Thursday, March 28, 2024
Νέα

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την κονσόλα (Virtual Boy)

Ενα καταπληκτικό modification για το Virtual Boy. Οταν έχεις έμπνευση αλλά και όρεξη να δημιουργήσεις κατι διαφορετικό.

To Virtual Boy ή αλλιώς VR32, έκανε την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων το 1995. Η διάρκεια “ζωής” του πριν αποσυρθεί ήσυχα-ήσυχα ήταν μέχρι το 1996. Με μια βιβλιοθήκη 22 τίτλων (Wario Land, Red Alarm, 3D Tetris) και πωλήσεις που δεν ξεπέρασαν (περίπου) τις 750.000 units στα region Αμερικής και Ιαπωνίας.

Original Virtual Boy unit

Επιστέφουμε στο σήμερα και βλέπουμε την προσπάθεια ενός moder. Μετά απο πολλές δοκιμές σε επίπεδο hardware αλλά και software καταφέρνει να ολοκληρώσει το όραμα του ξεπερνώντας εμπόδια και περιορισμούς. Ακολουθεί μια σειρά βελτιώσεων και τροποποιήσεων στο VB. Αναφορικά να πούμε: Original controller port, HDMI output, USB C charging port, IPS display, RGB mode, 3D print case.

VB handheld

Features

  • More convenient
  • Power efficient
  • Better loading times
  • More compact
  • Less moving parts

Στο παρακάτω video θα δείτε τις μεθόδους αλλά και την υλοποίηση στο να ολοκληρωθεί το mod του original Virtual Boy σε ενα πραγματικά handheld σύστημα.

Credit: Shank Mods

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 5100 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!