Αναδείξτε τον ντετέκτιβ μέσα σας: Μέρος 3ο

Τρίτο και προτελευταίο μέρος του αφιερώματος για τα παιχνίδια ντετέκτιβ του Switch. Ορμώμενος από το The Infectious Madness of Doctor Dekker στο δεύτερο μέρος συνειδητοποίησα ότι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι το μόνο. Σας παρουσιάζω λοιπόν τρία Lovecraftian murder/mystery και για να δέσει το πακέτο και ένα μυστήριο από την Agatha Christie.

Call of Cthulhu

Call of cthulhu

Το επίσημο βιντεοπαιχνίδι από το κλασικό pen and paper RPG της Chaosium. Σας βάζει βαθιά σε έναν κόσμο τρέλας, στο σύμπαν του Lovecraft.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Pierce αναλαμβάνει να εξετάσει τον τραγικό θάνατο της οικογένειας Hawkins στο απομονωμένο νησί Darkwater. Πολύ σύντομα, ο Pierce μπλέκεται σε έναν τρομακτικό κόσμο συνωμοσιών, cultists και των Old Gods.

Το μυαλό σας θα υποφέρει μεταξύ της λογικής και της ψύχωσης. Oι αισθήσεις σας θα διαταραχθούν σε σημείο να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα γύρω σας. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Οι σκιές κρύβουν παράξενες φιγούρες … και όλη αυτή την ώρα, ο Great Dreamer προετοιμάζεται για το ξυπνημα του.

Ένα παιχνίδι πιστό στην φιλοσοφία του pen and paper RPG. Καθως εξελίσσεται η ιστορία το ίδιο συμβαίνει και με τον χαρακτήρα σου. Ανεβάζεις επιπεδο τον ερευνητή σου και έχεις διαθέσιμα skills να ξεκλειδώσεις. Ανάλογα το build σου είναι και η εμπειρία που θα πάρεις. Ένα adventure murder/mystery παιχνίδι με στοιχεία rpg.

The Sinking City

The sinking City

Ο Charles Reed είναι πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και βετεράνος πολέμου, ο οποίος τώρα εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ στη Βοστώνη. Για κάποιο λόγο, ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του πολέμου του έχει δώσει παράξενες ψυχικές δυνάμεις, καθώς και φρικτά οράματα και εφιάλτες. Όταν μια πρόσκληση φτάνει με μια προσφορά για να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από αυτές τις ψευδαισθήσεις, παίρνει μια βάρκα για το μυστηριώδες νησί του Oakmont.

Όταν φτάνει στην πόλη, την βρίσκει σε άσχημη κατάσταση. Έχει αποδεκατιστεί από μια βίαιη πλημμύρα, νεκρά ψάρια είναι διάσπαρτα παντού, μαζί με μερικά τέρατα που οι ντόπιοι φαίνεται να το δέχονται σαν κάτι συνηθισμένο.

Το Sinking City είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και έρευνας σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από το σύμπαν του HP Lovecraft. Η μισοβυθισμένη πόλη του Oakmont περιβάλλετε από υπερφυσικές δυνάμεις. Το παιχνίδι είναι open world όπου και εδώ έχουμε στοιχεία rpg και αναπτύσσουμε το χαρακτήρα μας.

The Vanishing of Ethan Carter

 The Vanishing of Ethan Carter

Παίζετε ως ο Paul Prospero, ένας μυστικιστής ντετέκτιβ που δέχεται μια επιστολή από τον Ethan Carter. Συνειδητοποιώντας ότι το αγόρι βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, ο Paul φτάνει στο σπίτι του Ethan στο Red Creek Valley. Εκεί τα πράγματα αποδεικνύονται ακόμη χειρότερα από ό, τι φανταζόταν. Ο Ethan εξαφανίστηκε μετά από μια βίαιη δολοφονία. Ο Paul όμως πιστεύει ότι ίσως να μην είναι η μόνη τοπική δολοφονία που αξίζει να εξεταστεί.

Ωστόσο, οι ανακαλύψεις δεν θα συμβούν μόνες τους ή χωρίς τη βοήθειά σας. Χρησιμοποιώντας τόσο την υπερφυσική ικανότητα του Paul να επικοινωνείς με τους νεκρούς, όσο και τις δικές σου δυνάμεις παρατήρησης, θα ανακαλύψεις το μυστήριο πίσω από μια σειρά από πτώματα, τις ρίζες μιας σκοτεινής αρχαίας δύναμης που κρύβεται στην κοιλάδα του Red Creek και τη μοίρα ενός χαμένου αγόριου.

Agatha Christie – The ABC Murders

Agatha Christie - The ABC Murders

Το όπλο σας είναι το μυαλό σας και θα δοκιμαστεί απόλυτα! Το ABC Murders είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και έρευνας που έχει εμπνευστεί από το κλασικό μυθιστόρημα Agatha Christie. Ο παίκτης ενσαρκώνει το διάσημο ντετέκτιβ Hercule Poirot σε ένα παιχνίδι γεμάτο μυστήρια. Για άλλη μια φορά, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ θα βρεθεί ενάντια σε έναν μυστηριώδη αντίπαλο που χρησημοποιεί το όνομα “ABC”.

Θα πρέπει να εξερευνήσετε πολλές σκηνές εγκληματος σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρατηρήστε, ρωτήστε και εξερευνήστε ό,τι είναι δυνατόν για να κατανοήσετε τα σχέδια του δολοφόνου!

Ο παίκτης μπορεί να συλλέξει πληροφορίες εξετάζοντας υπόπτους και προσέχοντας αυτά που λένε, πώς το λένε και πώς αισθάνονται. Καθώς ο παίκτης βγάζει συμπεράσματα και προχωρά στην ιστορία, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Χρονολόγιο του Poirot. Αυτό σημαίνει ότι ο Hercule Poirot μπορεί να δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα με όλα τα σχετικά γεγονότα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο παίκτης θα πρέπει να λύσει παζλ για να αποκτήσει περισσότερες ενδείξεις.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *