Αναδείξτε τον ντετέκτιβ μέσα σας: Μέρος 2ο

Sketch silhouette of Sherlock Holmes with a tube on a white background.

Συνεχίζουμε τις προτάσεις για παιχνίδια που έχετε ενεργό ρόλο ως ντετέκτιβ. Είδαμε ήδη στο πρώτο μέρος μερικούς πολύ δυνατούς τίτλους στην κατηγορία. Όμως δεν είμαστε ακόμα ούτε στα μισά.

Deadly Premonition – A Blessing in Disguise

Βρισκόμαστε σε μια μικρή επαρχιακη πόλη με το όνομα Le Carre στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ εν έτη 2005. Ένας παράξενος τύπος με μια ουλή να διαπερνά το μισό του πρόσωπο, τρέχει πάνω σε ένα πατίνι, ακολουθώντας ένα παιχνιδιάρη δαλματό, ψάχνοντας ένα κόκκινο δέντρο. Μιλάει συνεχώς στον εικονικό του φίλο και partner Zach, κλείνοντας ένα ιδεατό κύκλωμα στο προφανώς πειραγμένο μυαλό του, ακουμπώντας τα δάκτυλα του χεριού του στο πλάι του κροτάφου του.

Το Deadly Premonition 2 – A Blessing in Disguise, αποτελεί ταυτοχρόνως prequel αλλά και sequel του cult classic προκατόχου του. Και οι δυο τίτλοι είναι διαθέσιμοι στο Switch. Είναι διάσημοι για το πόσο έχουν διχάσει το κοινό με άλλους να μιλούν για το χειρότερο παιχνίδι που έχουν παίξει ποτέ. και άλλους να θεωρούν ότι ανυψώνουν τα video games ως μορφή τέχνης. Η διαφωνία μάλιστα δίχασε τόσο το κοινό που έχει καταγραφεί ως ρεκόρ Guinness. Επίσης είναι διαβόητα για τα προβλήματά τους στον τεχνικό τομέα αν και το A Blessing in Disguise προσφάτως έβγαλε ένα μεγάλο patch για να διορθώσει το παιχνίδι. Είναι πάντως cult τίτλοι πλέον.

Night Call

Αναλαμβάνουμε το ρόλο του Houssine, που, αν και μερικώς αναρρωμένος από το προαναφερθέν τρομακτικό συμβάν, προσπαθεί να ξαναβρεί τη θέση του στη ζωή. Κάνοντας αυτό που λατρεύει, και είναι ξεκάθαρα καλός: να οδηγεί, και να ακούει. Πάντα οι άλλοι άνθρωποι τον πλησίαζαν, αισθάνονταν άνετα μαζί του, και του εκμυστηρεύονταν τα πιο βαθιά τους μυστικά, ακόμα και ακούσια.

Tο Night Call είναι ένα ενδιαφέρον noir visual novel adventure game, με όμορφη ατμόσφαιρα, χαρακτήρες και διάλογο, αλλά ένα μονότονο και ελαφρώς ελαττωματικό υπόβαθρο. Στο τέλος του, μπορεί να μην νιώσετε σαν τον Sherlock Holmes μετά τη λύση ενός ακόμα αστυνομικού θρίλερ, αλλά θα αισθανθείτε ότι ξεφυλλίσατε μια μικρή νουβέλα που έλαβε χώρα στη Γαλλική πρωτεύουσα…

AI: The Somnium Files

AI: The Somnium Files

Σε ένα κοντινό μέλλον στο Τόκιο, ο ντετέκτιβ Kaname Date αναλαμβάνει τη υπόθεση ενός μυστηριώδους serial killer. O Date πρέπει να ερευνήσει σκηνές εγκλήματος καθώς και όνειρα προκειμένου να βει στοιχεία.

Μία βροχερή νύχτα του Νοέμβρη, το σώμα μιας γυναίκας βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο, τοποθετημένο πάνω στο καρουζέλ. Είχε μαχαιρωθεί επανειλημμένα και το αριστερό της μάτι ήταν βγαλμένο. Ο Kaname Date της Μητροπολιτικής Αστυνομίας φτάνει στη σκηνή. Αναγνωρίζει τη γυναίκα. Ξαφνικά, ακούει έναν θόρυβο μέσα από το καρουζέλ. Σπάει την κεντρική στήλη του για να βρει ένα νεαρό κορίτσι. Και στα χέρια της, ένας ματωμένος παγοκόφτης…

Blacksad: Under the Skin

Blacksad: Under the Skin

Ένα σκοτεινό σκάνδαλο διαφθοράς στην καρδιά του κάτω κόσμου της Νέας Υόρκης για τον χαρισματικό ντετέκτιβ John Blacksad.

Δεκαετία του ’50, Νέα Υόρκη: Ο Joe Dunn, ιδιοκτήτης μιας λέσχης πυγμαχίας, βρέθηκε νεκρός. Εν τω μεταξύ, ο ανερχόμενος αστέρας του Bobby Yale, που αναμένεται να να μπει στο ρινγκ για τον πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας του, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Η Sonia Dunn, κόρη του Joe, αναλαμβάνει το γυμναστήριομε όλα τα οικονομικά του προβλήματα. Προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ, John Blacksad για να διερευνήσει την εξαφάνιση του Yale.

Χαρακτήρες βγαλμένοι από το ομώνυμο κόμιξ με ανθρωπόμορφα ζώα. Χρησημοποίησε τα ταλέντα σου που έχεις σαν αιλουροειδές και λύσε το μυστήριο.

The Infectious Madness of Doctor Dekker

The Infectious Madness of Doctor Dekker

Είστε ψυχίατρος, προσπαθώντας να λύσετε έναν φόνο. Παράλληλα κουράρετε τους ασυνήθιστους ασθενείς του γιατρού Dekker που πέθανε. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Πληκτρολογήστε οποιαδήποτε ερώτηση – και οι ασθενείς σας θα απαντήσουν σε βίντεο πλήρους οθόνης.Θα έχουν επίσης ερωτήσεις για εσάς, αλλά προσέξτε τι λέτε. Τα λόγια σας θα καθορίσουν τις τελικές μοίρες τους και τα δικά σας!

Ένα παιχνίδι τύπου FMV με πάνω από 1600 βίντεο-απαντήσεις το οποίο αποτελεί ρεκόρ Guinness. Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας και ξετυλίξτε το κουβάρι.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *