Tuesday, March 5, 2024
Reviews

Fire Emblem Warriors: Three Hopes – Nintendo Switch Review

Τα παιχνίδια Warriors τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά να αποδίδουν μια στρατηγικής εμπειρίας hack-and-slash. Η Koei Tecmo έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην προσαρμογή πολλών διαφορετικών ιδιοτήτων σε αυτήν τη μορφή. Η Omega Force συγκεκριμένα είναι η ομάδα της Koei Tecmo που ασχολείται με τα musou παιχνίδια και ειδικά με την σειρά Dynasty Warriors. Πλέον έχει επεκταθεί το Warriors franchise όπου προσαρμόζει γνωστούς τίτλους σε musou παιχνίδια. Η νέα τους προσπάθεια λέγεται Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

Τι είναι ακριβώς ένα παιχνίδι musou;

Το είδος musou είναι ένα ιαπωνικού τύπου hack-and-slash που έχει τον παίκτη να παίζει ως χαρακτήρας που πολεμά εκατοντάδες απλούς εχθρούς και τους καταστρέφει με σχετική ευκολία. Είναι η επιτομή του χαλαρού διασκεδαστικού παιχνιδιού.

Τα ποιο γνωστά franchises στο είδος είναι τα Warriors και περιλαμβάνουν παιχνίδια όπως Dynasty Warriors , Samurai Warriors , Hyrule Warriors, Persona 5: Scramble και άλλα.

Ενώ όλα αυτά τα franchise έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, ιστορία και χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν, όλα παίζουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Παίζετε ως ένας απίστευτα δυνατός χαρακτήρας τοποθετημένος σε ένα ανοιχτό πεδίο μάχης, σφάζοντας εκατοντάδες εχθρούς.

Το ” musou ” είναι το ιαπωνικό όνομα για αυτούς τους τύπους παιχνιδιών και εμφανίζεται επίσης στα Dynasty Warriors και Samurai Warriors (είναι βασικά η ‘τελική’ επίθεση ενός χαρακτήρα).

Ας αρχίσουμε

Το Fire Emblem Warriors: Three Hopes βάζει αυτή την φορά τον Byleth στην θέση του ανταγωνιστή ενώ στην θέση του πρωταγωνιστή βάζει έναν νέο Mercenary, τον Shez. Σε αντίθεση με τον Byleth, ο πρωταγωνιστής εδώ έχει φωνή, κάνοντας το παιχνίδι συνολικά πιο ελκυστικό. Ο πρωταγωνιστής θα βρεθεί ξαφνικά εγκλωβισμένος στη μάχη ανάμεσα τους Edelgard, Dimitri, και Claude, από τους οποίους θα επιλέξετε ποια πλευρά θα ακολουθήσετε.

Η ιστορία του Fire Emblem Warriors: Three Hopes διαδραματίζεται στην ήπειρο Fódlan και ξεκινά ένα χρόνο πριν από τα γεγονότα του Fire Emblem: Three Houses. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη ξεκινά το Αυτοκρατορικό Έτος 1180, κατά την περίοδο που οι ήρωές μας φοιτούν ως φοιτητές στην Ακαδημία Αξιωματικών, το οποίο λειτουργεί ως το tutorial του παιχνιδιού. Το δεύτερο μέρος στη συνέχεια μεταπηδά χρονικά δύο χρόνια αργότερα, με τους Edelgard, Dimitri, και Claude να εμφανίζονται σε διαφορετικά μονοπάτια της ιστορίας: Scarlet Blaze , Azure Gleam και Golden Wildfire καθώς τα τρία έθνη τους βρίσκονται τώρα σε πόλεμο μεταξύ τους.

Μερικοί χαρακτήρες εμφανίζονται ξανά σε άλλη διαδρομή της ιστορίας ως playable χαρακτήρες , όπως η Monica στη διαδρομή Scarlet Blaze και ο Rodrigue στη διαδρομή Azure Gleam.

Η βάση

Το παιχνίδι έχει δύο βασικές λειτουργίες. Tο πεδίο της μάχης όπου οργανώνεις την στρατηγική σου και τελικά μάχεσαι και την βάση σου όπου προετοιμάζεσαι.

Το Base Camp έχει παρόμοια λειτουργία με αυτή του Garreg Mach Monastery στο Three Houses . Ο παίκτης μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερα στους χώρους ή να ταξιδέψει γρήγορα σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος για να μιλήσει με άλλους χαρακτήρες ή να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να αναβαθμιστούν με διάφορα υλικά που αποκτώνται ως ανταμοιβές μάχης.

Γενικά ότι αφορά την αναβάθμιση και προετοιμασία για την μάχη, γίνεται εδώ. Έχει σχεδόν όλες τις επιλογές για δραστηριότητες που είχε και το Three Houses. Μαθημά δεν κάνετε μιας που έχετε αποφοιτήσει από την Ακαδημία γιαυτό η σύγκριση γίνεται με το Garreg Mach Monastery. Αυτό που πρόσεξα να λείπει ήταν κυρίως κάποια απτα social activities. Όχι ότι δεν έχει φυσικά. Η βάση έχει τόση νοσταλγία και ομμοιότητες με τον προηγούμενο τίτλο που νοιώθω ότι η βασική τους διαφορά ήταν το σύστημα μάχης.

War Map

Στο Three Hopes επιλογή των αποστολών γίνεται μέσω του war map. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει μια κύρια μάχη που προχωράει την ιστορία, καθώς και μια συλλογή από side quests. Kάθε κεφάλαιο σου δίνει έναν χάρτη 5-7 περιοχών σαν ένα puzzle όπου διαλέγεις quests που θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την κύρια μάχη. Κάθε περιοχή που κάνεις το quest της σου προσφέρει και υλικά για την αναβάθμιση των κτηρίων σου.

Κάνοντας αποστολές ο παίκτης θα κερδίσει πόντους. Αυτοί μπορούν να δαπανηθούν σε ειδικές στρατηγικές που θα εφαρμόστουν στην κύρια μάχη του κάθε κεφαλαίου. Αυτές οι στρατηγικές επιτρέπουν τη στρατολόγηση συγκεκριμένων εχθρικών μονάδων, το άνοιγμα πρόσβασης σε συντομεύσεις, την ενίσχυση της άμυνας της βάσης και παρόμοιες ενέργειες.

Οι μάχες Paralogue είναι προσβάσιμες από το war map όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να τις παίξετε. Σε αυτές τις μάχες, ο παίκτης περιορίζεται στις μονάδες που εμπλέκονται στην ιστορία του Paralogue, καθώς και στο Shez. Πρόκειτε στην ουσία για μάχες που βοηθούν στο character development χαρακτήρων που έχεις στην ομάδα σου.

Μετά την ολοκλήρωση του Κεφαλαίου 4, ο παίκτης μπορεί να επαναλάβει τις μάχες της κύριας ιστορίας ως βοηθητικές μάχες μιλώντας με τον Reccord Keeper στο στρατόπεδο.

Ναι αλλά το Age of Calamity είχε θέματα…

Όσο ωραίο ήταν το αντίστοιχο Warriors παιχνίδι, εμπνευσμένο από το Breath of the Wild, είχε και κάποια αξιοσημείωτα τεχνικά θέματα. Το Three Hopes καταφέρνει να μην το θυμούνται στο μέλλον για τους ίδιους λόγους, χωρίς να κάνει κάποιο μεγάλο άλμα τεχνικά.

Καταφέρνει να είναι σταθερά 30-36 fps και σε κάποια σημεία φτάνει και τα 50. Θα ήταν καλύτερα βέβαια οπτικά να είχε φραγή και να ήταν σταθερά 30 fps. Έχει δυναμική ανάλυση που σε dock mode φτάνει τα 810p και σε handheld τα 648p. Γενικά η εμπειρία οπτικά ήταν ευχάριστη και χωρίς θέματα. Στο splitscreen μπορεί να παρατηρήσετε πτώση των frames κάτω από τα 30 fps χωρίς να γίνεται unplayable όπως το Age of Calamity. Τα loading screens είναι επίσης γρηγορότερα απότι θα περίμενα.

Σύνοψη

Σου άρεσε το Hyrule Warriors: Age of Calamity σαν παιχνίδι? Θα σου αρέσει και αυτό. Σου άρεσε το Fire Emblem: Three Houses? Αν δεν σε πειράζει που δεν είναι turn based, τότε μάλλον θα σου αρέσει κι αυτό. Για μένα τίποτα δεν θα ξεπεράσει το Three Houses αφού είναι από τα αγαπημένα μου Switch παιχνίδια. Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα musou , με κουράζουν. Το Three Hopes με κράτησε όμως γιατί είχε όλα eκείνα τα χαρακτηριστικά και τις παραμετροποιήσεις του Three Houses.

Παρότι είναι ένα alternative timeline από το Houses η ιστορία του δεν με κράτησε αρκετά. Δεν έχεις εκείνο το δέσιμο με τους χαρακτήρες και το στοιχείο της έκπληξης που είχες στο Houses. Τα musou όμως είπαμε πιο πάνω ότι είναι διασκεδαστικά παιχνίδια και αυτό έχουμε και εδώ. Δεν μπορώ παρά να δώσω συγχαρητήρια στην Omega Force για την καλή της την δουλειά. Έφτιαξε ένα ακόμα Warriors παιχνίδι εμπνευσμένο από άλλο franchise και το έκανε τόσο καλά, λες και είναι φτιαγμένο από την αρχική του ομάδα. Αν είχε νέα ιστορία θα μπορούσε να είναι ένα main παιχνίδι στο franchise. Θα μπορούσε να είναι ένα κανονικό sequel του Three house με διαφoρετικό gameplay.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

8 / 10 - eight out of ten

Pros

 • Πιστό στην φιλοσοφία του Fire Emblem
 • Αρκετό υλικό για να ασχοληθείς
 • Το καλύτερο Warriors παιχνίδι. Μια καλή πρόταση στο είδος ακόμα και ας μην είσαι fan του

Cons

 • Η επαναληψιμότητα των musou παιχνιδιών
 • Δεν “δένεσαι” με τους χαρακτήρες
 • Demo Available
 • Released: June 24, 2022
 • Genre: Action, Strategy, RolePlaying, Simulation
 • Number of players:
  • Offline: 1 – 2
 • Developer: KOEI TECMO GAMES
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 13.42 GB
 • PEGI Rating: 12
 • Play modes: TV, Tabletop, Handheld

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!