Wednesday, June 19, 2024
Reviews

WWE 2K Battlegrounds – Nintendo Switch Review

WWE


Η 2K έχει ένα αρκετά παράξενο ιστορικό μέχρι στιγμής με το Nintendo Switch. Από τη μια κυκλοφόρησε αποκλειστικά στις κονσόλες το Civilization VI (τώρα πλέον και στις άλλες 2 κύριες κονσόλες). Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφόρησαν πολύ προσεγμένα ports / collections όπως το BioshockXCOM & Borderlands. Από την έτερη του νομίσματος προσπάθειες όπως το WWE 2K18, ένα παιχνίδι τόσο κακό, που επαναπροσδιόρισε την έννοια του κακού, και μπήκε επάξια στο πάνθεον των τερατουργημάτων στο Switch. Για να δούμε λοιπόν σε ποια πλευρά πέφτει η τελευταία κυκλοφορία της εταιρείας, το WWE 2K Battlegrounds.

Arcade fun

Αν ήταν να περιγράψουμε το WWE 2K Battlegrounds με μια πρόταση θα ήταν κάπως έτσι. Το Battlegrounds είναι για το κανονικό WWE ότι το Mario Kart για racing simulations όπως το Gran Turismo. Πρόκειται κατά βάθος για ένα Sports παιχνίδι, συγκεκριμένα Wrestling, με Submissions, Irish whips και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται, με όλη την τρέλα και over-the-top στιγμών ενός arcade παιχνιδιού.

WWE air


Τι σημαίνει αυτό για τα τεκταινόμενα στις οθόνες μας; Εκτός από combos γροθιών, κλοτσιών, λαβών και τεχνικών, μπορούμε να πετάξουμε τον αντίπαλό μας σε ηλεκτροφόρο πλέγμα, κάτω από αυτοκίνητα, ή απλά στα σαγόνια ενός αλιγάτορα! Επιπλέον, ειδικές κινήσεις του εκάστοτε χαρακτήρα όπου αυτοί πετάγονται στον αέρα, στριφογυρίζουν τον αντίπαλο, βγάζουν φωτιές και οτιδήποτε μη ρεαλιστικό αλλά εντυπωσιακό μπορείτε να σκεφτείτε.

Φλεγόμενες γροθιές

Σε αυτό τον τρελό συνδυασμό έρχονται και power-ups όπως αυτόματη αναπλήρωση ζωής, φλεγόμενες γροθιές, αντανάκλαση ζημιάς και πολλά άλλα. Όπως καταλαβαίνετε, το Battlegrounds εκούσια αποβάλλει το “simulation” κομμάτι του, και γίνεται όσο πιο παλαβιάρικο και arcadey μπορεί. Σε αυτό συνηγορούν βέβαια και τα γραφικά, που δεν προσπαθούν καν να αποδώσουν λεπτομέρεια ή ρεαλιστικές αναλογίες. Τα ίδια τα μοντέλα των χαρακτήρων θυμίζουν καρικατούρες, παρά αθλητές.

WWE over


Μιλώντας για την εμφάνιση του τίτλου, τα γραφικά είναι αρκετά ικανοποιητικά, με το handheld mode να αποτελεί πάλι ουραγό. Εκεί, όλα φαίνονται αρκετά θολά, θυμίζοντας το Witcher 3 πριν το πρώτο του patch. Επιπλέον, ορισμένες φορές παρατηρείται έντονο slowdown, αν και δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην απόλαυση του gamplay. Το χειρότερο σημείο στο τεχνικό κομμάτι αποτελούν τα πολλά και εκτενή loading times, που μπορεί να κρατήσουν έως και 1’.

Τεχνικά θέματα

Σε γενικές γραμμές, το ηχητικό κομμάτι τα πάει πολύ καλύτερα. Οι κραυγές, τα επιφωνήματα των αθλητών, οι εκφωνητές και η μουσική υπόκρουση είναι αρκετά ευχάριστη, και ταιριάζει άψογα στον arcade χαρακτήρα του WWE 2K Battlegrounds. Ο χειρισμός από την άλλη, μια από τις εξέχουσες πτυχές ενός sports τίτλου, αφήνει πικρή γεύση.

WWE Vanity


Το hit detection δεν είναι καλά προσδιορισμένο, με πολλές κινήσεις που περιμένατε να χτυπήσουν, να χάνουν το στόχο, και τούμπαλιν. Οι περισσότερες ειδικές κινήσεις απαιτούν να βρίσκεστε ακριβώς δίπλα στον αντίπαλο, για να γίνουν register. Ακόμα και τότε, ορισμένες φορές απλά δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

The grind is real

Όσον αφορά τους διαθέσιμους τρόπους παιχνιδιού, οι 2 κυριότεροι είναι το Campaign και το Battleground Challenge. Στο μεν πρώτο, ακολουθούμε μια βασική ιστορία από διάφορους χαρακτήρες, αποκλειστικούς στο WWE 2K Battlegrounds. Η πλοκή διαμορφώνεται σε κόμικ πάνελς, με καρτουνίστικα γραφικά, κάτι απόλυτα ταιριαστό, αν και το ίδιο το σενάριο, δεν κερδίζει κανένα βραβείο. Στο Battleground Challenge δε, δημιουργούμε έναν ήρωα από την αρχή, μέσω ενός εντυπωσιακά πλούσιου Character Editor, και προχωράμε σε πλέγμα, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους, και κερδίζοντας rewards όπως power-ups και νέους χαρακτήρες.

WWE girls


Σε κάθε τετράγωνο μάχης του πλέγματος, μπορεί να αναμετρηθούμε man-o-man (1v1), 2v2, σε Free for all (όλοι εναντίον όλων), Endurance (ένας απέναντι περισσότερων σε συνέχεια), με διαφορετικούς κανόνες και hazards σε κάθε πίστα. Αυτό κρατά την εμπειρία φρέσκια, κρατώντας το ενδιαφέρον του παίκτη.

You can’t see me

Εκτός από τους προκαθορισμένους χαρακτήρες που μας δίνει το παιχνίδι και αυτούς που δημιουργήσαμε εμείς, έχουμε και all-star roster. Διάσημοι brawlers όπως ο John Cena, και ο Dwayne The Rock Johnson κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς και διάφορα skins τους, αλλά η 2K θέλει να δουλέψετε σκληρά γι’ αυτό. Ή να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

WWE fire


Το παιχνίδι έχει 2 τύπων currencies, Battle & Golden Bucks. Τα πρώτα τα κερδίζουμε απλά παίζοντας το παιχνίδι, με επιπλέον earnings με κάθε level up ή με την ολοκλήρωση daily quests (π.χ. να κάνουμε ένα kick combo). Τα δεύτερα, ξοδεύοντας χρήματα στο in-game store. Το γεγονός ότι ένα τεράστιο κομμάτι του roster είναι κλειδωμένο, και ότι το κόστος για ορισμένους χαρακτήρες είναι εξωφρενικά υψηλό, το απαιτούμενο grind για την απόκτησή τους, μας βρίσκει πολύ απογοητευμένους, παρά τους ισχυρισμούς της 2Κ ότι δεν θα ίσχυε κάτι τέτοιο.

Επίλογος

Εν κατακλείδι, το WWE 2K Battlegrounds, είναι ένα διασκεδαστικό και φρέσκο wrestling / brawling arcade παιχνίδι. Στα χαρτιά, είναι ακριβώς ότι χρειάζεται. Πολλά play modes, χαρακτήρες, unlockables, ικανοποιητικό gameplay και τεχνικό τομέα, και ταιριάζει γάντι στο Nintendo Switch.

WWE spark


Δυστυχώς όμως η υλοποίηση γονατίζει την όλη εμπειρία. Το franchise αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αν σε μελλοντικούς τίτλους δούμε βελτιώσεις στο roster, το grind, τον χειρισμό και κάποια προβλήματα στο γραφικά και την απόδοση, θα μιλάμε για κάτι εξαίσιο. Ως έχει, ο τίτλος φαντάζει ικανοποιητικός μόνο για φανατικούς των WWE, ή για short, casual bursts εν μέσω άλλων εμπειριών. 

+ Arcade ύφος
+ Πολλοί χαρακτήρες, extras και περιεχόμενο
+ Χαμηλή τιμή
+ Hazards, Items, Power-ups

 Ατελείωτο Grind
Μεγάλα Loading Times
Επιθετική πολιτική micro-transactions
Ασταθής τεχνικός τομέας
Χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ καλό

5 / 10 - five out of ten
5/10

Ευχαριστούμε την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου.

Αφήστε ένα σχόλιο!