Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Takeshi and Hiroshi – Nintendo Switch Review

Το τελευταίο event της Nintendo ήταν αφιερωμένο στα indie παιχνίδια. Είδαμε πολλές ενδιαφέρουσες και όμορφες προτάσεις, κάποιες από αυτές άμεσα διαθέσιμες για κατέβασμα. Το Takeshi and Hiroshi με τράβηξε αμέσως με την γλυκιά του ατμόσφαιρα και τα ιδιαίτερα γραφικά.

Takeshi & Hiroshi

Ιστορία

Όπως προδίδει και ο τίτλος η ιστορία γυρνάει ανάμεσα στην σχέση του Takeshi και του Hiroshi. Δυο αδέρφια πολύ αγαπημένα και πολύ δεμένα ειδικά μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Ο Hiroshi, ο μικρός αδερφός, αγαπάει τα βιντεοπαιχνίδια, αρρωσταίνει και πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο. Ο Takeshi, ο μεγάλος αδερφός, είναι δημιουργός παιχνιδιών, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ανεβάζοντας τον ψυχολογικά με το παιχνίδι που φτιάχνει, το Mighty Warrior. O Hiroshi ταυτίζεται με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού στον οποίο «συμπτωματικά» μοιάζει. Το πρόβλημα είναι ότι ο Takeshi  δεν είναι πολύ καλός προγραμματιστής και πρέπει να προγραμματίζει “live” τους εχθρούς, έτσι ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του μικρού, ζωντανό.

Mighty Warrior

Ήχος

Η μουσική δίνει στον παίκτη τα ίδια κύματα νοσταλγίας με τα γραφικά, καθώς θυμίζει παλιά βουβά ιαπωνικά καρτούν των 80’s. Έτσι και εδώ δεν υπάρχουν διάλογοι να ακούσεις. Μόνο απαλές νότες και χαλαρά ηχητικά εφέ. Παρόλα αυτά δίνει την ατμόσφαιρα που του πρέπει.

Gameplay

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μου για το gameplay, καθώς δεν έχεις τον ρόλο του ήρωα αλλά του προγραμματιστή. Ο χαρακτήρας σου, κάνει αυτόματα επίθεση εκτός από ελάχιστα skills που έχεις στην διάθεση σου. Ο χαρακτήρας ανεβαίνει level και δυναμώνει, αυτό είναι σταθερό, αλλά ο σκοπός σου είναι ο Hiroshi να περάσει καλά. Κάθε φορά που χάνεις πόντους ζωής ανεβαίνει το στρες του μικρού. Αν στο τέλος του γύρου επιζήσει ο χαρακτήρας, το στρες γίνεται πόντοι ευχαρίστησης. Έχεις 5 γύρους να επιτύχεις τον ζητούμενο συνολικό αριθμό πόντων.

Ακούγεται περισσότερο περίπλοκο από ότι είναι. Υπάρχουν 7 chapter στο παιχνίδι, σε κάθε ένα, αφού δεις το επόμενο κομμάτι ιστορίας πρέπει να παίξεις  Mighty Warrior και να πιάσεις τον στόχο.

Σαν Takeshi και έχοντας υπόψιν όσα αναφέρθηκαν ο ρόλος σου είναι να διαλέξεις σε κάθε γύρο πόσοι και ποιοι, από τους 9 τυχαίους διαθέσιμους εχθρούς, θα αντιμετωπίσει ο Hiroshi. Επίσης εσύ χρησιμοποιείς τα skills του χαρακτήρα ενώ αυτός επιτίθεται.

Στα μισά του παιχνιδιού σου ανοίγει άλλο ένα micro-game να παίξεις, καθώς διατηρεί το high-score  αν ενδιαφέρεσαι να παίξεις ξανά το παιχνίδι.

Επίλογος

Το Takeshi and Hiroshi είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Μπορείς να παραπονεθείς για το πόσο λίγη συμμετοχή έχεις, μπορείς να παραπονεθείς για το πόσο μικρό είναι (2-3 ώρες) αλλά θα έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως ένα adventure ή ένα story- based game.

Μας λέει μια πολύ ωραία ιστορία, μια ιστορία αγάπης. Μια ιστορία για τους δεσμούς των ανθρώπων, αλλά πάνω από όλα μια ιστορία για το gaming. Δυο παιδιά, που ο ένας ήθελε όσο τίποτα άλλο να φτιάξει ένα παιχνίδι και ο άλλος που ήθελε να το παίξει πάση θυσία.

+Όμορφα γραφικά

+Νοσταλγικός ήχος

+Ιστορία

+Πρωτότυπο σύστημα resource management

-Διάρκεια

-Μικρή συμμετοχή του παίχτη

7 / 10 - seven out of ten
7/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Developer/ Publisher :  Oink Games
  • PEGI Rating: 3
  • Available for: Nintendo Switch, iPhone, iPad
  • Release date : 18/08/2020
  • Genre: Adventure, Indie
  • Game file size: 1.1 GB
  • Players: 1 player

Το παιχνίδι προέρχεται από την προσωπική μου συλλογή.

Πατήστε εδώ αν ενδιαφέρεστε για indie games

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!