Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Mario+Rabbids Sparks of Hope – Switch Review

Ο αγαπημένος χαρακτήρας του Μάριο αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα franchises παγκοσμίως. Όπως είναι λογικό, η Nintendo χρησιμοποιεί τον συμπαθή υδραυλικό και το universe του σε ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών, τόσο στη βασική σειρά όσο και στα λεγόμενα spin off παιχνίδια. Δηλαδή σε αυτά που ξεφεύγουν από το βασικό genre του Μάριο. Λόγω αυτής της εξωστρέφειας της Nintendo ήταν εφικτή και η δημιουργία της σειράς παιχνιδιών Mario + Rabbids από την Ubisoft.

Mario + Rabbids Sparks of Hope Review By Nintenders – Teaser Video

To Mario + Rabbids είναι μια spin off σειρά, η οποία μάλιστα είναι και crossover καθώς συνδυάζει τον κόσμο του Μάριο με αυτόν των Rabbids και του Rayman. Το franchise αποτελείται από turn based tactical games με έμφαση στις μάχες και το exploration. Η αρχή έγινε με το πολύ επιτυχημένο Mario + Rabbids Kingdom Battle του 2017.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Πλέον, έχουμε στα χέρια μας τη συνέχεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού, με τίτλο Mario + Rabbids Sparks of Hope, το οποίο οι Nintenders είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολύ νωρίτερα σε ένα exclusive event σε συνεργασία της Ubisoft με τη CDMedia. Μπορείτε να διαβάσετε για το preview event του παιχνιδιού εδώ.

Με την κυκλοφορία του παιχνιδιού να έρχεται στις 20 Οκτωβρίου 2022, οι Nintenders σας παρουσιάζουν ενα pre-release review.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η υπόθεση του Mario + Rabbids Sparks of Hope δεν έχει σχέση με αυτήν του προηγούμενου τίτλου. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Cursa, ένα διαπλανητικό ον που έχει προκαλέσει χάος στον γαλαξία. Βλέπετε, αναζητεί τα Sparks, πανίσχυρα πλάσματα που έχουν προκύψει από την ένωση των Lumas και των Rabbids.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Παράλληλα, η Cursa σκορπά μια περίεργη ουσία σε κάθε πλανήτη. Το λεγόμενο Darkmess που καταστρέφει τη ζωή σε ολόκληρο τον γαλαξία. Ο Mario και οι φίλοι του, πρέπει να ταξιδέψουν σε πλανήτες που έχουν μολυνθεί από το Darkmess και να σώσουν τα Sparks ώστε να νικήσουν τη Cursa και έναν τεράστιο στρατό από περίεργα πλάσματα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο τίτλος συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή του Kingdom Battle. Παράλληλα όμως, εισάγει και νέα στοιχεία στη σειρά. Σε όλο το παιχνίδι, σας συντροφεύει, η γνώριμη φιγούρα του Beep-0 ο οποίος μας παρέχει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.

Υπάρχουν 9 διαθέσιμοι χαρακτήρες στο παιχνίδι για να διαλέξετε, Mario, Luigi, Princess Peach, Rabbid Peach, Rabbid Luigi, Rabbid Mario, Rabbid Rosalina, Edge και Bowser. Τους ξεκλειδώνετε σταδιακά όσο προχωράτε, ενώ υπάρχουν και διάφορα Sparks, τα οποία σώζετε στις αποστολές του παιχνιδιού.

Τα Spaks δίνουν νέα abilities στην ομάδα και τους χαρακτήρες σας. Χαρακτήρες όπως ο Yoshi από το πρώτο μέρος της σειράς δεν εμφανίζονται στην αρχική έκδοση. Η Ubisoft όμως μας έχει ανακοινώσει αρκετά dlcs και νέους χαρακτήρες όπως τον Rayman, μέσω του season pass του παιχνιδιού.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Η βασική βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού, συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αφορά τον τρόπο μάχης και το πως αυτή εξελίσσεται. Πλέον δεν υπάρχει grid combat αλλά μπορείτε να κινείτε τους χαρακτήρες σας σε ολόκληρο το εύρος της εκάστοτε πίστας. H turn based λογική παραμένει στις μάχες αλλά με την ελευθερία της κίνησης η όλη εμπειρία μοιάζει περισσότερο real time.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Επίσης, κάθε level είναι πλέον open world, χωρίς τη γραμμικότητα που συναντούσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια σειρά θέλετε σε κάθε level, ολοκληρώνοντας τα main και side quests. Τέλος, μια ακόμα προσθήκη είναι η ύπαρξη random encounters καθώς κινείστε σε κάθε level.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο οπτικός τομέας του Mario + Rabbids Sparks of Hope πραγματικά εντυπωσιάζει για τις δυνατότητες του Nintendo Switch. Όλοι οι χαρακτήρες είναι επανασχεδιασμένοι με βελτιωμένα γραφικά και animations ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Κάθε πλανήτης είναι διαφορετικός ενώ τα dungeons ακολουθούν το δικό τους μοτίβο εικαστικά, χωρίς να επαναλαμβάνονται και να κουράζουν. H Snowdrop, η game engine που χρησιμοποιεί και αυτό το παιχνίδι της Ubisoft δείχνει για άλλη μια φορά τη σταθερότητα και τις δυνατότητες της. Βέβαια, υπάρχουν στιγμές που τα ανανεωμένα γραφικά και τα βελτιωμένα special effects ζορίζουν το hardware του Switch και θα παρατηρήσετε κάποια framedrops.

Σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι και ο ηχητικός τομέας, όπου το soundtrack του Grant Kirkhope δένει αρμονικά με κάθε περιβάλλον και κάθε μάχη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Ubisoft επιστρέφει δυναμικά με έναν ακόμη τίτλο στο franchise του Mario + Rabbids, δείχνοντας ότι έχει ακούσει το κοινό και τα σχόλια που έλαβε το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Το Sparks of Hope έχει καταφέρει να διορθώσει όλες τις αδυναμίες του πρώτου μέρους και να κάνει σημαντικές προσθήκες, που βελτιώνουν όλους τους τομείς του τίτλου.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Το Mario + Rabbids Sparks of Hope είναι ένα εξαιρετικό spin off ειδικά αν είστε φίλοι των turn based tactical games. Η συνεχής υποστήριξη που έχει ανακοινώσει η UBISOFT με νέο περιεχόμενο και χαρακτήρες θα προσδώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι, που θα σας κρατήσει απασχολημένους στον πανέμορφο κόσμο του για πολύ καιρό.

9/10

Ευχαριστούμε την UBISOFT για την παραχώρηση του τίτλου.

Θετικά

+ Ενδιαφέρουσα ιστορία

+ Βελτιωμένη μάχη

+ Ποικιλία χαρακτήρων

+ Ενδιαφέρον σύστημα ανάπτυξης ομάδας και χαρακτήρων

Αρνητικά

Περιορισμένη δυσκολία

  • Game Site
  • Release date: 20/10/2022
  • Age rating :PEGI 7
  • Languages: English, German, French, Spanish, Dutch, Italian, Portuguese, Russian
  • Download size: 5,8GB

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Φώτης "Tholin" Μπέτσος

Η ενασχόληση μου με τα videogames ξεκίνησε το 1990 με το αριστουργηματικό adventure LOOM της Lucasarts. Στην πορεια ανακάλυψα τις κονσόλες της Nintendo και ξεκίνησα απο το SNES στο οποίο λάτρεψα τα JRPGs. Η αγάπη για τη Nintendo συνεχίστηκε με όλες τις επόμενες κονσόλες της και φτάνει μέχρι και σήμερα με το Switch. Όταν δεν παίζω RPGs, ερευνώ την ιστορία της Nintendo και των ανθρώπων και IPs που τη διαμόρφωσαν...

Αφήστε ένα σχόλιο!