Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Paper Mario: The Thousand-Year Door – Nintendo Switch Review

Μετά από είκοσι χρόνια νοσταλγίας για αυτόν τον τίτλο, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι δεν φορούσαμε παρωπίδες. Αυτό το παιχνίδι είναι ακόμα τρομερό. Η απήχησή του έχει αποδειχθεί διαχρονική από την κυκλοφορία του και για καλό λόγο. Το εμβληματικό του στυλ των χάρτινων χαρακτήρων δεν έχει παλιώσει ούτε μια μέρα, η ιστορία του και οι χαρακτήρες του είναι γεμάτα γοητεία και η μάχη του τόσο διασκεδαστική. Οι αλλαγές που έγιναν στο παιχνίδι είναι μικρές, τόσο πολύ που μπορε΄λι να μην παρατηρήσατε τι νέο υπάρχει. Δεν χρειαζόταν πολλά να κάνει η Nintendo για να βελτιώσει αυτό το αριστούργημα του GameCube, αλλά το έχει βελτιώσει.

Η πριγκίπισσα Peach έχει εξαφανιστεί ενώ βρισκόταν σε ένα κυνήγι θησαυρού, αλλά όχι πριν στείλει στον Mario έναν χάρτη που αποκαλύπτει τη θέση των θρυλικών επτά κρυστάλλινων αστεριών. Ο Mario ξεκινά την αναζήτησή του για την πριγκίπισσα στην πόλη Rogueport, όπου γνωρίζει έναν νέο φίλο, την Goombella, τη νεαρή φοιτήτρια αρχαιολογίας. Από εκεί, ο Mario θα ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα για να εντοπίσει τα κρυστάλλινα αστέρια, να βρει νέους φίλους και εχθρούς στο δρόμο. Εν τω μεταξύ, η Peach έχει τη δική της μίνι περιπέτεια ενώ αιχμαλωτίζεται από τον Grodus και τον στρατό των X-nauts του καθώς προσπαθούν να κλέψουν τα κρυστάλλινα αστέρια από τον Mario για να ανοίξουν την Thousand-Year Door. Αυτή η ιστορία είναι ανέγγιχτη από το πρωτότυπο, το οποίο είναι λογικό. Γιατί να διορθώσεις κάτι που δουλεύει; Το Thousand-Year Door δημιούργησε ένα ιδιοφυές στυλ μιας θεατρικής παράστασης, όπου η οθόνη της μάχης διαδραματίζεται σε μια σκηνή μπροστά σε ένα κοινό που αντιδρά σε ό,τι συμβαίνει στη μάχη. Πρόσθεσε ένα επιπλέον επίπεδο όπου με το σωστό χρονικά πάτημα του κουμπιού σας θα έκανε την επίθεσή σας «στυλάτη», κάτι που θα έκανε το πλήθος να ξετρελαθεί και θα σας απονείμει περισσότερους πόντους αστεριών για χρήση σε πιο δυνατές κινήσεις.

Σε κάθε κεφάλαιο, ο Mario ταξιδεύει από τον κεντρικό κόμβο του Rogueport για μια νέα περιπέτεια, προσθέτοντας σε μια δυναμική συλλογή αστείων και διαφορετικών χαρακτήρων. Όλα σχηματίζουν μεμονωμένες ιστορίες που κάνουν την περιπέτεια να αισθάνεται μεγάλη, αλλά λειτουργούν έξοχα ως ένα σκηνικό για το αναπόφευκτο τέλος του ταξιδιού, όπου όλοι έρχονται μαζί για να υποστηρίξουν τον ήρωά τους. Σε ένα κεφάλαιο, κλέβουν την ταυτότητα του Mario οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομά του και σε ένα άλλο λύνει μυστήρια σε ένα πολυτελές τρένο.
Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια είναι απολαυστικά, ακόμα κι αν δεν αποδίδουν όλα εξίσου καλά. Ανάμεσα σε κάθε κεφάλαιο μπορείτε να παίξετε μικρές ιστορίες από τις εμπειρίες της πριγκίπισσας Peach στην αιχμαλωσία ή τις περιπέτειες του Bowser ακολουθώντας τα μονοπάτια του Mario. Αλλά η πρώτη δεν μπορεί ποτέ να κάνει κάτι χρήσιμο και η αδυναμία του δεύτερου να σημειώσει κάποια πρόοδο πριν τελειώσει το παιχνίδι είναι σχεδόν απογοητευτική.

Οπτικά, το Paper Mario: The Thousand-Year Door μοιάζει ακόμα με παιχνίδι του 2004. Είναι σίγουρα πιο ευκρινές στις άκρες, τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν μεταμορφωθεί σε κάτι πιο HD, και υπάρχουν μερικά νέα κομμάτια ήχου και ενημερώσεις στο soundtrack, αλλά συνολικά η παρουσίαση του παιχνιδιού παραμένει σε μεγάλο βαθμό όπως ήταν κάποτε, υπογραμμίζοντας τη λαμπρότητα του αρχικο΄ύ παιχνιδιού. Το παιχνίδι τρέχει στα 30 FPS αλλά δεν θα έπρεπε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα κανενός να παίξει το παιχνίδι.

Υπάρχει μια μικρή συλλογή από quality-of-life improvements, όπως το partner ring, το the pipe room που επιτρέπει πιο γρήγορα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, καθώς και γκαλερί τέχνης και ήχου για να βυθιστείτε περισσότερο στον κόσμο που έχει δημιουργήσει η Nintendo. Ελάχιστα άλλαξαν, αλλά και ελάχιστα χρειάζονταν αλλαγή.

Συνοπτικά

Το πρώτο και πιο προφανές είναι ότι τα γραφικά είναι εκπληκτικά. Όχι μόνο το καλλιτεχνικό στυλ του Paper Mario έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, αλλά κατά κάποιο τρόπο φαίνεται ίδιο ή και καλύτερο από το The Origami King, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγα χρόνια.Όσον αφορά τα remakes, το Paper Mario: The Thousand Year Door έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ζητήσετε από τη Nintendo. Τα γραφικά του έχουν περάσει στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν κάποιες έξυπνες αλλαγές στην ποιότητα ζωής και υπάρχουν μερικές προσθήκες που μπορεί να μην φαίνονται πολύ, αλλά συνθέτουν μ΄ια μεγαλύτερη εικόνα.

Δεν υπάρχουν πολλά για να παραπονεθείτε με το Paper Mario: The Thousand Year Door εκτός από ορισμένα προβλήματα ρυθμού. Πρώτον, το παιχνίδι ξεκινά λίγο αργά με πολύ διάβασμα και πολλές επαναλαμβανόμενες μάχες με γνωστούς εχθρούς και γνωστά όπλα. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, αποκτά άφθονη ποικιλία με τη μάχη, αλλά και μεγάλους όγκους διαλόγου, πάρα πολύ back tracking και κεφάλαια με χαρακτήρες που φαίνονται περιττοί.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • MSRP: €59,99
 • Release date: May 23, 2024
 • Genre: Role-Playing, Adventure
 • Number of players:
  • Offline: 1
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 5.088 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 30½ hours
  • Main + Extra: 39 hours
  • Completionist: 54½ hours
 • PEGI Rating: 7
 • Play modes: TV, Tabletop, Handheld

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!