Spartan Gear: Medusa Headset – Review

Enarxis Dynamic Media

Δοκιμάζουμε το gaming headset Medusa της Spartan Gear, απο την Enarxis Dynamic Media. Ενα σετ ακουστικών και μικρόφωνου, τύπου over ear, με στέκα και ενσύρματη σύνδεση.

Συσκευασία

To Medusa headset έρχεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία απο χαρτόνι. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί καλύπτουν τα πρότυπα CE και RoHS. Η απεικόνιση του headset στην μπροστινή πλευρά είναι ξεκάθαρη για την μορφή του προϊόντος και οι πληροφορείς για τις συμβατές συσκευές εντοπίζονται με την πρώτη ματιά.

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας βρίσκονται τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Επισημαίνονται ο τύπος σύνδεσης mini jack 3.5mm (καρφί) για τα ηχεία και το μικρόφωνο. Ο φωτισμός LED με παροχή ενέργειας απο USB και το μέγεθος των drivers στα 50mm. Φυσικά το λογότυπο Spartan Gear δεσπόζει σε ολες τις πλευρές του κουτιού.

Περιεχόμενο

Στο εσωτερικό του κουτιού βρίσκονται σε tray, το headset, ενας adaptor-Y για συσκευές που έχουν ξεχωριστό βύσμα audio – mic και ενας έγχρωμος οδηγός χρήσης. O τυπωμένος start guide είναι μεταφρασμένος σε επτά (7) Γλώσσες, μια απο αυτές (ΕΝ,GR,DE,FR,IT,BG,RO) είναι και τα ελληνικά, με καλή απόδοση. Τα κείμενα αντιστοιχούν τα βήματα για κάθε τύπο σύνδεσης με εικόνες.

“Μέδουσα, μία από τις τρεις Γοργόνες”

ελληνική μυθολογία

Headset

O τύπος του headset, είναι Over Ear. Δηλαδή τα ηχεία καλύπτουν το πτερύγιο του αυτιού με αφρώδες υλικό και προφέρουν απομόνωση απο τους εξωτερικούς θορύβους, όπως συνομιλίες ή άλλους ανεπιθύμητους ήχους. Το Ηeadband στήριγμα (στέκα) έχει και αυτό άνετο αφρώδες κάλυμμα και είναι ρυθμιζόμενο, με δεκαπέντε διαβαθμίσεις. Το μέγεθος του headset βρίσκεται στην μεσαία κατηγορία, ιδανικό για κεφάλια ενήλικων αλλά και για μικρότερες ηλικίες. Κατάλληλο για μακριά μαλλιά, ακόμα και αν φοράτε αξεσουάρ π.χ. σκουλαρίκια ή οπτικά, διότι δεν έχει κινούμενα μέρη και αιχμηρές γωνίες.

Το headset περιλαμβάνει, ενσωματωμένο μικρόφωνο. Η στήριξη του είναι στο αριστερό (L) ηχείο μέσα σε εύκαμπτο μεταλλικό σπιράλ και έχει αρκετό μήκος για να μην ενοχλεί. Το σετ πλαισιώνεται απο φωτισμό LED κόκκινου χρωματισμού, μπορείτε να του παρέχετε ενέργεια απο usb-port του PC/Laptop σας ή απο powerbank.

H διαχείριση των λειτουργιών γίνεται απο ενα μικρό ενσωματωμένο χειριστήριο, με κλιπ στήριξης, που αναλαμβάνει την απενεργοποίηση του μικρόφωνου με διακόπτη. Η ρύθμιση του ήχου, στην επιθυμητή ένταση, γίνεται απο ενα τροχίσκο με ακρίβεια. Το μήκος του επενδυμένου καλωδίου, με υφασμάτινο πλέγμα, είναι στα 150cm.

Δοκιμές

Δοκιμάσαμε τo headset Spartan Gear Medusa, σε διάφορες συμβατές πλατφόρμες (Nintendo Switch, Sony Playstation, tablet κ.α.) Οι ώρες που περάσαμε μαζί του περιλάμβαναν gaming με (Metroid Dread, Fortnite, Hyrule Warriors κ.α.) επίσης χαλαρή μουσική (Music Corner Collections) αλλά και PokeMon TV. Τα ακουστικά δεν κούρασαν, οι διάλογοι μεταφέρονταν σε ικανοποιητικό επίπεδο και γενικά δεν παρατηρήθηκαν τριγμοί ή παραφωνίες. Ο ήχος απο το μικρόφωνο δεν παραμορφωνόταν. Ενοχλητική, θα λέγαμε, την άκρη της καλωδίωσης, με το usb βύσμα να μην είναι αποσπώμενο.

Σύνοψη

To Medusa headset, είναι ενα φιλικό προϊόν για την τσέπη και με προσιτή τιμή. Iδανικό για ολες τις ηλικίες που ασχολούνται και με το gaming, χωρίς περίεργα προγράμματα λειτουργείας. Είναι άμεσο στη χρήση, με βάση την ενσύρματη σύνδεση. Η συμβατότητα του, καλύπτει τις δημοφιλέστερες συσκευές με βύσμα. Με ποιότητα κατασκευής και απόδοση ικανοποιητική.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Τύπος σύνδεσης: jack 3,5mm & USB (μόνο φως LED)
  • Διάμετρος οδηγού: 50mm
  • Τύπος: Over Ear
  • Εύρος συχνότητας: 20HZ-20KHZ
  • Ευαισθησία μικροφώνου: -42dB (±3dB)
  • Κόκκινο φως LED
  • Χρώμα: Μαύρο/Λευκό
  • Συμβατό με Nintendo Switch, Playstation 4/5, XBox One/Series X/S, PC

6 / 10 - six out of ten
6/10

Θετικά

+ Ελαφριά και άνετα

+ Προσιτή τιμή

+ Ποιοτικά καλώδια

+ Ελάχιστα κινούμενα μέρη

+ LED light

Αρνητικά

– Semi-modular βύσματα

– Μέτρια ποιότητα χειριστηρίου

– Θα θέλαμε περισσότερο καθαρό ήχο

Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του headset.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *