Friday, April 19, 2024
Νέα

Ενημέρωση για το remake του Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia The Sands of Time Key Art

Μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχωρήθηκε εσωτερικά στην Ubisoft, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε κάποια νέα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το remake του Prince of Persia: The Sands of Time. Πιο σημαντικό από αυτά ήταν ότι το παιχνίδι δεν θα εμφανιστεί στο Ubisoft Forward που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, όπως πολλοί περίμεναν. Ούτε και σε κανένα άλλο event μέσα στο 2023.

Το θετικότερο όλων βέβαια είναι ότι το project εξακολουθεί να βρίσκεται καθ’ οδόν. Κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την πρώτη του παρουσίαση και την κατακραυγή που ακολούθησε. Υπενθυμίζουμε ότι τότε η Ubisoft είχε σταματήσει την παραγωγή του τίτλου από τις Ubisoft Mumbai και Ubisoft Pune και την είχε μεταθέσει στην Ubisoft Montreal. Το ίδιο studio που είχε δημιουργήσει και το αρχικό παιχνίδι το 2003. Κάτι που όπως θα διαβάσετε και παρακάτω έχει πάει αρκετά πίσω την ανάπτυξη του τίτλου.

Την συνέντευξη παραχώρησαν οι Jean-Francois Naud και Michael McIntyre. Producer και Game Director του τίτλου αντίστοιχα. Πάμε να δούμε τι είχαν να πουν.

Τι προσφέρει η Ubisoft Montreal στο Prince of Persia: The Sands of Time Remake?

Jean-Francois Naud: Η Ubisoft Montreal είναι η γενέτειρα του αρχικού παιχνιδιού. Και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ σημαντικό για όλους στην Montreal. Είναι τιμή μας που έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία να ξαναδούμε τον τίτλο και να δώσουμε στο ταξίδι του πρίγκιπα, όσα μπορούν να προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Όπως επίσης και την εξειδίκευση που έχουμε αποκτήσει, στα χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου. Είναι συναρπαστικό για εμάς.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα το Prince Of Persia: The Sands of Time Remake?

Jean-Francois Naud: Όσον αφορά το develοpment, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της σύλληψης. Από όταν αναλάβαμε το project, εξετάζουμε το feedback της κοινότητας και προσπαθούμε να βρούμε τον δικό μας τρόπο για να το παραδώσουμε. Τώρα χτίζουμε την ομάδα, ορίζουμε τις προτεραιότητες, δημιουργούμε πρωτότυπα, τεστάρουμε στοιχεία και εξετάζουμε πως μπορούμε να συμπεριλάβουμε το feedback της κοινότητας στην ανάπτυξη του τίτλου. Είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οι παίκτες δεν πρέπει να περιμένουν να ακούσουν περισσότερα για τον τίτλο φέτος. Παρ’ όλα αυτά βάζουμε όλες τις δυνάμεις και την καρδιά μας σε αυτό το project.

Οι παίκτες δεν πρέπει να περιμένουν να ακούσουν περισσότερα για τον τίτλο φέτος.

Γιατί είναι σημαντικό να το προσεγγίσετε σαν remake και όχι σαν remaster?

Michael McIntyre: Έχουν περάσει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού. Δεν έχει προχωρήσει μόνο η τεχνολογία, κάτι που φυσικά θα ήταν απαραίτητο για ένα remaster. Πιστεύουμε επίσης ότι εμείς, ως παίκτες και ως δημιουργοί, έχουμε εξελιχθεί από τότε. Δεν νομίζω ότι ένα remaster θα μπορούσε να συμπεριλάβει αυτή την εξέλιξη. Πιστεύω ότι χρειάζεται ένα remake για να εξελίξει πραγματικά το παιχνίδι και να το φέρει σε ένα μοντέρνο πλαίσιο.

Στην περίπτωση του The Sands of Time, έχει να κάνει με το πως θα διατηρήσουμε όσα στοιχεία στέκονται δυνατά ακόμη και σήμερα. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αρχικού παιχνιδιού είναι το πως κινείται ο πρίγκιπας. Και ναι, σήμερα υπάρχει η τεχνολογία που μας επιτρέπει να το κάνουμε ακόμη καλύτερο. Αλλά υπάρχουν επίσης προσδοκίες απο τους παίκτες, σε σχέση με άλλα μοντέρνα παιχνίδια, για το τι σημαίνει να χειρίζεσαι έναν χαρακτήρα. Η Ubisoft Montreal έχει εξειδικευτεί σε αυτό. Και κοιτάμε πως μπορούμε να πάρουμε όσα έχουμε μάθει και να τα εφαρμόσουμε στο πνεύμα ενός παιχνιδιού σαν το Prince of Persia. Κι αυτό έχει να κάνει με κάτι περισσότερο από την τεχνολογία. Έχει να κάνει με το πως έχουμε εξελιχθεί εμείς ως δημιουργοί. Και το να κατανοήσουμε ότι για τους παίκτες, το να πάρουν απλά μια “γυαλισμένη” έκδοση του τίτλου, δεν θα ήταν αντάξιο των προσδοκιών τους.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Αφήστε ένα σχόλιο!