλήσετε, με ορισμένους να πρέπει να ανακριθούν. Συλλέξτε τόνους ενδείξεων, αποδεικτικών στοιχείων και πολύ ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών από τους σκιερούς χαρακτήρες του Clawville.

The Shapeshifting Detective

The Shapeshifting Detective

Το Shapeshifting Detective είναι ένα παιχνίδι FMV μυστηρίου, υπερφυσικό noir όπου παίζετε ως ντετέκτιβ που μπορεί να αλλάξει σε άλλους χαρακτήρες, επιτρέποντάς σας να ξεκλειδώσετε συνομιλίες και ιδιωτικές συναντήσεις.

Η Dorota Shaw είναι νεκρή. Και οι πρωταρχικοί ύποπτοι είναι τρεις μέντιουμ-ταρώ με την ικανότητα να προβλέπουν δολοφονίες. Ή να τις διαπράττουν. Είναι δική σας δουλειά να μάθετε τι άλλο ξέρουν, αλλά δεν θα αποκαλύψουν τα σκοτεινά τους μυστικά σε κανέναν. Ευτυχώς, μπορείτε να είστε οποιοσδήποτε θέλετε να είστε. Ακόμα και το επόμενο θύμα.

Το παιχνίδι διαθέτει περισσότερες από 1600 απαντήσεις HD βίντεο , μια απλή διεπαφή ερωτήσεων με μοναδικό μηχανικό «διαγραφής» και έναν τυχαία επιλεγμένο δολοφόνο στην αρχή του παιχνιδιού. Αναπτύχθηκε από τους δημιουργούς του “The Infectious Madness of Doctor Dekker” .

Honorable Mentions – Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Τελειώνοντας αυτό το αφιέρωμα θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία σε θηρία adventure που έχουν έρθει στο switch. Μιλάμε για όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί και δημιούργησαν το genre των adventure. Αλλά και νέους τίτλους στην ίδια λογική και αισθητική.

 • Kentucky Route Zero
 • Thimbleweed Park
 • Gris
 • The Inner World
 • Machinarium
 • Stories Untold
 • Grim Fandango
 • Sam & Max Save the World
 • Syberia Series
 • Deponia Series
 • The Raven Remastered
 • Beat Cop
 • Secret Files Series
 • Broken Sword 5: The Serpent’s Curse
 • Yesterday Origins
 • Irony Curtain: From Matryoshka with Love
 • Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today
 • Tardy

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *