Ξέρατε ότι…το “The Minish Cap” σχετίζεται με παραμύθι των αδελφών Grimm;

“The Legend of Zelda: Τhe Minish Cap”…ίσως ένα από τα πιο underrated παιχνίδια της σειράς… Εμείς ωστόσο το βρίσκουμε αξιολάτρευτο και ιδιαίτερο. Και ειλικρινά πως είναι δυνατόν να μην το λατρέψει κανείς; Μόνο και μόνο ο Ezlo και τα λιλιπούτεια ανθρωπάκια αρκούν για να θεωρηθεί ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα παιχνίδια της σειράς…πάμε να δούμε όμως πως προέκυψαν ορισμένες βασικές ιδέες του παιχνιδιού…

Minish
Link & Ezlo

The Minish People

Όπως προαναφέραμε…ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του The Μinish Cap είναι σαφώς τα μικρά ανθρωπάκια με τα οποία συναναστρέφεται ο Link στην περιπέτειά του. Εντός του παιχνιδιού θα τα βρείτε και με την ονομασία Picori – απόδοση από τους Hylians.

Χαρακτηριστικά

Minish
Picori / The Minish

Οι Minish/ Picori λοιπόν εξωτερικά θυμίζουν ανθρωπόμορφα ποντικάκια με μακριά αυτιά τα οποία «φέρνουν» σε elves. Προέρχονται από το Minish Realm. Πριν πολλά χρόνια όταν απειλήθηκε η ανθρωπότητα, έδωσαν στον ήρωα των ανθρώπων το Picori Blade – ένα σπαθί με ασύλληπτη δύναμη. Μάλιστα τους χάρισαν και την δύναμη του Φωτός/ Χρυσό Φως, το οποίο μεταβίβασαν στην βασιλική οικογένεια. Η βοήθεια που προσέφεραν γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Hyrule με την μορφή του Picori Festival.

picori blade
Picori Blade

Επιπρόσθετα κάθε 100 χρόνια ανοίγει η Minish Door, η οποία ενώνει τον κόσμο τους με τον κόσμο των Hylians. Λέγεται πως αυτά τα ανθρωπάκια δεν μπορούν να τα δουν οι ενήλικες – μόνο τα καλόκαρδα και αγαθά παιδιά. Από που είναι όμως εμπνευσμένη αυτή η ιδιαίτερη φυλή;

Korpokkur

Τα Korpokkur (コロポックル, Koropokkuru), τα οποία είναι γνωστά και με το όνομα Koro-pok-kuru ή korobokkuru ή korbokkur είναι μία φυλή γνωστή στην ιαπωνική παράδοση και κουλτούρα. Λέγεται πως πρόκειται για μία φυλή μικρόσωμων ανθρώπων των οποίων οι ρίζες βρίσκονται κοντά με εκείνες των ανθρώπων Ainu, οι οποίοι ζούνε στα νότια ιαπωνικά νησάκια.

Minish
Korpokkur

Ετυμολογικά το όνομα προέρχεται από τις λέξεις kor ή koro (“είδος φυτού”), pok (“από κάτω”), and kur or kuru (“άνθρωπος”). Ο συνδυασμός σημαίνει “ο άνθρωπος κάτω από τα φύλλα του Butterbur”. Αξίζει να σημειώσουμε για όσους δεν έχουν γνώσεις περί φυτών πως το συγκεκριμένο το συναντούμε και στην Ελλάδα με την ονομασία Πετασίτης ή Κολοπάνα. Πρόκειται για ένα αυτοφυές φυτό που ζει πολλά χρόνια κυρίως σε ημιορεινές περιοχές και δίπλα σε ποτάμια.

πετασίτης
Πετασίτης

The “real” Minish

Η φυλή Ainu πίστευε πως οι korpokkur  ήταν άνθρωποι που ζούσαν στην γη, που ζουν αυτοί τώρα. Θεωρούσαν πως ήταν πολύ κοντοί, ευκίνητοι και δεινοί ψαράδες. Έμεναν σε σπίτια φτιαγμένα από τα φύλλα του φυτού που προαναφέραμε. Σύμφωνα με τοπικό μύθο αρχικά ήταν σε πολλοί καλές σχέσεις με την φυλή των Ainu. Μάλιστα έκαναν και ανταλλαγές σε υλικά και τρόφιμα. Ωστόσο δεν ήθελαν να βγαίνουν σε κοινή θέα και έτσι έκαναν τις παραδόσεις τους μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Minish
Korpokkur  

Μία μέρα ωστόσο κάποιος που επιθυμούσε πολύ να δει έναν μικρό ανθρωπάκο, περίμενε όλη την νύχτα μέχρι να εμφανιστεί κάποιος. Μόλις λοιπόν το ανθρωπάκι πλησίασε το σπίτι του για να του αφήσει δώρα, εκείνος το άρπαξε και το έβαλε με το ζόρι μέσα στο σπίτι. Αποδείχθηκε πω ήταν μία πολύ όμορφη γυναίκα. Από την άσχημη και βίαιη στάση του άντρα ωστόσο, η κοπέλα εξαφανίστηκε και κανένας ποτέ ξανά κανένας δεν τους είδε ούτε πήρε κάτι από αυτούς. Μάλιστα λέγεται πως τα υπάρχοντά τους είναι σκορπισμένα παντού σε εκείνα τα μέρη.

The Minish – Grimm – Tale

Μία άλλη ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης είναι το παραμύθι των αδελφών Grimm – The Elves and the Shoemaker. Σύμφωνα με το παραμύθι λοιπόν κάποτε ζούσε ένας φτωχός κατασκευαστής παπουτσιών με την γυναίκα του. Δυστυχώς όμως μπορούσε να φτιάξει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια την ημέρα και έτσι δεν κατάφερνε να ορθοποδήσει οικονομικά. Έτσι προσευχήθηκε στον Θεό για ένα θαύμα.

shoemaker
The Elves and the Shoemaker

Από την επόμενη ημέρα άρχισε να βρίσκει κάθε πρωί πανέμορφα ζευγάρια παπούτσια, έτοιμα, τα οποία όμως δεν είχε φτιάξει αυτός. Απορώντας, αποφάσισε ένα βράδυ να παρακολουθήσει πως εμφανιζόντουσαν αυτά τα υπέροχα ζευγάρια παπούτσια κάθε πρωί στον πάγκο του. Προς έκπληξή του ήταν τα ξωτικά. Για να τα ευχαριστήσει ο καλόκαρδος άνθρωπος έφτιαξε για τα ξωτικά πολύχρωμα και όμορφα ρούχα. Η καλοσυνάτη πράξη του έσπασε την «κατάρα» των ξωτικών και τα απελευθέρωσε. Από εκείνη την ημέρα δεν τα ξαναείδε ποτέ, ωστόσο έζησε ευτυχισμένος και κατάφερε φέρει με την πώληση των παπουτσιών που έφτιαξαν τα ξωτικά, οικονομική άνεση στην οικογένειά του. Πως συνδέεται με το Minish Cap;

Rem’s Shoe Store

Minish
Rem’s Shoe Store

Τοποθετημένο στην πόλη της Hyrule, βρίσκεται το μαγαζί παπουτσιών του Rem. Ο συγκεκριμένος όμως πωλητής κάθε μέρα κοιμάται στην δουλειά του. Παρόλα αυτά, μετά τον ύπνο του βρίσκει έτοιμα παπούτσια. Σας θυμίζει κάτι; Βέβαια στο παιχνίδι οι Minish είναι αυτοί που κατασκευάζουν τα παπούτσια όσο ο Rem κοιμάται. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως εργάζεται στον ύπνο του. Οι Minish είναι τόσο καλόκαρδοι που τον αφήνουν να το πιστεύει και συνεχίζουν να τον βοηθάνε. Λέτε και το όνομά του να το έχει πάρει από το στάδιο REM του ύπνου; Ίσως…

Βλέπουμε λοιπόν πως πολλοί μύθοι, παραμύθια και ιστορίες έχουν συμβάλει στην δημιουργία μεγάλων και μικρών τίτλων της Nintendo. Κάθε παραμικρή λεπτομέρεια κρύβει πολλά μυστικά από πίσω και αξίζει σίγουρα την προσοχή μας.

Minish Cap Art

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3 , Πηγή 4

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *