Commandos 2: HD Remaster – Nintendo Switch Review

Commandos 2 HD Key Art

Θυμάστε το Commandos 2: HD Remaster; Θυμάστε πως ήταν τα παιχνίδια πριν 20 χρόνια; To PS2 και Xbox ξεκινούσαν την κόντρα τους στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, εμφανίστηκε το Game Boy Advance, και οι Pc-αδες με εναν Pentium 4 και μια κάρτα γραφικών στα 128mb έπαιζαν τα πάντα. Τα παιχνίδια άρχιζαν να αναπτύσσουν καλύτερα γραφικά αλλά και νέους μηχανισμούς και να εξαπλώνονται στο ευρύ κοινό. Ανάμεσά τους και το Commando που κάνει την επιστροφή του 20 χρόνια μετά και έρχεται στο Switch.

Στην μπάντα, στην μπάντα…

… περνάνε τα κομάντα. Εσείς δηλαδή… Είστε μια ομάδα κομάντο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τοποθεσία; Πίσω απο τις γραμμές του εχθρού. Αποστολή; Να σταματήσετε τα σχέδια των Γερμανών και των Ιαπώνων. Εφόδια….. λίγα. Πρέπει όμως να διεισδύσετε στο στρατόπεδο του εχθρού χωρίς να σας αντιληφθούν. Ακινητοποιήστε εχθρούς, μεταμφιεστείτε ή χρησιμοποιήστε τις ειδικές ικανότητές σας.

Commandos 2 HD Screenshot

Do you read me?

Σε κάθε αποστολή του Commandos 2 ξεκινάς με λίγους στρατιώτες και πρέπει να καταστρώσεις την τακτική σου. Κάθε στρατιώτης έχει την δική του ειδικότητα.

Ο πρασινομπερές ειδικοδυναμίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει καμουφλάζ και να ντυθεί σαν τον εχθρό, ο ΟΥΚας μπορεί να κάνει καταδύσεις, και ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικά οχήματα όπως τανκς. Ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιήσετε αυτές τις ικανότητες για να ολοκληρώσετε τον στόχο της κάθε αποστολής είναι η μαγεία όλου του παιχνιδιού. Είναι στο χέρι σας ποια στρατηγική θα ακολουθήσετε αρκεί να μην προκαλέσετε τον θάνατο της ομάδας σας.

Η σχεδίαση των αποστολών είναι όμορφη με ωραία στοιχεία όπως στύλους, γέφυρες, κτίρια που θυμίζουν ταινία της εποχής εκείνης. Μπορείς να κρυφτείς, να σκαρφαλώσεις και να τα εκμεταλλευτείς όπως θέλεις.

Commandos 2 HD Screenshot

Γραφικά – Ήχος

Βλέπουμε σίγουρα μια αναβάθμιση στα γραφικά. Παρόλα αυτά κρατάει την ίδια μουντή παλέτα χρωμάτων του αρχικού παιχνιδιού. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει αλλά πιστεύω με αυτό τον τρόπο κρατάει μια ρετρό ατμόσφαιρα που του αρμόζει. Τον ίδιο σκοπό εκπληρώνει και ο ήχος. Είναι ταιριαστός με το στρατιωτικό θέμα του παιχνιδιού και την εποχή που εξελίσσετε χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα και χωρίς να μου προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω στην εμπειρία μου.

Επιδόσεις

Δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα προσωπικά. Με την κυκλοφορία του τίτλου βγήκε και ένα patch που διόρθωσε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτό που παρατήρησα είναι τα loading times του. Περίμενα ένα remaster παιχνιδιού 20ετίας να πετάει στο Switch. Αυτό όμως δεν συνέβη, καθώς κάθε φορά που πέθαινε η ομάδα μου έπιανα τον εαυτό μου να αφήνει την κονσόλα κάτω μέχρι να κάνω load το save μου. Η αλήθεια είναι ότι το patch βοήθησε στον τομέα αυτό. Σε κάποιο νεότερο τίτλο, που μεταφέρθηκε στην κονσόλα μας, θα ήμουν πιο ελαστικός κάτι που δεν μπορώ να κάνω εδώ.

Commandos 2 HD Screenshot

Χειρισμός

Ο χειρισμός του Commandos 2 επίσης με δυσκόλεψε και μπέρδευα συχνά τα κουμπιά. Ευτυχώς έχει ένα tutorial που σε βάζει σιγά-σιγά στους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Επίσης η ευαισθησία των μοχλών θέλει ρύθμιση καθώς κάμποσες φορές δυσκολεύτηκα να κεντράρω για να επιλέξω κάποιο αντικείμενο. Ακόμα και στο Tropico 6 που είναι sim παιχνίδι και έχει άπειρες επιλογές και μικρά κτήρια, το χειριζόμουν πιο άνετα.

Εν κατακλείδι

Αρχικά να πω ότι αν έχετε την αρχική έκδοση του παιχνιδιού μάλλον δεν αξίζει να πάρετε και το remaster. Μένοντας στο Switch όμως έχουμε έναν τίτλο με κάποια θέματα στις επιδόσεις και χειρισμό. ελπίζω μελλοντικά να τα δουλέψουν τα σημεία αυτά. Από την άλλη είναι ένα παιχνίδι καλοσχεδιασμένο στο κομμάτι της τακτικής και της στρατηγικής. Επίσης η εταιρία κράτησε την τιμή του στα 29,99€ το οποίο είναι πολύ καλό. Σε μια μελλοντική έκπτωση θα το σύστηνα άνετα για τους λάτρεις του παιχνιδιού.

6/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Released: December 4, 2020
  • Genre: Strategy
  • Number of players: 1
  • Developer: Yippee! Entertainment
  • Publisher:  Kalypso Media Group
  • Download size:  2,3 GB
  • PEGI Rating: 16

Ευχαριστούμε την Kalypso Media Group για την παραχώρηση του κωδικού.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *