Tuesday, March 5, 2024
Reviews

8BitDo Zero 2 Review

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το χειριστήριο..!

To 8BitDo Zero 2 Wireless Controller

Όταν ανακοινώθηκε το Nintendo Switch, ένα από τα πρώτα πράγματα που σχολιάστηκαν ήταν η χρήση του ενός JoyCon ως χειριστήριο. Οι περισσότεροι είπαν πως είναι καλό, αλλά όχι και τόσο πρακτικό καθώς το JoyCon παραείναι μικρό για το χέρι ενός ενήλικα.

Η 8BitDo, η πιο επιτυχημένη εταιρεία after market αξεσουάρ για το Nintendo Switch, έβγαλε τη σειρά χειριστηρίων Zero, τα οποία σε μέγεθος είναι… τα ¾ ενός JoyCon Controller. Ξέρω τι σκέφτεστε, δεν έχει νόημα, πολύ μικρό, δε γίνεται να παίξεις με τίποτα. Αυτή ήταν και η αρχική μου άποψη επί του θέματος. Πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά, καθώς σε μερικές περιπτώσεις τα φαινόμενα απατούν…

Technical Specifications

Το 8BitDo Zero 2 είναι με διαφορά το μικρότερο χειριστήριο που υπάρχει για Nintendo Switch. Για την πλήρη ακρίβεια, είναι υβριδικό χειριστήριο/μπρελόκ κλειδιών. Οι διαστάσεις του είναι 73×36.5×14.7 χιλιοστά. Για να καταλάβετε ακόμη περισσότερο πόσο μικρό είναι το 8BitDo Zero 2, δείτε την παρακάτω φωτογραφία:

Το βάρος του είναι 20.7 γραμμάρια(!!!), που σημαίνει ότι όταν το κρατάτε στο χέρι σας είναι ανεπαίσθητο.

Unboxing:
Το κουτί του 8BitDo Zero 2, όπως και σε πολλά άλλα προϊόντα της 8BitDo, είναι πολύ λακωνικό. Περιέχει μόνο το χειριστήριο, ένα strap για να το δένετε στο χέρι σας προκειμένου να μη σας πέσει, και ένα πάρα πολύ μικρό καλώδιο USB για φόρτιση, το οποίο είναι στο μήκος του χειριστηρίου.

Το manual για το πώς να το συνδέσετε, μπορείτε να το βρείτε εδώ, με πολύ αναλυτικές και καλογραμμένες οδηγίες.

Εμφάνιση:

Το 8BitDo Zero 2 Controller είναι πανέμορφο. Βγαίνει σε 3 χρώματα, κίτρινο, ροζ και τυρκουάζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπρελόκ κλειδιών, και είναι τόσο μικρό που μπορείτε να το στολίσετε οπουδήποτε θέλετε χωρίς να ενοχλεί. Στην ανταγωνιστική τιμή του, μπορεί να αγοραστεί και σαν συλλεκτικό αντικείμενο. Στα κουμπιά του, υπάρχει μόνο ένα Standard D-pad, Start/Select στη μέση, τα γνωστά ABYX κουμπιά του Nintendo Switch και δύο bumper buttons στο πάνω μέρος, το L και το R.
Στο κάτω μέρος του, υπάρχει ένα λαμπάκι LED το οποίο μένει σταθερά αναμένο όταν το χειριστήριο είναι Paired με κάποια συσκευή, ή αναβοσβήνει συνεχώς όταν αναζητά συσκευή.

Επιδόσεις:

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει στο 8BitDo Zero 2 είναι η μπαταρία του. Περιέχει ενσωματωμένη και επαναφορτιζόμενη, μια μπαταρία λιθίου 180mAh η οποία έχει καταγεγραμμένη αυτονομία 8 ώρες και φορτίζει πλήρως σε 1-2 ώρες. Στις δοκιμές που κάναμε, η αυτονομία των 8 ωρών εξαρτάται κυρίως από την απόσταση στην οποία παίζεται το χειριστήριο, και η διάρκεια της ήταν από 6 ώρες και 40 λεπτά έως 7 ώρες και 30 λεπτά. Για να ξαναφορτίσει το χειριστήριο χρειάζεται χοντρικά μιάμιση ώρα.

Tο 8BitDo Zero 2, απ ότι καταλαβαίνετε και εσείς από τις διαστάσεις του, δεν είναι σχεδιασμένο για όλα τα είδη παιχνιδιών, παρόλα αυτά σε κάποια απέδωσε καλύτερα απ ότι περιμέναμε! Φυσικά, το να παίξει κανείς The Legend of Zelda: Breath of the Wild ή Mario Kart 8 Deluxe είναι σχεδόν αδύνατον, καθώς το χειριστήριο είναι υπερβολικά μικρό. Το χειριστήριο λάμπει στα turn based παιχνίδια στα οποία δεν απαιτούνται γρήγορες κινήσεις σε πραγματικό χρόνο, ή σε πιο απλά 2D platformers. Τέτοια παιχνίδια είναι:

 • Fire emblem: Three Houses
 • Mario & Rabbids: Kingdom Battle
 • Captain Toad: Treasure Tracker
 • Kirby Star Allies
 • Octopath Traveler
 • Cat Quest
 • Keep Talking And Nobody Explodes
 • Cyber Protocol
 • Τα περισσότερα παιχνίδια του NES Online και SNES Online από τη συνδρομή της Nintendo.

Αυτά είναι μόνο τα παιχνίδια που δοκιμάστηκαν, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας το 8BitDo Zero 2 Controller.

Ένα άλλο πολύ καλό χαρακτηριστικό του χειριστηρίου, είναι πως είναι fully supported από android, iOs και Windows συσκευές. Οποιοδήποτε mobile/PC game υποστηρίζει controller, μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως το Zero 2.

Θετικά:

 • Πολύ μικρό και πολύ εύκολο στη μεταφορά του
 • Καταπληκτικό D-pad, πολύ μαλακό και βολικό
 • Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, σκληρό πλαστικό και κουμπιά εξαιρετικής ποιότητας
 • Μεγάλη αυτονομία για το μέγεθός του
 • Γρήγορη φόρτιση

Αρνητικά:

 • Πολύ μικρό και δύσχρηστο σε πολύπλοκα games, για ένα χέρι ενήλικα
 • Πολύ σκληρά bumper buttons
 • Δε μπορεί να κάνει wake up το Switch

Τιμή:

Η τιμή του 8BitDo Zero 2 Controller, είναι εντυπωσιακά χαμηλή, καθώς είναι ένα από τα φτηνότερα χειριστήρια στην αγορά. Την ώρα γραφής αυτού του review, μπορείτε να το βρείτε χαμηλότερα από 22€ στα ελληνικά eshop!

Σύνοψη:

Το 8BitDo Zero 2 Controller είναι ένα χειριστήριο το οποίο χρειάζεστε μόνο αν κινείστε πολύ με το Switch και δεν παίζετε σε τηλεόραση. Δεν αποτελεί προτεραιότητα στην αγορά των αξεσουάρ σας, είναι περισσότερο ένα συλλεκτικό αντικείμενο ή ένα πολύ ωραίο μπρελόκ, το οποίο μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας σε περίπτωση που αποφασίσετε να παίξετε. Αν σας ενοχλεί το ένα Joycon στο χέρι σας, οι πιθανότητες λένε πως το 8BitDo Zero 2 θα σας ενοχλεί ακόμη περισσότερο. Αν από την άλλη βρίσκετε άνετο το JoyCon, το 8BitDo έχει πολύ καλύτερα bumper buttons, και στα παιχνίδια που προαναφέρθηκαν παίζει μια χαρά. Αν έχετε ήδη Pro Controller και θέλετε μια λύση ελαφρώς πιο άνετη από το οριζόντιο JoyCon, αν είστε συλλέκτης, ή αν θέλετε ένα πολύ ωραίο μπρελόκ, τότε το 8BitDo είναι το χειριστήριο για εσάς.

Εσείς τι έχετε να πείτε για το χειριστήριο; Σκέφτεστε να το αγοράσετε; Το έχετε αγοράσει ήδη και έχετε γνώμη; Ελάτε να μας βρείτε στο Facebook group μας για να το συζητήσουμε!

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα social media της 8BitDo στην Ελλάδα:
8BitDo Instagram
8BitDo Facebook

Αφήστε ένα σχόλιο!