Thursday, May 23, 2024
Νέα

Nintenders: The Rise

Nintenders: The Rise

Η οικογένεια Nintenders γεννήθηκε, όταν μερικοί φίλοι άνοιξαν ένα Group στο Facebook για να παίζουν και να συζητούν, για τη νέα ανατρεπτική κονσόλα της Nintendo, που τάραξε τα νερά της αγοράς. Η ομάδα αυτή θα ονομαστεί Nintendo Switch GR και θα δημιουργηθεί στις 17 Ιουλίου 2017 από τον John Tseniklis, και θα αριθμεί μόλις έξι μέλη, τα οποία όλα γνωρίζονταν από πριν μεταξύ τούς.

Το πρώτο μας Banner

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ψάχνοντας να βρουν περισσότερα άτομα με την ίδια τρέλα, άρχισαν να δέχονται νέα μέλη. Η απήχηση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, 15/11/18 φτάνουμε τα 100μέλη και μόλις τέσσερις μέρες μετά τα 200, σύντομα προστίθενται συντονιστές στην ομάδα. Όπως θα δείτε παρακάτω όλοι έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι, για να φτάσουμε στο σήμερα με περίπου:
3000 μέλη στο Nintendo Switch GR.
1800 μέλη στο Nintendo Switch GR Αγγελίες.
1400 ακόλουθους στο Nintenders Facebook page.
700 μέλη στο Nintendo Retro Club GR.
430 ακόλουθους στο Nintenders.gr Instagram.
Ομάδα στο Discord Nintenders και φυσικά τη σελίδα που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή να γίνετε σταθμός ενημέρωσης για όλους τους Έλληνες ”Nintender”.

100 Μέλη Ιστορική στιγμή.

Πως φτάσαμε ως εδώ

Για να φτάσουμε σε όλα αυτά όμως αρκετά άτομα έχουν βάλει πολλή δουλειά, αγάπη, μεράκι και θα ήθελα να σας τους παρουσιάσω με χρονολογική σειρά.

Ένας από τους πρώτους διαχειριστές είναι ο Kwstas Dadoulis. Ο Κώστας και ο Γιάννης γνωρίζονται μέσω μίας αγγελίας που έχει βάλει στην ομάδα ο πρώτος, συναντιούνται για την αγοραπωλησία και ο Κώστας δείχνει τη συλλογή του…. Δε γινόταν να μη γίνει ο Κώστας συντονιστής, γνωρίζει για Collector’s, limited, brands etc. Τελικά, μπαίνει στη διαχειριστική ομάδα και αναλαμβάνει τις Αγγελίες.

Οι πρώτες μεγάλες αλλαγές

Στη συνέχεια όταν η ομάδα είναι ακόμα περίπου στα 700 μέλη βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του 2018. Στις 17 Οκτωβρίου 2018 γίνεται μέλος της ομάδας ο Christos Tsonis και στις 18 Νοέμβριου του ίδιου έτους μπαίνει και ο Νεκτάριος Μουλιανάκης στην ομάδα. Τίποτα από όλα αυτά δε θα είχαν συμβεί εάν δεν υπήρχαν και οι δύο στην ομάδα. Η συμμετοχή τους στις αποφάσεις είναι καθοριστική. Τούς επόμενους μήνες γίνεται ένας ανασχεδιασμός, χωρίζουν τις αγγελίες από τη βασική ομάδα στα μέσα του 2019 και ουσιαστικά δημιουργείται ένας πιο οργανωμένος χώρος με tags, κατηγορίες, ενότητες, ο οποίος αγκαλιάζεται από το κοινό και η ομάδα συνεχίζει να ανεβαίνει φτάνοντας τα 800 μέλη στις αρχές του 2019, τα 1000μέλη τον Μάρτιο και τα 2000 μέλη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τελικά, ο Νεκτάριος αναλαμβάνει τον συντονισμό των γκρουπ ενώ ο Χρήστος σαν χαμαιλέοντας αλλάζει θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και αυτήν τη στιγμή τρέχει τη διαχείριση του site.
Βεβαίως, όλοι βοηθούν στο Nintenders και έτσι με την πρώτη ευκαιρία ο Νεκτάριος γράφει για το SN30pro USB, ενώ ο Χρήστος γράφει για το 51 Worldwide Games.

Τα News αποκτούν όνομα και πρόσωπο

Με νέα δεδομένα πλέον, προκύπτουν και νέες ανάγκες και αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει εκτός από την οργάνωση και τη συζήτηση στην ομάδα, να ενημερώνουμε και τους Έλληνες fan της Nintendo για νέα και ειδήσεις. Έτσι επιλέγεται μέσα από τα μέλη της ομάδας στις αρχές του 2019 ο Geobros Geoz… Δε θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει καταλληλότερο άνθρωπο για αυτήν τη θέση. O Γιώργος γίνεται ένας σίφουνας ενημέρωσης για ειδήσεις, νούμερα, φήμες και προσφορές (που έχουν καταστρέψει το πορτοφόλι μας) και το Nintendo Switch GR εκτοξεύεται σε αριθμό μελών και επισκεψιμότητα – συμμετοχή. Κάπου εκεί προκύπτει και η ανάγκη δημιουργίας ενός Facebook Page το οποίο θα είναι δημόσιο και η ενημέρωση θα είναι ανοικτή σε ένα πιο ευρύ κοινό, έτσι γεννήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου του 2019 οι Nintenders και ο Γιώργος φυσικά αναλαμβάνει τις ειδήσεις, δε μένει όμως εκεί και γράφει το πρώτο του review για τους Nintenders Xenoblade Chronicles: Definitive Edition.

Νέες προσθήκες Νέες ιδέες

Στη συνέχεια μπαίνουν στην ομάδα ο John Archontides και ο Nick Grifind Panidis, τα νέα αυτά άτομα μπαίνουν με όρεξη, αγάπη και νέες ιδέες, για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργείται Instagram, και δίνεται βάση σε έναν Beta έως τώρα Discord Server και λίγο αργότερα στις αρχές του 2020 ανοίγει και το site μας www.nintenders.gr.
Ο Νίκος αναλαμβάνει και κάνει έναν ανασχεδιασμό σε Μπάνερ – logos, ενώ ο Γιάννης αναλαμβάνει να δώσει ζωή στο Discord, και παράλληλα βοηθάει στη δημιουργία του site με το πρώτο review του Γιάννη να γράφετε για το Cyber Protocol. Τελικά, δυστυχώς ο Νίκος αποχωρεί από τη διαχειριστική ομάδα, (εδώ είμαστε όποτε θες να επιστρέψεις), ενώ ο Γιάννης αναλαμβάνει το Discord και την ασφάλεια του site.

Το Retro μπαίνει δυναμικά στους Nintenders

Το site ανοίγει νέους δρόμους και προκύπτει η ανάγκη για μια σφαιρική προσέγγιση. Με γνώμονα τα παραπάνω θα προστεθεί ο Fotis Betsos ο οποίος αναλαμβάνει να διαχειριστεί μια νέα ομάδα στο Facebook. Η ομάδα αυτή θα ασχοληθεί με όλες τις κονσόλες της Nintendo μέχρι το Nintendo Switch και ονομάζεται Nintendo Retro Club GR, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο Nintenders ξεκινώντας μια σειρά από αφιερώματα σε σημαντικά πρόσωπα της Nintendo όπως ο Gunpei Yokoi. Σχεδόν ταυτόχρονα μπαίνει και ο Getta Robo στο Nintendo Retro Club GR για να βοηθήσει στη διαχείριση της ομάδας.

To Nintenders.gr αποκτά νέα δυναμική

Στο Nintenders site θα προστεθεί και ο Vasilis Lazaridis, ο οποίος μπαίνει στην ομάδα για να αρθρογραφεί και αμέσως μεταφράζει τη συνέντευξη του Shigeru Miyamoto. Τα κείμενα του όμως είναι τόσο ωραία δομημένα που θέλοντας και μη αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του ελέγχου των κειμένων όλης της ομάδας, (α ρε Βασίλη τι έχουν δει τα ματάκια σου).

Τελευταίες προσθήκες στην ομάδα τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο είναι ο Theo Ntzias, Manolis Makris και Νίκος Ρουσσουνελος που ασχολούνται με το web development και τα γραφικά του site και ο Manos Vlassis ώς reviewer.

Βέβαια, σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η υποστήριξη από social media group, sites και καταστήματα που ασπάστηκαν το όραμα μας και βοήθησαν στην εξέλιξη και την προβολή της ομάδας μας από τα πρώτα βήματα της έως και σήμερα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Όλοι όσοι ασχολούνται με την οικογένεια Nintenders δουλεύουν εθελοντικά και είναι ενεργά μέλη του γκρουπ, που θέλουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε αυτήν την ομάδα και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό όπως και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνετε.


WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!