Saturday, May 16, 2026
Νέα

🎮Nintendo Weekly Recap #2: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Nintendo αυτή την εβδομάδα!

Nintendo Weekly Recap #2: Η εβδομάδα που πέρασε για άλλη μια φορά ήταν πλήρης απο ειδήσεις για την αγαπημένη μας πλατφόρμα. Δύο πραγματάκια ξεχώρισαν πάνω απ’ όλα. Το πρώτο ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, (που τα πάει και πολύ καλά). Δεύτερο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό η κυκλοφορία του νέου τρέιλερ του Metroid Prime 4: Beyond. Τέλος, την εβδομάδα που έρχεται κυκλοφορούν 25 νέα παιχνίδια και θα δούμε κάποια απο αυτά.

Nintendo Weekly Recap #2

Nintendo Weekly Recap

Nintendo Weekly Recap: Ας δούμε τα πιο Hot νέα που δεν πρέπει να χάσετε!


#1 Το Nintendo Switch 2 ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την νέα κονσόλα. Η Nintendo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2026 (FY26). Tα νέα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Nintendo Switch 2 σημείωσε εκρηκτική πορεία στους πρώτους του μήνες. Έτσι, έφτασε τις 10,36 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου!

Η επιτυχία αυτή συνέβαλε καθοριστικά στα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση 110% σε σχέση με πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του FY26 ανήλθαν σε ¥1,099.5 δισεκατομμύρια. Ποσό που μεταφράζεται σε περίπου $7,13 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή €6,54 δισ. ευρώ.

Δείτε το γράφημα που σας ετοιμάσαμε:

Η κυκλοφορία του Switch 2 τον Ιούνιο φαίνεται πως αποτέλεσε τον κύριο μοχλό αυτής της εντυπωσιακής ανόδου. Με πωλήσεις που ήδη πλησιάζουν τα συνολικά νούμερα του Wii U (13,56 εκατομμύρια), η νέα κονσόλα δείχνει να έχει βρει το κοινό της και να συνεχίζει δυναμικά την επιτυχία του αρχικού Switch.

Το 2025 φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τη Nintendo. Με τη νέα κονσόλα να ανοίγει ένα φρέσκο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας. Οι gamers σε όλο τον κόσμο δείχνουν ξεκάθαρα: το Switch 2 ήρθε για να μείνει.

Βλέποντας, τα παραπάνω αποτελέσματα η Nintendo άλλαξε τις προβλέψεις της για αυτό το οικονομικό έτος. Απο εκεί που υπολόγιζε πως θα πουλήσει 15 εκατομμύρια κονσόλες τώρα αναμένει 19 εκατομμύρια. Το Nintendo Switch 1, συνεχίζει επίσης δυναμικά φτάνοντας τα 154,1 εκατομμύρια μονάδες και είναι μόλις 10.000 μονάδες κάτω από το Nintendo DS. Ενδιαφέρων στοιχείο επίσης, είναι το ότι το 84% των κατόχων Switch 2 είχαν και το πρωτότυπο switch. Το υπόλοιπο 16% αποκτά για πρώτη φορά την κονσόλα.

Nintendo Weekly Recap

Όσο αφορά το Software το Mario Kart World πούλησε 9.57εκ και το Bananza 3,49εκ μέχρι τώρα. Το σύνολο πωλήσεων για παιχνίδια της Nintendo είναι στα 20,62 εκατομμύρια ή 2 ανά κονσόλα περίπου.

#2 Metroid Prime 4: Beyond

Ας δούμε και το νέο Τρέιλερ που αναφέραμε νωρίτερα:

#3 Ο Miyamoto μιλάει για την ταινία Mario Galaxy

O Shigeru σε αναφορά του σε ιαπωνικό περιοδικό είπε πως το μόνο που μπορεί να πει για την ταινία είναι πως θα είναι στον γαλαξία 🤣🤣🤣. Βρίσκονται στα τελευταία στάδια της παραγωγής και ότι πιστεύει πως θα είναι πολύ διασκεδαστική. Συνήθως, είπε αναφέρω πως ”δουλεύουμε πάνω σε κάτι για να είναι διασκεδαστικό”. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο αισιόδοξος είμαι λέγοντας απλά οτι θα ”είναι πολύ διασκεδαστικό”. Με λίγα λόγια δεν μας είπε τίποτα 🤣🤣🤣.

Nintendo Weekly Recap

Περισσότερο σημασία είχε η αναφορά του στα παιχνίδια Mario. Σε ερώτηση που του έγινε για τα 40 χρόνια Mario, ανέφερε πως παρόλο που πλέον δεν συμμετέχει πολύ στην παραγωγή νέων τίτλων, πάντα παίζει τα πρώτα 30 λεπτά. Μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί πως το παιχνίδι έχει όντως την αίσθηση των Mario παιχνιδιών. Συγκεκριμένα προσδιόρισε αυτήν την αίσθηση ως ένα εύκολα προσβάσιμο παιχνίδι και μοναδικό.

Nintendo Weekly Recap

Τέλος υπάρχουν φήμες ότι θα δούμε το τρέιλερ της ταινίας αυτόν τον μήνα και πιθανός διέρρευσε η συμμετοχή του Yoshi από ένα πακέτο μπισκότα.

#4 Nintendo Store app για iOS & Android

H Nintendo λανσάρει νέα εφαρμογή για iOS & Android επιτρέποντας σε περισσότερους fan να έχουν πρόσβαση στο eshop από τις υπόλοιπες συσκευές τους. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής στην Ιαπωνία με το όνομα ”My Nintendo” τώρα κυκλοφορεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αμερική, Αγγλία, Καναδάς και το μεγαλύτερο μέρος της ευρώπης μπορούν να κατεβάσουν το ”Nintendo Store”.

Nintendo Weekly Recap

Μέσο της εφαρμογής μπορείτε να περιηγηθείτε και να αγοράσετε Nintendo Switch & Nintendo Switch 2 παιχνίδια, αξεσουάρ και προωθητικό υλικό. Βέβαια αν κάνετε κάποια αγορά θα ανοίξει νέο παράθυρο στον προεπιλεγμένο φυλλομετρητή σας αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη η εμπειρία από οτι παλαιότερα.

Επίσης, θα έχετε πρόσβαση και στα στατιστικά του λογαριασμού σας, με τα παιχνίδια που παίξατε τις ώρες που καταναλώνετε σε κάθε τίτλο κλπ. Τέλος, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις αν κάτι που έχετε στην wish list σας λάβει κάποια έκπτωση αλλά και για νέα παιχνίδια και events. Κάπως έτσι φτάσαμε στις πέντε εφαρμογές… Ας ελπίζουμε να τις ενοποιήσουν κάποια στιγμή γιατί έχει γεμίσει η αρχική οθόνη του κινητού μας.

#5 Nintendo Weekly Recap : Παιχνίδια που έρχονται:


All Hands on Deck 11/11/2025 12,99$

Με on-line Co-op αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι αρκετά διασκεδαστικό δείτε το τρειλερ:


WINDSWEPT 11/11/2025 19,99$


Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout DX 13/11/25 39,99$

Το δεύτερο και το τρίτο παιχνίδι της σειράς έρχονται σε Nintendo Switch & Nintendo Switch 2 σε Bundle


INAZUMA ELEVEN: Victory Road 13/11/25

Nintendo Switch 69,99$, Switch 2 72,58$ και το upgrade 2.59$

Πρόκειται για ένα football RPG παιχνίδι της Level 5. Το παιχνίδι διαδραματίζεται 25 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι.


Nintendo Weekly Recap #2: Dragon Ball: Sparking! Zero 14/11/25 59,99$

Με πάνω από 180 μαχητές από 1-8 παίκτες online ή 1-6 τοπικά, διαθέσιμο και σε Nintendo Switch 1 και σε Switch 2 σε Game Key Card.

Κάπου εδώ τελειώνει το Nintendo Weekly Recap #2. Αν θέλετε την άποψη μας, το Top παιχνίδι της εβδομάδας, είναι σαφώς Dragon Ball. Stay tuned..

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!