Κίνα – Το μυστικό “όπλο” της Nintendo

Το Nintendo Switch καταφέρνει να κατακτήσει την κορυφή σε μια πολύ ιδιαίτερη αγορά και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα. Μόλις έναν χρόνο από την επίσημη κυκλοφορία της κονσόλας στην αγορά της Κίνας τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Πιο συγκεκριμένα, πουλήθηκαν περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια Nintendo Switch. Αν σκεφτούμε πως στο ίδιο διάστημα PS4 και Xbox One μαζί, είχαν περίπου τις μισές πωλήσεις, μιλάμε για ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο. Ειδικά για μία τόσο ιδιαίτερη αγορά, με σκληρούς περιορισμούς, όπως αυτή της Κίνας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης πως κάποιοι από τους πιο σημαντικούς τίτλους της κονσόλας, όπως είναι τα Animal Crossing: New Horizons και Zelda: Breath of the Wild, δεν έχουν λάβει έγκριση από την κυβέρνηση για να κυκλοφορήσουν.

Nintendo Switch

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία του Nintendo Switch στην Κίνα είναι η Tencent. Αν δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για έναν κολοσσό στην βιομηχανία του gaming. Μεταξύ άλλων έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming αγοράζοντας την Supercell για 8.6 δις. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, κατέχει την πλήρη ιδιοκτησία της Riot Games (League of Legends), το 40% της Epic Games (Fortnite) και το 5% της Ubisoft France.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με σχεδόν 3800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *