Wednesday, June 19, 2024
Reviews

No More Heroes 1 and 2 – Nintendo Switch Review

Με το No More Heroes 3 προ των πυλών, η XSEED φέρνει δύο μοναδικά ports από το Wii στο Switch. Η σειρά No More Heroes μέχρι και σήμερα μπαίνει στις λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια του Nintendo Wii. Πρόκειται για ένα hack n slash action game με open world στοιχεία έχοντας μοναδικό χιούμορ και αισθητική, με πολύ αίμα. Αν ψάχνατε την κατάλληλη στιγμή για να μάθετε περισσότερα για τον εκκεντρικό χαρακτήρα του Travis Touchdown, now is the time!

No More Heroes logo

No More Heroes 1

Story

Η ιστορία ξεκινά με τον Travis Touchdown, να βρίσκεται σε ένα motel με όνομα No More Heroes στην πόλη Santa Destroy της Καλιφόρνια. O Travis έχει μείνει χωρίς χρήματα μιας και όλα τα λεφτά του πάνε σε anime, video games και ταινίες πάλης. Έχοντας μόλις κερδίσει ένα beam katana (κάτι σαν lightsaber) σε δημοπρασία μέσω Internet, γνωρίζει σε ένα bar μια μοιραία και γοητευτική γυναίκα, τη Sylvia! Μετά από μερικά ποτά η Sylvia του προτείνει να σκοτώσει τον Helter-Skelter ή αλλιώς the “Drifter” έναντι χρηματικού ποσού… Τα ζύγισε λοιπόν ο Travis σαν ώριμος άνθρωπος (που δεν είναι) έχοντας στο ένα χέρι το beam katana και στο άλλο καθόλου χρήματα, αποφάσισε να δεχτεί μιας και είχε αρκετή ώρα για σκότωμα!

Μετά τη μονομαχία από την οποία ο Travis βγήκε κερδισμένος, η Sylvia τον ενημερώνει πως βρίσκεται πλέον εκείνος στη θέση #11 της κατάταξης από την United Assassins Association! Η Sylvia έχοντας πλέον στρατολογήσει τον Travis σε αυτό το ασυνήθιστο πρωτάθλημα, κανονίζει τα ranked battles με τον επόμενο στην κατάταξη μέχρι ο Travis να φτάσει στο #1! Λες και ο Travis δεν είχε ήδη αρκετές σκοτούρες, για να μπει σε κάθε αγώνα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να μαζέψει κανείς χρήματα στην αφιλόξενη γη του Santa Destroy;

No More Heroes first fight

Gameplay

Money money money…

Για να μπείτε σε κάθε ranked battle πρέπει πρώτα να πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό. Η United Assassins Association αναλαμβάνει να σας δώσει μερικές από τις βρωμοδουλειές που προϋποθέτουν ένα καλά φορτισμένο beam katana. Αν αυτές οι δουλειές σας φαίνονται σκότωμα(!), τότε ο Travis μπορεί να αναλάβει άλλες πιο περίεργες δουλειές. Συλλογή καρύδας από δέντρα, κούρεμα του γκαζόν και μάζεμα σκουπιδιών με beam katana! Σας ακούγονται βαρετά ε; Ακριβώς αυτό θέλει να πετύχει το No More Heroes! Καθαρίζοντας τους εχθρούς και τα πεζοδρόμια μαζεύεται χρήματα για ρούχα, εξαρτήματα για το beam katana, video games, anime αλλά και για να μάθετε νέες κινήσεις στο γυμναστήριο!

Χειρισμός

Ο Travis μαθαίνει μαζί σας όλες τις χρήσεις του beam katana πριν από την πρώτη μάχη με τον Death Metal που είναι στο #10. Στο tutorial λοιπόν, θα βρείτε ο,τι χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις μάχες που θα ακολουθήσουν. Αφού δείτε το combat τότε μπορείτε να επιλέξετε εάν θα παίξετε με τα 2 Joy-Cons ή με gamepad. Παρότι με το gamepad είναι πιο εύκολη η μάχη, η αυθεντική εμπειρία όπως στο Wii βρίσκεται στα Joy-Cons. Αν και η ανταπόκριση με το gamepad είναι πιο άμεση συγκριτικά με τα Joy-Cons, μειώνει τη διασκέδαση και την αίσθηση της μάχης.

No More Heroes Χειρισμός ΝΜΗ

Τα Joy-Cons ενδέχεται να μην είναι ωστόσο τα πιο κατάλληλα για αυτές τις κινήσεις. Για παράδειγμα, όσο χρησιμοποιείται το beam katana χάνει ενέργεια. Αν επιθυμείτε να το φορτίσετε, πρέπει να κουνήσετε γρήγορα το δεξί Joy-Con δεξιά και αριστερά. Συχνά η κίνηση δεν ανιχνεύεται από το σύστημα και με τους εχθρούς να ζυγώνουν το άγχος σας οδηγεί να κάνετε πιο έντονα την κίνηση αυτή. Αν δε θέλετε να χαλάσετε τα Joy-Cons, δώστε προσοχή στις κινήσεις και στον χώρο γύρω σας.

Open world is fun?

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού είναι το open world! Σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του Santa Destroy με την μηχανή του Travis, την Schpeltiger! Αν και ο κόσμος μοιάζει λίγο άδειος, ο λόγος που θα μάθετε κάθε γωνιά της πόλης είναι οι Lovikov Balls. O Lovikov βρίσκεται σε ένα μπαρ και ανταλλάζει 7 από αυτές ξεκλειδώνοντας ένα ξεχωριστό skill για τον Travis. Αν είστε προσεκτικοί τότε σας περιμένουν γύρω στις 49 μπάλες σε τυχαία σημεία του χάρτη. Δυστυχώς, σε κάθε αποστολή πρέπει να πάτε με τα πόδια ή με τη μηχανή σας. Οι δυσκολίες στο minimap και στον χειρισμό της μηχανής κάνουν το Santa Destroy να φαντάζει πολύ μεγαλύτερο.

No More Heroes Bike

Δυσκολία

Στο No More Heroes 1 η δυσκολία είναι αρκετά ισορροπημένη. Στην αρχή του παιχνιδιού έχετε την επιλογή να διαλέξετε μεταξύ “Sweet” και “Mild”. Η πρώτη επιλογή αφορά νέους παίχτες χωρίς προηγούμενη εμπειρία ενώ η δεύτερη κάνει τις μάχες πιο απαιτητικές. Πριν από κάθε boss fight πρέπει να αντιμετωπίσετε μια σειρά από αντιπάλους και να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ζωής. Στο Mild το παιχνίδι δε συγχωρεί τα λάθη, ειδικότερα στα boss fights όταν το damage γίνεται μεγαλύτερο. Για να βγείτε νικητής θα πρέπει να αποφύγετε τις επιθέσεις και να βρείτε την κατάλληλη ώρα για αντεπίθεση! Κάθε boss είναι εντελώς διαφορετικό, με μια σειρά κινήσεων που θα πρέπει να απομνημονεύσετε αν θέλετε να φτάσετε στην κορυφή.

Γραφικά και ήχος

Το port από το Wii στο Switch ευτυχώς δεν πήρε και τα frames per second! Γενικά, το παιχνίδι τρέχει στα 60 fps πέρα από μερικές στιγμές μέσα στη μάχη που συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δεν είναι σίγουρα κάτι που επηρεάζει τη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Ο κόσμος μοιάζει λίγο σκοτεινός παρά το γεγονός ότι είναι διαρκώς μέρα! Τόσο σε handheld όσο και σε docked mode τρέχει άψογα με λεπτομέρειες σε σκιές και στον κόσμο του Santa Destroy. Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές με το Nintendo Wii version του 2007, είναι όμως αισθητές.

Wii – Switch – Ps3 : Graphics and Framerate Comparison

Ο ήχος είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις από το No More Heroes! Η μουσική στη μάχη ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης με rock και punk ήχους ενώ έχουν γραφτεί 71 original soundtracks! Βέβαια μετά από κάθε kill του Travis υπήρχε πάντα η ίδια κραυγή από κάθε εχθρό. Όταν αντιμετωπίζεις ολόκληρες ορδές γίνεται απίστευτα κουραστικό. Με ανάγκασε μετά από μια ώρα παιχνιδιού να κλείσω εντελώς τον ήχο.

No More Heroes Gameplay

Βαθμολογία

Το No More Heroes είναι ένα εξαιρετικό port από το Nintendo Wii. Στην αρχή φαίνεται πως η επανάληψη και η έλλειψη βάθους στην ιστορία θα δημιουργήσει ένα κενό στην συνολική εμπειρία. Έχοντας μια ιδιαίτερη αισθητική, παράξενο χιούμορ και έναν κάπως κενό κόσμο. Αυτό που καταφέρνει όμως το No More Heroes με το μοναδικό combat system και την ικανοποίηση μετά από ένα δύσκολο boss fight είναι ο ορισμός του “the less is more”. Δε χρειάζεται να είναι τέλειες όλες οι συνθήκες για να έχεις ένα καλό παιχνίδι.

Συνεχίστε το scrolling, ακολουθεί το No More Heroes 2 Nintendo Switch Review.

Θετικά
+ Εξαιρετική δουλειά στο port
+ Υπέροχα Boss Fights
+ Open world
+ Διαφορετικά control styles
+ Μοναδικό χιούμορ και αισθητική
+ Διασκεδαστικό combat system
+ Χαμηλή τιμή

Αρνητικά
– Κάπως κενός κόσμος
– Μικρές δυσκολίες σε χειρισμό μάχης και μηχανής
– Ήχος (ακόμη ηχεί στα αυτιά μου αυτή η κραυγή..)

9 / 10 - nine out of ten
SCORE: 9/10
 • Tested on: Nintendo Switch
 • Developer/Publisher: Marvelous (XSEED)
 • PEGI Rating: 16
 • Available for: Nintendo Switch, Nintendo Wii
 • Release date: 28/10/2020
 • Required space: 2,2 GB
 • Number of players: 1

No More Heroes 2: Desperate Struggle

No More Heroes 2 logo

Story

Μετά από 3 χρόνια το πλάνο μας δείχνει την κορυφή ενός κτιρίου και από ψηλά τη θέα στο χιονισμένο Santa Destroy! Ο Travis βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου να μονομαχεί με τον Skelter-Helter! Τρία χρόνια μετά το πρώτο τουρνουά ο Skelter-Helter αναζητά εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του που λεγόταν Helter-Skelter (μεγάλη φαντασία οι γονείς τους), για τον οποίον ευθύνεται ο Travis. Αυτή είναι και η πρώτη μάχη που καλείστε να κερδίσετε στο No More Heroes 2. Αμέσως μετά εμφανίζεται ξανά η Sylvia και ενημερώνει τον Travis πως με αυτό το kill μπαίνει σε ένα νέο τουρνουά και βρίσκεστε πλέον στη θέση #51! Παρότι νίκησε την πρώτη μάχη, ο Skelter-Helter έβαλε ανθρώπους να σκοτώσουν τον καλύτερο φίλο του Travis, τον Bishop. Όταν το μαθαίνει ο Travis βρίσκει εκδίκηση μέσα από τις μάχες που θα τον οδηγήσουν ξανά στο #1!

Gameplay

Δεν έχουν αλλάξει πολλά στο gameplay συγκριτικά με τον πρώτο τίτλο της σειράς. Υπάρχουν μερικές βελτιώσεις που κάνουν το combat να κυλάει πιο ομαλά με ποικιλία στις κινήσεις, ωστόσο ήδη από το πρώτο No More Heroes ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του τίτλου. Στα θετικά του combat έρχεται να προστεθεί και το ecstasy gauge.

NMH2 Tiger
Προσοχή δαγκώνει!

Ecstasy gauge

Αυτή είναι η νέα προσθήκη στο combat του No More Heroes 2. Όπως και στον προηγούμενο τίτλο, μετά από κάθε kill, στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένας συνδυασμός από slot machine (φρουτάκια) και ανάλογα με το αποτέλεσμα ενεργοποιείται το Dark Side Mode με τoν Travis να αποκτά μια σούπερ δύναμη για μικρό χρονικό διάστημα. Ωραία μέχρι εδώ… Πως θα το κάνουμε ακόμη πιο περίεργο; Ecstasy gauge! Με το ecstasy gauge όσο ο Travis δε δέχεται χτυπήματα και συνεχίζει να σφαγιάζει τους εχθρούς του στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης φορτώνει μια μπάρα με τη μορφή μιας τίγρης! Κάθε φορά που γεμίζει το ecstasy gauge ο Travis ενεργοποιεί το Dark Side Mode! Το combat γίνεται γρήγορο, με πολλά διαφορετικά power ups και το αγαπημένο όλων, όταν ο Travis γίνεται ο ίδιος τίγρης και σκοτώνει ο,τι κινείται με ένα hit!

More or No More Heroes?

Πως διορθώνεις και βελτιώνεις ένα ήδη εξαιρετικό παιχνίδι; Δύσκολη ερώτηση… δύσκολο και το αποτέλεσμα που βλέπουμε στον δεύτερο τίτλο. Από άποψη γραφής το παιχνίδι παραμένει εκπληκτικό με λίγο μεγαλύτερη δόση ανωριμότητας και την σεξουαλικοποίηση πολλών καταστάσεων. Σίγουρα το μεγάλο χαρτί του No More Heroes είναι οι μάχες και συγκεκριμένα τα Boss Fights. Με τον Travis να βρίσκεται στη θέση #51 η κορυφή μοιάζει σαν ένα τεράστιο βουνό.

No_More_Heroes2Fight
¨Dual Beam Katanas”

Δυστυχώς η δυσκολία στις μάχες είναι πολύ χαμηλότερη από τον πρώτο τίτλο, κάνοντας τα boss fights να συγχωρούν πολλά λάθη και τις ώρες του παιχνιδιού λιγότερες. Χωρίς να θέλω να spoil-άρω, σε ένα boss fight στο No More Heroes 1 χρειάστηκε να παίξω πάνω από 20 φορές, φλερτάροντας διαρκώς με τον θάνατο! Στο No More Heroes 2 δε συνάντησα ποτέ αυτή τη δυσκολία και με την ώρα οι μάχες έχασαν την αίγλη τους. Θέλοντας λοιπόν να υπερτονίσουν αυτό το μέρος του παιχνιδιού, με την μειωμένη δυσκολία η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκιμεί.

Περισσότερες αλλαγές

Αφαιρείτε εντελώς το open world στον δεύτερο τίτλο και αντικαθίσταται με ένα map του Santa Destroy! Πλέον, αν θέλετε να πολεμήσετε με τον επόμενο boss της λίστας ή να βγάλετε χρήματα με κάποιο side job, απλά το επιλέγετε μέσα από το map. Τα περίεργα side jobs μπορεί να έχουν αντικατασταθεί από 8-bit games όμως παραμένουν περίεργα! Τα boss fights δεν προϋποθέτουν να πληρώσετε κάποιο entry fee. Αυτό κάνει σίγουρα πιο γρήγορο το παιχνίδι χωρίς διακοπές για βαρετά side jobs. Κάνει όμως και τα ίδια τα side jobs προαιρετικά! Ο μόνος λόγος να παίξετε τα 8-bit games είναι για να αγοράσετε ορισμένα upgrades ή στην περίπτωση του gym game για να αυξήσετε τα στατιστικά σας! Προσωπικά απόλαυσα μερικά από αυτά τα minigames όμως κάθε άλλο παρά mini τα λες… Κάποια από αυτά μπορεί να πάρουν μέχρι και 20 λεπτά!

8 bit NMH2

Γραφικά και ήχος

Η δουλειά του port είναι πολύ καλή και για το No More Heroes 2 που βγήκε το 2010. Δεν παρατηρούνται frame drops διατηρώντας στο σύνολο του σταθερά τα 60fps! Μιας και το παιχνίδι είναι κατά 3 χρόνια νεότερο του πρώτου τίτλου της σειράς υπάρχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος.

Στον ήχο, το παιχνίδι ακολουθεί μοτίβα ροκ, πανκ και ηλεκτρονικής μουσικής. Σίγουρα είναι εμφανής η επιρροή από αυτά τα είδη μουσικής μιας και ο τίτλος είναι από ένα τραγούδι των Stranglers με όνομα No More Heroes! H διαφορά με το πρώτο No More Heroes είναι πως αντίθετα με το main theme που παίζει σε διάφορα remix, στον δεύτερο τίτλο έχουμε το main theme σε funky πολυφωνικό theme με vocals και πολύ διαφορετικό ήχο! Πολλές συνθέσεις από μια μεγάλη ομάδα πίσω από αυτό που αξίζει να ακούσετε και θα σας μεταφέρει απευθείας στο κλίμα και την ενέργεια της κάθε μάχης!

No More Heroes 2: Soundtrack analysis

Βαθμολογία

Το No More Heroes 2 στην προσπάθεια να φέρει μια νέα πιο φρέσκια ματιά μετά τον πρώτο τίτλο της σειράς, τα καταφέρνει κατά το ήμισυ. Από τεχνικής άποψης είναι σαφώς άρτιο και όλος ο σχεδιασμός από τον Suda51 κάνει και τα 2 παιχνίδια κορυφαία. Η μεγάλη αλλαγή από το 1 στο 2 είναι πως πλέον δε μιλάμε για έναν εγωιστή, παράξενο και χωρίς νόημα δολοφόνο Travis αλλά για ένα τιμωρό που θέλει να εκδικηθεί για το θάνατο του καλύτερού του φίλου.

Θετικά
+ Εξαιρετικό port
+ Καλύτερη δουλειά σε γραφικά και λεπτομέρειες
+ Απίστευτα soundtracks
+ Μεγάλη ποικιλία στο combat system
+ Κάποια 8-bit games
+ Παίζετε 2 επιπλέον χαρακτήρες πέραν του Travis
+ Χαμηλή τιμή

Αρνητικά
– Λείπει το open world
– Μειωμένη δυσκολία
– Oversexualized humor
– Μερικά 8-bit games έχουν μεγάλη διάρκεια

8 / 10 - eight out of ten
SCORE : 8/10
 • Tested on: Nintendo Switch
 • Developer/Publisher: Marvelous(XSEED)
 • PEGI Rating: 18
 • Available for: Nintendo Switch, Nintendo Wii
 • Release date: 28/10/2020
 • Required space: 2.6 GB
 • Number of players: 1

Σύνοψη

Η συνολική εμπειρία και για τα 2 παιχνίδια είναι σίγουρα ευχάριστη. Μιλάμε για δύο αριστουργήματα που δε θα έπρεπε να λείπουν από την κονσόλα του Nintendo Switch. Προσωπικά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τη σειρά No More Heroes πλέον όμως περιμένω πως και πως να δω το release του No More Heroes 3 μέσα στο 2021. Άρα, η εταιρία έχει πετύχει ακριβώς αυτό που ήθελε. Περισσότερους fans των No More Heroes και περισσότερες πωλήσεις! Θεωρώ την τιμή των 19,99€ για το κάθε ένα πολύ καλή για αυτό που προσφέρει, ωστόσο είναι ένα μείον πως είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή. Θα ήταν εξαιρετικό για τους physical fans ένα bundle με 1&2 μαζί, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα!

Γενικά δε θα έλεγα πως εκεί που πετυχαίνει το πρώτο αστοχεί το δεύτερο. Το κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του μικρο-προβλήματα αλλά κατά την άποψή μου δε βρήκα τον ίδιο ενθουσιασμό στον δεύτερο τίτλο της σειράς. Είμαι οπαδός του open world και ίσως να μεροληπτώ ελάχιστα, όμως ένιωσα το No More Heroes 2 να παλεύει να βρει την αυθεντικότητα που είχε το prequel. Αν και στο τεχνικό κομμάτι είναι σίγουρα λίγο πιο πάνω, σε όλα τα υπόλοιπα μοιάζει κατώτερο των προσδοκιών.

Ευχαριστούμε πολύ την Decibel-PR για την παραχώρηση του review code.

Αφήστε ένα σχόλιο!