Tuesday, July 23, 2024
Νέα

Το κρυφό διαμάντι της Τρίτης – 06/04/21

Είστε έτοιμοι για …αιματηρές καταστάσεις και gothic ατμόσφαιρα; Το διαμαντάκι αυτής της εβδομάδας έρχεται από το studio Spooky Squid Games και ακούει στο όνομα “They Bleed Pixels“.

They Bleed Pixels
The Bleed Pixels

…Bloody Hell…

Η πρωταγωνίστριά μας είναι μία νεαρή κοπέλα δίχως όνομα η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν σκοτεινό και αρρωστημένο κόσμο. Την στοιχειώνουν τρομακτικοί εφιάλτες, οι οποίοι την οδηγούν σε μία μυστική βιβλιοθήκη. Εκεί θα ανακαλύψει ένα βιβλίο που ματώνει…τί μυστικά κρύβει; Κάτι αποτρόπαιο πρόκειται να συμβεί.. και είναι στο χέρι σας να το σταματήσετε… Θα τα καταφέρετε;

They Bleed Pixels
They Bleed Pixels – Level

Hardcore…to the core

Το “They Bleed Pixels” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και hardcore platformer, το οποίο υπόσχεται να σας αγχώσει, να σας νευριάσει και να σας μετατρέψει σε καλύτερο παίκτη. Αμέσως μετά την εισαγωγή, το παιχνίδι σας πετάει ανάμεσα σε εχθρούς, εμπόδια και παγίδες με σκοπό να βρείτε τον δρόμο σας και ενίοτε να αναζητήσετε χαμένα αντικείμενα για να προχωρήσει η ιστορία. z

They Bleed Pixels chapter
They Bleed Pixels – Chapter

Το παιχνίδι έχει απολαυστικότατο gameplay… κλωτσάτε, χτυπάτε, πηδάτε και κάνετε ότι είναι δυνατό για να ξεφύγετε… Αξίζει να σημειώσουμε πως μπορείτε να πετάτε τους εχθρούς σας και στον αέρα για να πραγματοποιήσετε κάποιο combo. Κάτι ιδιαίτερα απολαυστικό μέσα στα πλαίσια αυτού του παιχνιδιού…

to SAVE or not to SAVE

Μία ακόμα αξιόλογη “ιδιαιτερότητα” του παιχνιδιού είναι πως πάνω στην οθόνη σας θα έχετε μία μωβ μπάρα. Καθώς σκοτώνετε εχθρούς και μαζεύετε κόκκινα orbs αυτή η μπάρα θα γεμίζει. Μόνο -τονίζουμε την λέξη μόνο- τότε μπορείτε να κάνετε save το progress σας…αλλιώς φτού και πάλι από την αρχή. Και ακριβώς εκεί είναι που λάμπει το παιχνίδι… στην εφευρετικότητά του σε συνδυασμό με το απλοϊκό design του.

Gameplay
They Bleed Pixels – Gameplay

Όπως είπαμε και παραπάνω, στην ουσία το checkpoint του παιχνιδιού είναι ο εαυτός σας. Όταν λοιπόν η μπάρα είναι γεμάτη, πρέπει να μείνετε ακίνητος για κάποια δευτερόλεπτα και να κάνετε save. Για να συμβεί επιτυχημένα αυτό πρέπει όχι μόνο να περιμένετε την κατάλληλη χρονική στιγμή κατά την οποία θα μπορείτε να μείνετε ακίνητος, αλλά και την σωστή τοποθεσία.

Φυσικά στα λόγια αυτό ακούγεται ως κάτι πολύ απλό. Στην πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Επιπρόσθετα να αναφέρουμε πως ενώ στην αρχή είναι πολλά τα σημεία στα οποία μπορείτε να κάνετε «στάση», όσο προχωρούν οι πίστες αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο.

You are dead to me

Gameplay
They Bleed Pixels – Level

Μην ξεχνάτε πως το παιχνίδι σας θέλει νεκρό. Πρέπει να μαθαίνετε από τα λάθη σας και να προχωράτε. Θα υπάρξουν στιγμές όπου θα νιώσετε υπεροχή…λογικά θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα αφού το παιχνίδι δεν συγχωρεί λάθη και θέλει να σας εκδικηθεί…με τον δικό του γλυκό τρόπο.

Το “They Bleed Pixels” είναι ένα παιχνίδι το οποίο είτε θα λατρέψετε από τα πρώτα δευτερόλεπτα είτε θα το μισήσετε. Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Όχι μόνο το κλίμα του παιχνιδιού είναι εκπληκτικό αλλά όλη η ρετρό του διάθεση δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία. Εξάλλου είναι δυνατόν ένα gothic παιχνίδι  με ρετρό αισθητική να μην είναι αξιολάτρευτο;

They Bleed Pixels - Screenshot
They Bleed Pixels

Τι λατρέψαμε στο “They Bleed Pixels”:

  • Τρομερή αισθητική
  • Λακωνικό design
  • Gothic θεματολογία και ιστορία
  • Έξυπνοι μηχανισμοί
  • Πρωτότυπο σύστημα SAVE
  • Μεγάλος βαθμός δυσκολίας

Απολαύστε το trailer του “They Bleed Pixels” παρακάτω:

Να υπενθυμίσουμε πως το παιχνίδι θα το βρείτε στο Nintendo E-Shop με 70% έκπτωση από 14,99 Ευρώ μόνο στα 4,99.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2

Αφήστε ένα σχόλιο!