Ξέρατε ότι…η σειρά Paper Mario έχει και μία σκοτεινή πλευρά;

Δεν υπάρχει Nintendo φαν που να μην έχει παίξει ή τουλάχιστον να μην έχει δει τον «χάρτινο» Mario. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη κυκλοφορία του Paper Mario: The Origami King πάμε να ανακαλύψουμε μερικά μυστικά της σειράς που θα σας κάνουν σίγουρα να αγαπήσετε την σειρά λιγάκι παραπάνω.

Join the dark side…

Γενικότερα η σειρά Super Mario φημίζεται για την οικογενειακή της θαλπωρή και για την παιδικότητά της. Έτσι σίγουρα όσοι έχουν παίξει το Paper Mario: The Thousand-Year Door έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρυσαν κάποια «σκοτεινά» στοιχεία…που μόνο family-friendly δεν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε.

Paper Mario κρεμάλα

Ένα παράδειγμα από αυτά είναι η πλατεία Rogueport στην οποία είναι τοποθετημένη μία κρεμάλα…και δεν είναι καθόλου διακριτική και αντιθέτως πρόκειται για μία πιστή αντιγραφή τοποθεσίας όπου γινόντουσαν οι απαγχονισμοί.

Paper Mario δολοφονία

Επιπροσθέτως , στην ιαπωνική έκδοση του παιχνιδιού, υπάρχει ένα δωμάτιο στο οποίο έχει προηγηθεί μία δολοφονία. Θα βρείτε παντού αίματα, σπασμένα γυαλιά ακόμα και το περίγραμμα του «θύματος» ζωγραφισμένο στο πάτωμα με κιμωλία. Μάλιστα φαίνεται να προέρχεται από το «σόι» του Toad. Βέβαια αυτό το τραγικό περιστατικό για εμάς στην Δύση – ευτυχώς – δεν συνέβη ποτέ.

Inception στο Paper Mario

Paper Mario

Σε αυτό το franchise , υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες οι οποίες δείχνουν την αγάπη της Nintendo για τα παιχνίδια της. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για παράδειγμα, σε μία σκηνή κατά την οποία εξελίσσεται ένα πάρτυ στο τέλος, μας αποκαλύπτεται ότι ο συγγραφέας χαρακτήρας ονομάζεται Hemmingway και το βιβλίο το οποίο συγγράφει αυτή την περίοδο ονομάζεται “Paper Mario”. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με έναν μπλε toad που συναντάμε στο Paper Mario: The Thousand-Year Door. Ο συγκεκριμένος ήρωας γράφει μία νουβέλα η οποία ονομάζεται και αυτή Paper Mario και μάλιστα θα γίνει και θεατρικό.

Τυπογραφικό λάθος ή μήπως όχι…

Στο guide του Super Paper Mario για το Wii, εμφανίζεται ένας εχθρός που όμως δεν τον εντοπίσαμε ποτέ στις οθόνες μας. Πρόκειται για τον Gold Fuzzy. Το Gold Fuzzy έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά στο Paper Mario: The Thousand-Year Door, ως mini-boss. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα Fuzzies, είναι ότι δεν τραβούσε το HP του παίκτη αλλά χρησιμοποιούσε melee επιθέσεις. Μάλιστα φώναζε και τα φιλαράκια του για να επιτεθούν στον Μάριο. Φυσικά δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος ή εάν ήθελαν να το συμπεριλάβουν μέσα στο παιχνίδι αλλά τελικά ακυρώθηκε τελευταία στιγμή.

Και όμως το Paper Mario είναι canon

Μαθαίνουμε ότι η σειρά αποτελεί ένα ξεχωριστό αλλά κανονικότατο τμήμα από το σύμπαν του Super Mario. Αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη συνάντηση του Mario με τον Bowser Jr και τον Kamek. Και τους δύο τους έχει συναντήσει στο παρελθόν αλλά ισχυρίζονται ότι τον βλέπουν για πρώτη φορά. Άρα αυτό συνεπάγεται ότι οι χαρακτήρες αν και είναι ίδιοι με τους κανονικούς, ωστόσο δεν είναι αυτού καθ΄ εαυτού οι ίδιοι.

Μείνετε συντονισμένοι στους nintenders.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της αγαπημένης μας κονσόλας. Εαν δεν έχετε παίξει ακόμα το Paper Mario: The Origami King διαβάστε εδώ ένα αναλυτικότατο review από την ομάδα μας.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *