Wednesday, July 24, 2024
Reviews

Chinese Parents – Nintendo Switch Review

Νομίζεται ότι οι γονείς σας είναι αυστηροί και έχουν μεγάλες προσδοκίες από εσάς? Τότε μάλλον δεν γνωρίσατε γονείς από την Ασία. Το Chinese Parents είναι ένα life-sim γεμάτο ανέκδοτα και μύθους για την ανατροφή των Ασιατών.

Είναι πολύ πιθανό, κάνοντας μια γύρα στο διαδίκτυο, να έχετε δει memes για το πόσο αυστηρές είναι οι οικογένειες στην Ασία. Πολλές προσδοκίες από τους γονείς για τις σπουδές των παιδιών τους, τα οποία καταβάλουν τεράστια προσπάθεια να τα ισορροπήσουν όλα.

Ιστορία

Το παιχνίδι θέλει να μας δώσει αυτή ακριβώς την εμπειρία. Ξεκινάμε ως βρέφος μέχρις τις εξετάσεις Gaokao (κάτι σαν τις δικές μας πανελλαδικές). Το φύλο είναι τυχαίο κάθε φορά και δίνει το καθένα διαφορετική εμπειρία.

Ο χαρακτήρας σας έχει stats – IQ, EQ, Φυσική Κατάσταση, μνήμη και φαντασία. Πρωταρχικός σκοπός είναι να ανεβάσεις τα χαρακτηριστικά αυτά ώστε να πετύχεις τους στόχους που σου βάζουν οι γονείς σου. Παράλληλα μελετάς, η μελέτη ανεβάζει τα χαρακτηριστικά σου αλλά προσφέρει νέες ικανότητες.

Gameplay

Στην αρχή κάθε μέρας έχει ένα mini-game. Σ’αυτό έχεις μετρημένες κινήσεις για να μαζέψεις “διαμαντάκια”. Αυτός είναι ένας χάρτης του μυαλού σου και τα “μονοπάτια” είναι κρυμμένα. Κάθε “διαμαντάκι” που συλλέγεις σου φανερώνει τα γειτονικά του. Κάθε χρώμα, σου ανεβάζει το αντίστοιχο χαρακτηριστικό, σε πόντους. Υπάρχουν και άλλα διαφορετικά “διαμαντάκια” με πιο σημαντικό αυτά της γνώσης. Συλλέγοντας τις χαρακτηριστικές λάμπες μπορείς να ξεκλειδώσεις καλύτερες δεξιότητες και γνώσεις.

Κάθε κίνησή σας όμως έχει και το αντίκτυπο του. Αν βάλετε πολλά μαθήματα στο πρόγραμμά σας, θα υποφέρεται από την κούραση και το στρες, έτσι δεν θα μπορείτε να αποδώσετε. Αν επιμείνετε προκαλείτε ζημιά στον εγκέφαλό σας, αν περάσετε το όριο σταματάει άμεσα το παιχνίδι. Για να προλάβετε όλα αυτά πρέπει να έχετε στο πρόγραμμά σας δραστηριότητες που θα σας χαλαρώνουν.

Το παιχνίδι όμως λέγεται Chinese Parents. Οπότε μην ξεχνάτε τις απαιτήσεις των γονέων σας. Πρέπει να μην διασκεδάζετε πάρα πολύ και να αποδίδετε στα μαθήματά σας, αλλιώς πέφτει το επίπεδο ικανοποίησης τους. Δεν τελειώνει ο αγώνας σας εκεί, έχετε και τους βαθμούς του σχολείου. Αν ασχοληθήκατε μόνο με την τέχνη γιατί θέλετε να γίνετε ζωγράφος, τότε θα αποτύχετε στα άλλα μαθήματα. Έχετε φίλους αλλά και νεανικούς έρωτες, τους οποίους πρέπει να καλλιεργήσετε, όπως καταλαβαίνετε το μοτίβο εδώ είναι “κάτι κερδίζεις-κάτι χάνεις”.

” Κατάφερα να εξαντλήσω τον χαρακτήρα “

Εντυπώσεις

Μπορεί η δική μας πραγματικότητα να μην είναι τόσο πιεστική όσο του παιχνιδιού, παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι ένοιωσα αγχωμένος. Ένοιωσα να παλεύω για να πετύχω το θέλω μου, ενάντια στα θέλω των γονιών μου. Κατάφερα να εξαντλήσω τον χαρακτήρα μου για την επίτευξη των στόχων μου. Ξενύχτησα στο πρώτο session, παίζοντας σερί 7 ώρες. Τελικά έδωσα τις εξετάσεις, πέρασα και μετά….. παντρεύτηκα. Το επόμενο βήμα ήταν ότι έκανα παιδί με τον άντρα μου. Αυτό το παιδί ήταν η συνέχεια του παιχνιδιού μου. Κάποια stats μεταφέρθηκαν στο μωρό ως κληρονομιά και ο αγώνας ξανά άρχισε!

  • Age Rating: 12
  • Players: 1
  • Publisher: Coconut Island Games
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

+Νιώθεις τον αγώνα του χαρακτήρα σου

+Πολλές πτυχές για να ασχοληθείς

+Καλό resource manager

-Επαναληψιμότητα

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Το παιχνίδι προέρχεται από την προσωπική μου συλλογή.

Αν σας άρεσε το Chinese Parents, δείτε και το Takeshi and Hiroshi. Ένα ακόμα όμορφο indie game.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!