Tuesday, January 21, 2025
Guides

Οδηγός: Mumba vs Skull: H μάχη των grip

Nintendo Switch

Κακά τα ψέματα, πολλοί από εμάς παίζουμε κυρίως handheld στο Switch. Αλλά λόγω της πολυμορφικότητας του, ο σχεδιασμός δεν είναι ιδανικός για παιχνίδι στο χέρι. Εκεί μπαίνουν στο “παιχνίδι” τα grip cases, δηλαδή θήκες με λαβές για καλύτερο κράτημα. Το πιο γνωστό είναι της Satisfye, το οποίο είναι Αμερικάνικο προϊόν, έχει μεταφορικά ίσα με τη αξία του grip. Στην Ευρώπη, μέσω Amazon είτε μέσω παραγγελίας από Κίνα από τα site τους, έχουμε δύο επιλογές: το grip της Mumba-Blade Series και της Skull & Co. Σαν κάτοχος και των δύο, θα παραθέσω τα υπέρ και τα κατά τους, σε κάθε περίπτωση.

Grip

Ας αρχίσουμε απo τα βασικά, τις λαβές. Στο Mumba είναι ενσωματωμένες και είναι ενός μεσαίου μεγέθους θα έλεγα, κρίνοντας απο τις πιθανές επιλογές. Στο Skull είναι αποσπώμενες και έχουν 3 μεγέθη. Έχει τα μικρά που είναι διακριτικά και προσφέρουν οριακά λαβή. Το αμέσως επόμενο μέγεθος, και ιδανικό για μένα, είναι περίπου στο μέγεθος λαβών ενός χειριστηρίου. Η τρίτη δυνατότητα είναι σαν το προηγούμενο αλλά με θέση για το δάχτυλο σαν σκανδάλη. Η εταιρία προσφέρει τις λαβές σε ότι χρώμα θέλετε σύμφωνα με τα Joy-Con που έχετε.

“Πόντος για τo Skull για τις πολλές επιλογές”

Ασφάλεια

Εκτός από λαβές θα πρέπει να δούμε και τι ασφάλεια προσφέρουν. Το Skull έχει ένα πιο λεπτό προφίλ ειδικά στην πλάτη, μεγάλο συν του, όπως θα δούμε παρακάτω. Στην ασφάλεια όμως που εξετάζουμε, θα χάσει το προβάδισμα του καθώς το Mumba έχει πιο σκληρή και με εξογκώματα πλάτη που σε ένα πέσιμο από αυτή την πλευρά θα προσφέρει κάποια ασφάλεια. Αλλά και στα πλαϊνά το πλαστικό (ΤPU) έχει ένα ικανοποιητικό πάχος.

“Πόντος στην Mumba για την ασφάλεια που προσφέρει”

Tabletop mode

Θα πρέπει να μοιραστώ την εμπειρία μου και στις διάφορες μορφές της κονσόλας. Ξεκινάω με το Tabletop mode γιατί τα πράγματα είναι απλά, αποτυχία και από τις δύο εταιρίες. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο stand της κονσόλας, καθώς καλύπτεται από τη θήκη. Με το εξωτερικό stand της εταιρίας είναι συμβατές και οι δυο θήκες. Εκεί το Mumba βγαίνει λίγο μπροστά επειδή επιτρέπει στα Joy-Con να αφαιρεθούν.

“0 πόντοι και στους δυο, ίσως να πρέπει να δώσω μισό πόντο στο Mumba”

TV mode

Ένας σημαντικός παράγοντας αλλά επίσης με απλή θέση. Το Mumba δεν κουμπώνει στο dock μου, ενώ το Skull μπορεί. Να εξηγήσω ότι στην συσκευή έχω tempered και δεν το βγάζω. Όσοι δεν έχετε να βάλετε τώρα! Δεν αξίζει η όποια πιθανή ζημιά. Οι εταιρίες όμως συνήθως δεν το λαμβάνουν υπόψιν στον σχεδιασμό τους. Με το Mumba έπρεπε να πιέσω την συσκευή για να κουμπώσει στην βάση.

Όταν την έβγαλα παρατήρησα σημάδια στο τζαμάκι μου και φοβήθηκα και έβγαζα την θήκη για να κουμπώσει. Δεν έκανε κάποια ζημιά αλλά με τον καιρό και με την συχνή τριβή μπορεί. Αντίθετα το λεπτό προφίλ του Skull ακόμα και με το τζάμι εφαρμόζει ακριβώς στο dock. Κάπου είδα ότι υπάρχει τρόπος να χαλαρώσεις την βάση αλλά δεν είχα όρεξη για επεμβάσεις.

“Πόντος στο Skull από μένα”

Handheld mode

Το Mumba έχει πιο μικρά grip με έμφαση στα πλαϊνά και στο κάτω μέρος που είναι πιο παχύ. Προσφέρει μια βελτιωμένη θέση στα χέρια σας αλλά για χερούκλες σαν τις δικές μου δεν είναι ιδανικό. Το Skull από την άλλη κάνει το αντίθετο. Λεπτό προφίλ γύρω από την συσκευή και κάνει την διαφορά στα grip. Το μικρότερο προσφέρει παρόμοια εμπειρία με το Mumba. Το πιο μεγάλο κάνει το χέρι να αγκαλιάζει το grip τριγύρω αναπαυτικά ενώ το τρίτο έχει και ένα rest για το δάχτυλο σαν σκανδάλη. Είναι όμως μικρό και δεν με βολεύει. Το παράδοξο είναι ότι στην θήκη του Switch Lite οι σκανδάλες του ήταν φοβερές και για αυτό προτίμησα ξανά την εταιρία.

Μόλις παρέλαβα το grip case της Skull είδα οτι έβγαλε νέα έκδοση διάφανη για το Switch στην φιλοσοφία της θήκης του lite.

Εναλλακτικές

Το Mumba το χρησιμοποιώ κοντά 9 μήνες και άλλον ένα μήνα το Skull ενώ έχω έναν χρόνο το grip της Skull για το Lite. H Skull προσφέρει ως εναλλακτική μόνο την νέα crystal case της. Η Mumba από την άλλη έχει πολλές επιλογές. Η συγκεκριμένη θήκη είναι η Blade, ενώ η εταιρία διαθέτει διάφορα σχέδια και χρώματα, μόνο που κανένα δεν μπαίνει στο dock. Και οι δυο εταιρίες είναι διαθέσιμες στο Amazon ενώ η Skull έχει και site για αγορές.

Ξέρατε ότι..το Immortal Fenyx Rising οφείλεται σε bug;

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται