Thursday, April 18, 2024
Άρθρα

Ξέρατε ότι…τα Pokemon αποτέλεσαν έμπνευση για το Astral Chain;


Είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχετε παίξει ή έστω έχετε δει το επικό παιχνίδι που ακούει στο όνομα Astral Chain. Πρόκειται για ένα action-adventure, hack and slash παιχνιδι με εκπληκτικό σύστημα μάχης και καθηλωτική ιστορία. Πως σχετίζεται όμως με τα Pokemon;


Pokemon

Σύμφωνα με τον Takahisa Taura, σε ένα post του στον λογαριασμό του Twitter της Nintendo της Αμερικής, αποκάλυψε πως τα Pokemon αποτέλεσαν μεγάλη επιρροή στην σύλληψη και εξέλιξη αυτού του τίτλου.


In Astral Chain, the player summons & fights alongside a Legion. I really love Pokémon, so maybe the idea of calling on another character to fight alongside was greatly influenced by my childhood gaming experiences of growing up alongside my Pokémon.

Takahisa Taura

Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε ότι ο τρόπος οι παίκτες μπορούν να καλούν την Legion να μάχεται μαζί τους, προέρχεται απο τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων του Takahisa Taura, καθώς επαιζε Pokemon.

Libble Rabble

Astral Chain


Από την άλλη πλευρά ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι ο χειρισμός δύο χαρακτήρων ταυτόχρονα. Η αλυσίδα που τους ενώνει προστέθηκε στην πορεία, για να μπορεί ο παίκτης να ελέγχει την Legion σε κάθε του βήμα. Από εκεί και πέρα οι developers συνέχισαν να προσθέτουν ιδέες για την χρήση την αλυσίδας στην μάχη. Μια δευτερεύουσα έμπνευση λοιπόν για το σύστημα μάχης αποτέλεσε ένα παλιό arcade παιχνίδι με τίτλο Libble Rabble.


Nier: Automata

Astral Chain


Σαφώς και για κάποιον ο οποίος έχει παίξει το Nier: Automata, οι ομοιότητες με το Astral Chain είναι εμφανείς. Ο Taura ισχυρίζεται πως σαφώς το παιχνίδι μοιάζει σε ορισμένα σημεία με το Nier: Automata. Ωστόσο δεν περιστρέφεται γύρω από φιλοσοφικά και υπαρξιακά θέματα. Αντιθέτως είναι χτισμένο επάνω σε ιδέες γύρω από το gameplay. Συνεπώς θεματικά δεν έχει το ίδιο βάθος με το Nier όπου τα θεμέλιά του είναι βασισμένα στην ιστορία. Επιπρόσθετα, η μουσική επένδυση του παιχνιδιού θυμίζει αρκετά το Nier: Αutomata αλλά αυ΄το δεν ήταν σκόπιμο. Ίσως τα γυναικία φωνητικά να παραπέμπουν σε αυτή την σύγκριση μεταξύ των δυο.


Bayonetta

Astral Chain - bayonetta

Ένα άλλο παιχνίδι που έδωσε πνοή έμπνευσης για το Astral Chain είναι το Bayonetta. Η γραμμικότητά αυτού του τίτλου σε συνδιασμό με τον διαχωρισμό των chapters και τα συγκεκριμένα objectives προέρχονται αδιαμφισβήτητα από το Bayonetta.

Τέλος τα συμβολικά παιχνίδια της Atlus όπως το Persona και το Shin Megami Tensei διαδραμάτισαν μεγάλο ρόλο και αυτά στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders.gr για να μαθαίνετε ακόμα περισσότερα νέα και πληροφορίες σχετικά με την αγαπημένη μας Nintendo.

Εαν σας ενδιαφέρουν κι’ άλλες πληροφορίες σχετικά με τα Pokemon, διαβάστε εδώ.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3, Πηγή 4

Αφήστε ένα σχόλιο!