Conceptum LED Projector – Review

Στο σημερνό review, θα σας απασχολήσουμε, με κάτι διαφορετικό. Μέχρι σήμερα, οι παρουσιάσεις εστίαζαν σε games, χειριστήρια και γύρω απο το gaming που αφορά τη Nintendo. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα σύστημα προβολής, συγκεκριμένα έναν LED projector, απο την Conceptum.

Conceptum LED Projector

Ο εν λόγω projector είναι ένα σύστημα multimedia, οπου προσφέρει αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με σύγχρονες τεχνολογίες. Εάν δεν γνωρίζεται τα ακρώνυμα DLP, LED, DMD, ANSI, κ.α., θα τα αναλύσουμε με φιλικό τρόπο. Πάμε να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Home Theater LED Projector.

Conceptum Projector RD-726i

O projector έχει ανάλυση FHD 1080P και διαγώνιο εικόνας (VIS ) που κυμαίνεται στο εύρος των 40in μέχρι 220in. Το μέγεθος αυτό εξαρτάται από την απόσταση που έχει τοποθετηθεί ο projector σε σχέση με την επιφάνεια προβολής (Ασπροπινακας / τοίχος), από το ένα μέτρο (1m) μέχρι τα εξίμισι μέτρα (6,5m) Η τεχνολογία προβολής, είναι ο τρόπος με τον οποίο το φως της λάμπας, μετατρέπεται σε εικόνα για να προβληθεί μέσω του φακού. Ο συγκεκριμένος είναι τεχνολογίας DLP και η λάμπα του είναι τύπου LED, η οποία έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και καλή απόδοση χρωμάτων.

Διαθέτει chip DMD (Digital Micromirror Device) και καθιστά τον projector κατάλληλο για χώρους με αρκετό φωτισμό, για παράδειγμα: σχολικές αίθουσες, αίθουσες συνεδριάσεων. H φωτεινότητα του είναι στα 450 ANSI Lumens (όχι εκείνα απο το Reyman) και με αντίθεση (λόγος αντίθεσης) 4000:1.

Η αντίθεση δηλώνει τη διαφορά ανάμεσα στο πιο σκοτεινό και στο πιο φωτεινό μέρος μιας εικόνας και αποτελεί δείκτη ποιότητας της εικόνας. H εικόνα που προβάλλει ένας projector με χαμηλό λόγο αντίθεσης φαίνεται ξεθωριασμένη και επίπεδη. Η φωτεινότητα δηλώνει το πόσο φως μπορεί να αποδώσει ο projector, σε συγκεκριμένο μέγεθος επιφάνειας.

Συσκευασία

Η συσκευασία είναι απο ανακυκλωμένο χαρτόνι με έγχρωμες εικόνες και σύμβολα των βασικών χαρακτηριστικών του προϊόντος. Διαθέτει πιστοποίησες FCC, CE, RoHS και PSE. Στη θήκη απο αφρολέξ εσωτερικά, βρίσκονται όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσει το φορητό σύστημα: LED Projector, ποιοτικό και ασφαλές (VDE) καλώδιο παροχής ρεύματος (250V-16A) Schuko με μήκος 1.5m απο PVC, ασύρματο χειριστήριο με κατανοητά σύμβολα (χωρίς μπαταρίες ΑΑΑ) και έγχρωμο mini Οδηγό Χρήστη δεκαοχτώ (18) σελίδων στα ελληνικά, με σχέδια και κείμενα για τις λειτουργείες αλλά και τις ρυθμίσεις του projector.

Συνδεσιμότητα

Ο RD-726i LED Projector, ενσωματώνει μια ποικιλία απο ασύρματες αλλά και ενσύρματες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Για την ενσύρματη σύνδεση μέσων, υπάρχουν δυο HDMI θύρες, άλλες δυο θύρες USB και μια TRS 3.5mm (jack). Για τις ανάγκες της ασύρματης σύνδεσης μέσων, θα βρούμε μενού ασφαλής σύνδεσης για τα παρακάτω πρότυπα: WiFi στα 2,4GHz & 5GHz, Bluetooth 5,1 για ασύρματα ακουστικά / ηχεία και Soundbar.

Στην κατηγορία Cast, μας περιμένουν έτοιμα απλοποιημένα βήματα σύνδεσης με τα παρακάτω συστήματα: Windows Cast, iOS Cable Cast, Miracast, iOS Cast και DLNA. Tα μενού ρυθμίσεων του projector έχουν εύκολη περιήγηση, όπως και τα μενού για τις ασύρματες / ενσύρματες συνδέσεις.

Δοκιμές

Δοκιμάσαμε για εσάς, πληθώρα αρχείων βίντεο και ήχου. O media player έκανε αναπαραγωγή άμεσα απο την play-list του, αρχεία με τις παρακάτω καταλήξεις: 3gp, avi, flv, mkv, mov, mp4, mp2, vob, wmv, mp3, acc, flac, wav, jpg, png, bmp, txt. Θα θέλαμε να έκανε ανάγνωση περισσότερες μορφές αρχείων, για παράδειγμα: doc, rtf, epub, gif, pdf, αλλά πιθανό να προστεθούν σε μελλοντικό update, αφού διαθέτει μενού-ενημέρωσης του software. To σύστημα αρχείων που αναγνωρίζει είναι τα FAT και NTFS, απο εξωτερικές συσκευές (hdd/ssd, pen drive, flash stick, SD/microSD με τους καταλλήλους adaptor). Θα θέλαμε υποστήριξη exFAT και SDXC.

Στη συνέχεια, “παίξαμε” με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις OSD (On-Screen Display), τις επιλογές ρύθμισες για τα χρώματα/εικόνα και φυσικά με τις διαθέσιμες είκοσι έξι (26) γλώσσες, οπου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Ελληνικά, Δανικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά, Αραβικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Βιετναμέζικα, Πολωνικά κ.α.

Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις, έχουμε επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας και απενεργοποίηση του συστήματος, για εκείνους που τους παίρνει γρήγορα ο ύπνος, στα 10min-20min-30min-60min ή και καθόλου. Στον τομέα του ήχου, τα δυο ενσωματωμένα ηχεία των 38mm στα 5Watt, με Dolby Stereo, προφέρουν ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης, με καθαρή ομιλία, δίχως παράσιτα, σφυριγμό ή τριγμούς, λίγο πριν το 100% της έντασης. Θα θάλαμε λίγο περισσότερο μπάσο.

Focus & Keystone

Eνα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του projector, είναι η ρυθμιζόμενη εστίαση της εικόνας. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι το πρώτο που προβάλλεται όταν ενεργοποιούμε το σύστημα, για πρώτη φορά (μαζί με την επιλογή γλώσσας). Ρυθμίζοντας την εστίαση, παρατηρώντας τον μπλε δίσκο με τα σχέδια και το κείμενο, προσαρμόζουμε την προβαλλόμενη εικόνα, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Οι εκατόν είκοσι (120) διαβαθμίσεις focus μπορούν να ρυθμιστούν απο το ασύρματο χειριστήριο ή/και από τον περιστρεφόμενο επιλογέα στο πλάι της συσκευής.

To Keystone, είναι μια ρύθμιση, οπου αναλαμβάνει να μειώσει το φαινόμενο τραπεζοειδούς (skew), του προβαλλόμενου περιεχομένου απο τον projector. O Conceptum RD-726i διαθέτει κάθετη ρύθμιση, μέσα απο τον περιστρεφόμενο δίσκο των 15 διαβαθμίσεων, έτσι απολαμβάνουμε ενα οπτικό αποτέλεσμα χωρίς παραμόρφωση. Θα θέλαμε να είχε και ρύθμιση οριζόντιου keystone.

Η συσκευή

Να σας πούμε, λίγα λόγια για την συσκευή. Εχει διαστάσεις 30cm/22cm/10cm με στρογγυλεμένες γωνίες, δίχως αιχμηρές ακμές. Ο φακός στη μπροστά πλευρά δεν εξέχει και διαθέτει αποσπώμενο κάλυμμα προστασίας, εκει βλέπουμε και το λογότυπο της Conceptum. Στη δεξιά πλευρά θα βρούμε το μεγάλο ασημένιο κουμπί on-off μαζί με τον λευκό, ομόκεντρο δίσκο του focus, επίσης στην δεξιά πλευρά είναι και το αποσπώμενο φίλτρο εισαγωγής αέρα για την μείωση θερμοκρασίας στο εσωτερικό της συσκευής, θα θάλαμε το ανεμιστηράκι να είναι πιο ήσυχο.

Στo πίσω μέρος συναντάμε τις θήρες jack/hdmi/usb, τον κεντρικό διακόπτη με το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και τον δίσκο ρύθμισης Keystone. Στο κάτω μέρος, θα δούμε τέσσερα (4) αντιολισθητικά, ελαστικά πατήματα προς τις άκρες της συσκευής και άλλο ένα βοηθητικό πάτημα με κατάληξη σιλικόνης (αντικραδασμικό) οπου είναι κοχλιωτός (Μ4) ρυθμιστής-ύψους των 45mm, επίσης προς τις άκρες υπάρχουν αντίστοιχα τέσσερις υποδοχές για βάση/τρίποδο για βίδες Μ4. Στο επάνω μέρος είναι διακριτικά, τα κουμπιά πλοήγησης στα μενου και την play-list.

Σύνοψη

Ο Conceptum LED Projector, είναι ένα multimedia Ηοme Theater, προσιτό σε τιμή. Εύκολο στην χρήση και την εγκατάσταση. Ιδανικό σύστημα για εκείνους που δεν έχουν τον χώρο για μεγάλες TV ή monitor, το καλοκαίρι στο μπαλκόνι, γιατί όχι και στο κάμπινγκ αραχτoί στην αιώρα. Αναπαράγει ψηφιακό περιεχόμενο απο σύγχρονες πηγές, ενσύρματα αλλά και ενσύρματα. Οι gaming ανάγκες μας, καλύφθηκαν, αφού δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην συνδεσιμότητα, στις αναλύσεις και φαινόμενα lag. Θα θέλαμε να μας εκπλήξει περισσότερο, με μια ευρύτερη συμβατότητα σε τύπους αρχείων, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο κοινό.

Info

 • Ανάλυση 1920x1080p
 • Διάσταση Προβολής 40’’-220’’
 • Σχέση Προβολής 16:9-4:3
 • Λόγος Αντίθεσης 4000:1
 • Keystone 15 βαθμοί
 • Screen mirroring
 • Βάρος 2Kgr
 • Remote Control
 • DLNA/Cast
 • Wi-Fi 2,4GHz-5GHz
 • Bluetooth 5,1
 • LED (30.000 hrs)
 • Ζoom Ψηφιακό-Xειροκίνητο
 • HDMI x2, USB x2
 • Media Player
 • ANSI LUM. 450
 • Dolby Stereo
 • TRS 3.5mm jack

Ευχαριστούμε το Market24 για την παραχώρηση του συστήματος.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 6100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *