Ξέρατε ότι…τα Yōkai ενέπνευσαν τα τέρατα του Monster Hunter Rise

To Monster Hunter συνεχίζει σε κάθε τίτλο του να εντυπωσιάζει με το εκπληκτικό του gameplay και τα ιδιαίτερα τέρατά του. Στον νέο τίτλο λοιπόν, Monster Hunter Rise, τα τέρατα είναι εμπνευσμένα από την ιαπωνική κουλτούρα και μυθολογία. Πιο συγκεκριμένα οφείλουν την δημιουργία τους στα Yōkai και στα Oni. Πόσα όμως γνωρίζετε για αυτά;

Monster Hunter Rise
Monster Hunter Rise – Tetranadon

Yōkai

Yōkai (妖怪) συνήθως συσχετίζονται με τα φαντάσματα και πρόκειται για μεταφυσικά πλάσματα / πνεύματα της ιαπωνικής μυθολογίας. Η λέξη ‘yōkai’ έχει δημιουργηθεί από kanji που σημαίνουν μαγεμένος, ελκυστικός και καταστροφή και από το kanji που συμβολίζει το μυστήριο. Τα χαρακτηριστικά των yōkai διαφέρουν και κυμαίνονται σε μία τεράστια εμβέλεια. Μπορεί να χαρακτηριστούν ως κακόβουλες και πονηρές οντότητες οι οποίες πιστεύεται πως φέρνουν κακοτυχία. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως χαρίζουν καλοτυχία σε όσους τα συναντήσουν.

Monster Hunter Rise Yokai
Yōkai

Τα Yōkai συνήθως φέρουν χαρακτηριστικά από ζώα…για παράδειγμα τα kappa αποτυπώνονται σαν υπάρξεις όμοιες με χελώνες, ενώ τα tengu δανείζονται στοιχεία από τα πουλιά. Πέρα από τα συνηθισμένα θα συναντήσετε και ανθρωπόμορφα Yōkai ή ακόμα και Yōkai με την μορφή αντικειμένων. Αξίζει να αναφέρουμε πως συνήθως χαρακτηρίζονται ως πλάσματα που κατέχουν υπερφυσικές και πνευματικές δυνάμεις. Η πιο γνωστή τους δύναμη είναι η αλλαγή της μορφής τους ή αλλιώς shapeshifting.

Monster Hunter Rise The Yokai
Yōkai – διάφορες μορφές

Όσοι ασχολούνται με την ιαπωνική μυθολογία και κουλτούρα εξηγούν πως νέα Yōkai εμφανίζονταν κατά διαστήματα στην ιστορία…Πως γίνεται αυτό; Μα φυσικά μέσω της ανθρώπινης παρέμβασης. Για παράδειγμα κατά την περίοδο Edo, πολλοί καλλιτέχνες « εφηύραν » νέα Yōkai όπως το Toriyama Sekien, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους καλλιτεχνικούς σκοπούς.

Toriyama
Toriyama Sekien

Oni

Τα Oni (鬼おに) είναι ένα είδος Yōkai. Θα μπορούσαμε να τους δώσουμε τον χαρακτηρισμό τέρατα, δαίμονες ή Troll. Συνήθως παρουσιάζονται σαν μορφές με φρικιαστικά χαρακτηριστικά οι οποίες φέρουν κέρατα στο κεφάλι. Στερεοτυπικά το χρώμα του δέρματός τους είναι κόκκινο, μπλε ή λευκό και κρατούν στο χέρι τους ένα μεταλλικό ρόπαλο ή αλλιώς το – kanabō club. Συμβολίζουν την σκοτεινή πλευρά και έχουν χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές σε ιστορίες, μύθους,  manga, anime και φυσικά σε παιχνίδια.

Monster Hunter Rise Oni
Oni

Monster Hunter Rise & ιαπωνική μυθολογία

Μερικά παραδείγματα τεράτων εμπνευσμένα από τα Yōkai και τα Oni στο Monster Hunter Rise είναι το Aknosom και το Tetranadon.

Το Aknosom είναι εμπνευσμένο από το Kara-kasa obake.

Monster
Aknosom

Πρόκειται για ένα μυθικό φάντασμα ο οποίο παίρνει την μορφή ομπρέλας. Η μορφή του Yōkai σε συνδυασμό με τα στοιχεία του πτηνού «Γερανού» γέννησε το Aknosom. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο κάθεται ο Γερανός στο ένα πόδι θυμίζει ομπρέλα. Εξού και η έμπνευση.

Monster Hunter Rise umbrella
Kara-kasa obake

Το Tetranadon είναι εμπνευσμένο από τα kappa. Αυτά τα Yōkai, είναι αμφίβια και όπως αναφέραμε και πιο πάνω μοιάζουν στις χελώνες. Για την ακρίβεια τα kappa φημίζονται για τις δεξιότητες στην sumo πάλη οπότε δεν μας κάνει εντύπωση που το Tetranadon ακολουθεί τακτικές hand-to-hand  και body slams για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Kappa monster hunter rise
Kappa – Yōkai

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Moster Hunter Rise πέρασε μία φάση πολλών δοκιμών, αποτυχιών και λαθών μέχρι να καταλήξουν στα σωστά τέρατα. Eίναι αξιέπαινος ο τρόπος με τον οποίο τιμούν και σέβονται την παράδοσή τους και την παντρεύουν με το σύγχρονο gaming. Είστε έτοιμοι λοιπόν για μία δυνατή περιπέτεια η οποία έχει τις ρίζες της στην ιαπωνική κουλτούρα;

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4600 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *