Ξέρατε ότι..το Immortal Fenyx Rising οφείλεται σε bug;

Σίγουρα εαν δεν το έχετε παίξει ήδη, έχετε ακούσει τα καλύτερα για το πολυσυζητημένο Immortal Fenyx Rising. Ένα παιχνίδι που οφείλει τη γέννηση του κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο επικό Breath of the Wild. Μια ιστορία που δανείζεται στοιχεία από την πλούσια ελληνική μυθολογία και τα πλέκει μαζί με έναν πολύ εθιστικό gameplay. Πως ξεκινήσε όμως η δημιουργία του;

…ένα bug φέρνει την άνοιξη;

Σύμφωνα με τους developers, το Immortal Fenyx Rising ξεκίνησε από ένα bug. Ναι, καλά διαβάσατε.
Το συγκεκριμένο glitch μετέτρεπε μερικά από τα μέλη του πληρώματος σας στο Assassin’s Creed Odyssey σε…Κύκλωπες. Αν και ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που η μοναδική αντίδραση είναι το “Ουαου!!!”, δεν ταίριαζε με το κλίμα του παιχνιδιού. Έτσι η εταιρία αποφάσισε να αφοσιωθεί στην δημιουργία  ενός τίτλου το οποίο θα ήταν αφιερωμένο εξ’ολοκλήρου στην ελληνική  μυθολογία. Και το μόνο  που μπορούμε να σχολιάσουμε  είναι: και πολύ καλά έκαναν.

Gods and Monsters

Μία  άλλη  ενδιαφέρουσα ιστορία  σχετίζεται  με το όνομα  του παιχνιδιού.  Αρχικά  και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, το παιχνίδι  ονομαζόταν  “Gods and Monsters”. Γιατί όμως άλλαξε; Η Ubisoft ανέφερε πως η αλλαγή  του ονόματος επήλθε επειδή ήθελαν να δώσουν έμφαση στον πρωταγωνιστή και όχι στους Θεούς. Υπάρχει όμως και η “πιπεράτη” πλευρά της υπόθεσης…Σύμφωνα με ορισμένες πηγές λοιπόν οι δημιουργοί των ενεργειακών  ποτών  Monster  energy απαίτησαν αλλαγή  του ονόματος  του παιχνιδιού. Ο λόγος; Θεώρησαν πως το όνομα του παιχνιδιού ήταν παραπλανητικό σχετικά με το ποτό τους και θα τους προκαλούσε ζημιά. Φυσικά  η Ubisoft αρνήθηκε τα πάντα και υπέδειξε  πως πολλά  προϊόντα  σχετίζονται με την λέξη monster. Παρόλα αυτά το όνομα άλλαξε και ο μόνος γνώμονας ήταν πως δεν ταίριαζε με το ύφος του παιχνιδιού. Τι ισχύει άραγε;

…Fenyx of the Wild..

Οι developers μίλησαν ουκ ολίγες φορές για το εαν το παιχνίδι είναι ένας  κλώνος του Breath of the Wild. Η απάντηση τους κολακεύει όλους τους Nintendo fans και ακόμα περισσότερο τους Zelda fans.

“For us, it’s cool to be compared to Breath of the Wild. It’s obviously considered a masterpiece. It’s a fantastic game.” 

Philips

Τόνισαν πως κάθε ομοιότητα και έμπνευση  του Immortal Fenyx Rising σχετικά με το Breath of the Wild έχει να κάνει αποκλειστικά  με το πόσο καταπληκτικό παιχνίδι  είναι.  Όταν κυκλοφορούν  τέτοιοι επικοί τίτλοι , σαφώς  και είναι άκρως τιμητικό  άλλα παιχνίδια να ακολουθήσουν  τα βήματά τους.

Εσείς συμφωνείτε;

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε στη μεγαλύτερη κοινότητα μαζί με περισσότερους από 4200 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3, Πηγή 4

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *