Thursday, May 23, 2024
Reviews

Fairy Tail – Nintendo Switch Review

Κάποιοι είναι εξοικειωμένοι με τον τίτλο αυτού του JRPG ενώ άλλοι τον συναντάνε για πρώτη φορά. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκετε, σίγουρα θα απολαύσετε ένα χορταστικό σύστημα μάχης, πολύ όμορφα γραφικά και μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Φυσικά δεν λείπουν και τα μικρό-προβληματάκια. Πάμε όπως να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Fairy Tail.

Fairy-tail

Το Fairy-Tail κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch από την Koei Tecmo – τους developers των Atelier στις 31 Ιουλίου. Σίγουρα έχει κληρονομήσει πολλά χαρακτηριστικά από τα Atelier χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητά του. Πρόκειται για ένα JRPG με τα όλα του που όμως μας άφησε ένα κενό. Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα.

Υπόθεση του Fairy Tail

Αρχικά να θίξουμε το εξής θέμα: το παιχνίδι πρωτίστως απευθύνεται σε φαν της σειράς και μετέπειτα σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ιδέα σχετικά με τον τίτλο. Τι εννοούμε; Τα γεγονότα του παιχνιδιού ξεκινούν περίπου μετά από το 118 επεισόδιο της σειράς ( Chapter 245 εάν διαβάζετε το Manga). Πριν καλά καλά προλάβετε να πατήσετε Start, το παιχνίδι σας έχει πετάξει ήδη σε μία μεγάλη και σημαντική μάχη στην οποία εάν είστε «καινούργιοι» του είδους παλεύετε να καταλάβετε τι συμβαίνει. Εάν είστε γνώστες, θα ενθουσιαστείτε αμέσως και περιμένετε πως και πώς να παίξετε όλα όσα έχετε παρακολουθήσει μέσω της σειράς ή του Manga. Μην περιμένετε να δείτε ακριβώς την ιστορία όπως συμβαίνει σε άλλα Anime Games όπως στο Naruto. Περισσότερο θα ζήσετε τα γεγονότα με τον δικό σας ρυθμό μέσα από σημαντικές και ασήμαντες στιγμές μαζί με τα μέλη της Fairy- Tail Guild.

Natsu, lucy and Grey

Το ουσιαστικό παιχνίδι λοιπόν ξεκινά μετά την μάχη, όπου και βλέπετε την κάθοδο της guild μετά από 7 χρόνια. Παρέα με τον Natsu, την Lucy, τον Happy, τον Grey και πολλούς άλλους χαρακτήρες θα πρέπει ξεκινώντας από το μηδέν, γνωρίζοντας ξανά τους φίλους σας και αναλαμβάνοντας requests να την επαναφέρετε στα παλιά της μεγαλεία.

Γραφικά

Natsu-fire

Oι μάχες έχουν πανέμορφα γραφικά και οι περιοχές θυμίζουν αρκετά τα Atelier. Ωστόσο τα frame drops είναι αρκετά ειδικά σε σημεία που βρίσκονται πολλοί χαρακτήρες μαζεμένοι ή όταν περιπλανιέστε στην πόλη. Ειδικά σε handheld mode,  θα ζοριστείτε αρκετά διότι το παιχνίδι φαίνεται συνεχώς να κολλάει. Επιπλέον, αργεί πολύ να φορτώσει την αλλαγή περιοχής κάτι το οποίο καταντά κουραστικό.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε μία πολλή ευχάριστη νότα που προσέθεσαν οι developers. Στο loading screen εμφανίζεται κάτω αριστερά ο Happy-το μικρό μπλε ζωάκι με τα φτερά, το οποίο κοπανάει με ένα ψάρι τα γράμματα. Χειρίζεστε εσείς το πότε θα χτυπήσει τα γράμματα και είναι αρκετά διασκεδαστικό. Κερδίζεις κάτι άραγε άμα τα πετύχετε όλα; Μέχρι στιγμής εμείς δεν το καταφέραμε. Τέλος να αναφέρουμε ότι σε 2 chapters το παιχνίδι έχει bugs, τα οποία όμως σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας θα επιλυθούν συντόμως. Οπότε καλό είναι να κάνετε save πριν από μεγάλες μάχες για να μην χάσετε το progression σας.

Μουσική του Fairy-Tail

Η μουσική θυμίζει κάτι το μεσαιωνικό και είναι όσο πιο fairy tail θα μπορούσε γίνει. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Ευτυχώς τα visual effects του παιχνιδιού θα σας ξεγελάσουν και θα σας αποσπάσουν την προσοχή ώστε να απολαύσετε το παιχνίδι απόλυτα.

Gameplay

Εκπληκτικό gameplay που μάλιστα σας ωθεί να κάνετε χρήση μαγείας. Έχετε αμέτρητες επιλογές από spells τα οποία αυξάνονται όσο θα ανεβάζετε τα levels. Ταυτόχρονα έχετε και μία πληθώρα από χαρακτήρες τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όλες οι μάχες είναι turn-based. Πιθανότατα όσο εξερευνάτε, να μην προλάβετε να δραπετεύσετε από τα τέρατα που περιπλανιούνται δίπλα σας και να αναγκαστείτε να πολεμήσετε. Θα χρειαστεί να κάνετε καλή διαχείριση του MP σας, κυρίως πριν από μεγάλες μάχες, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν αρκετά.

Fairy-tail guild

Οι μάγοι σας θα είναι τοποθετημένοι σε μία σειρά, ενώ οι εχθροί θα κινούνται σε ένα ταμπλό 3×3. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του ταμπλό; Μπορείτε να επιλέξετε ποιο spell θα χρησιμοποιήσετε για να επηρεάσετε τους εχθρούς ανάλογα σε ποιο τετραγωνάκι βρίσκονται. Μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη προσθήκη λοιπον.

Awakening

Πρόκειται για άλλη μια ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπάρα είτε τμηματικά και να κάνετε follow up επιθέσεις είτε να την ξοδέψετε μονομιάς και οι χαρακτήρες να πάρουν την awakening μορφή τους.  Τέτοιο παράδειγμα είναι το Dragon Force του Natsu. Όσο βρίσκονται οι χαρακτήρες σε αυτή την μορφή, το damage που θα κάνετε θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο.

awakening

Fairy Gauge

Θα παρατηρήσετε μία ροδέλα στα δεξιά της οθόνης σας. Όταν κάνετε μαγικές επιθέσεις και τραυματίζετε τον αντίπαλό σας τότε η μπάρα θα αυξάνεται. Μόλις γεμίσει εντελώς οι σύμμαχοί σας θα ξεκινήσουν μία σειρά από αλληλένδετες επιθέσεις οι οποίες κάνουν καταστροφικό damage.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν κάποια σημεία στον χάρτη, τα οποία θα τα βρείτε με μορφή σάπιων ξύλων, βράχων κ.α. Εαν κάνετε τον απαιτούμενο αριθμό damage στον εχθρό που βρίσκετε κοντά του, τότε θα σας αποκαλυφθεί είτε κάποιο chest είτε θα σας ανοίξει κάποιο κρυφό μονοπάτι. Όπως και να έχει σίγουρα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για να βελτιώσετε τις επιθέσεις σας.

Side quest

Τοσο τα requests που θα αναλαμβάνετε από το board όσο και τα side quest φαντάζουν λιγάκι επαναλαμβανόμενα. Συνήθως είναι είτε να καθαρίσετε μία περιοχή από τέρατα, είτε να σκοτώσετε κάποιο συγκεκριμένο τέρας, είτε να κάνετε κάποιο delivery. Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία και οι περιοχές είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά μικρές και άδειες οπότε θα δυσκολευτείτε λιγάκι. Από την άλλη μεριά αυτό αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε grinding και να ανεβείτε levels ενώ ταυτόχρονα ανεβάζετε και το rank της guild σας.

Npcs του Fairy Tail

magnolia

Δυστυχώς οι χαρακτήρες πέραν των πρωταγωνιστών είναι λιγάκι αδιάφοροι και ίσως ορισμένοι είναι «κακογραμμένοι». Όπως προαναφέρθηκε οι περιοχές ενώ έπρεπε να σφίζουν από ζωή έχουν ένα κενό, ενώ και το περιβάλλον του παιχνιδιού αν και πολύ όμορφο είναι μη διαδραστικό.

Επιλογος

To Fairy-Tail είναι ένα πολύ διασκεδαστικό JRPG το οποίο θα ξετρελάνει τους φαν τις σειράς. Έχει υπέροχα γραφικά ειδικά κατά την διάρκεια των μαχών και διεισδύει αρκετά στo lore του παιχνιδιού. Όσο για τους υπόλοιπους η Koei Tecmo έχει σίγουρα καλύτερες επιλογές να σας προσφέρει.

+ Εξαιρετικό σύστημα μάχης

+ Όμορφα γραφικά

+ Διασκεδαστικό mini-game

+ Πολύ καλό παιχνίδι για τους φανς της σειράς

– Κολλάει αρκετά

– Μεγάλο loading time

– Θα δυσκολέψει λιγάκι όσους δεν γνωρίζουν την σειρά

– Έχει κάποια bugs τα οποία όμως θα επιλυθούν

– Eπαναλαμβανόμενα requests

6 / 10 - six out of ten
6/10

Ευχαριστούμε την CDMEDIA για την παραχώρηση του κωδικού.

Age rating:12

Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Publisher: KOEI TECMO EUROPE

Players: 1

Αφήστε ένα σχόλιο!