NINJA GAIDEN: Master Collection – Switch Review

H σειρά, Ninja Gaiden ή στα Ιαπωνικά 忍者龍剣伝 (βλέπε NES/FC το 1988) είναι οι περιπέτειες του πασίγνωστου -θα λέγαμε- Ninja: Ryu Hayabusa. Ενας retro και παράλληλα μοντέρνος χαρακτήρας, που δεν έχασε την αίγλη του με το πέρασμα των δεκαετιών.

NINJA GAIDEN: Master Collection
NINJA GAIDEN: Master Collection

Ryu Hayabusa

Toν είδαμε να φιγουράρει, σε συστήματα εκτός της Nintendo, στις version Black και Sigma, αλλά στο εν λόγω review θα δούμε την Master Collection, όπου περιλαμβάνει τους τίτλους NINJA GAIDEN: Sigma Σ, Sigma Σ2, Gaiden 3 Razor’s Edge. Έτσι, έχουμε ενα fast paced game με άφθονη δράση, σπαθιά, ninjutsu και με έντονο το Hack and Slash στοιχείο.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην παράδοση. O κεντρικός χαρακτήρας, αναλαμβάνει μέσα απο αυτή την τριλογία παιχνιδιών, να ολοκληρώσει την αποστολή του στο Nintendo Switch. Σε αυτό το σημείο, να πούμε οτι είναι διαθέσιμη μια διαφορετική edition του τίτλου. Mε extra περιεχόμενο τα Digital Art Book & Soundtrack και με όνομα: NINJA GAIDEN: Master Collection Deluxe Edition.

Ayane (Deluxe Edition)
Ayane (Deluxe Edition)

Το τριπλό “πακέτο”, των παραπάνω τίτλων δεν είναι σε μορφή “συλλογής”. Σε αντίθεση, όπως το Super Mario 3D All Stars (βλέπε Nintenders review) έτσι έχουμε την Master Collection σαν ξεχωριστούς Ninja Gaiden τίτλους στο game menu του Switch, με τα δικά τους ξεχωριστά update και save slot αλλά και data size.

Gaiden Sigma Σ

Η περιπέτεια του Ryu ξεκινά με την αναζήτηση του Dragon Blade και την επαναφορά της συμπαντικής ισορροπίας για να μην κυριαρχήσει το χάος. Μια σειρά γεγονότων, μαζί με την δολοφονία της ιέρειας Kureha απο τον Δαίμονα Doku, αναγκάζουν τον Hayabusa, δίχως το δικαίωμα επιλογής, να εκδικηθεί για τις επεκτατικές διαθέσεις της θεότητας Vigoor. 

Sigma Σ2

Στην επόμενη αποστολή, αυτή τη φορά ενάντια στην Black Spider Clan, ο Ryu ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και ο πατέρας του, τον εξορκίζει να επιστρέψει το ιερό κειμήλιο Demon Statue στην Hayabusa Ninja Clan. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Αθάνατους του Πάνθεον της Αστραπής, της Καταιγίδας και της Φλόγας.

Gaiden 3: Razor’s Edge

Με περίσσεια βία και αίμα, ο Ninja Hayabusa βιώνει τον χειρότερο του εφιάλτη. Το Dragon Blade μέσα απο μια κατάρα των Αρχόντων της Αλχημείας και του Μασκοφόρου Μοναχού, γίνεται παρά φύση στο δεξί του χέρι. Τα χρονικά όρια είναι στενά, περισσότερο από ποτέ, αφού χρειάζονται λιγότερες απο επτά ημέρες πριν επικρατήσει το χάος… ξανά.

Gameplay

Τα Ninja Gaiden games, πάντα είχαν μεγάλο, challenging, επίπεδο δυσκολίας και αυτό είναι που τα διατήρησαν στη συνείδηση των gamerz. H Master Collection, δεν αποτελεί εξαίρεση και ο Ryu έχει στην κατοχή του μεγάλη γκάμα απο όπλα ranged αλλά και melle. Mπορείτε να σχεδιάσετε ξεχωριστή στρατηγική για το κάθε ενα απο αυτά με το δικό σας ιδιαίτερο στιλ.

Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με εχθρούς, οπου κυριολεκτικά δεν ξέρετε απο που εμφανιστήκαν και είναι εκείνο το “συστατικό” που θα σας διατηρήσει σε εγρήγορση. Αλλωστε είπαμε στην εισαγωγή οτι το game είναι fast paced. Η “εργαλειοθήκη” του απόλυτου Ninja, φυσικά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Shuriken, Bow αλλά και εναέριες επιθέσεις που ενισχύουν την άμυνα. Ο έλεγχος πραγματικά, ειναι στα χέρια σου.

Ακου, βλέπε… σώπα

Ο τεχνικός τομέας δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με την ανδρεία του Ryu, δυστυχώς, ακόμα και με το day-one update, η Nintendo Switch εκδοχή του τίτλου έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα όταν υπάρχει πολυκοσμία, η έντονη δράση των μαχών χαλά απο τη θολούρα της δυναμικής ανάλυσης αλλά και την παρουσία του frame-drop. Απο την άλλη πλευρά, το online κομμάτι, έλαμψε διά της απουσίας του με τα modes Tag Missions, Clan Battle, Ninja Trials να είναι άφαντα.

Σύνοψη

Τα Ninja Gaiden, γέρασαν καλά. Η Tean Ninja δεν κατάφερε να μεταφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης στους κάτοχους του Nintendo Switch. Eυελπιστούμε σε ενα νέο update-patch οπου θα βελτιώσει τις αδυναμίες του τίτλου, τότε θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι αξίζει ο Ryu μια θέση στη βιβλιοθήκη τίτλων σας.

Ευχαριστούμε την CD Media, για την παραχώρηση του τίτλου.

6 / 10 - six out of ten
6/10

Θετικά

+ Συλλογή με τρεις τίτλους και dlc

+ Φιλικό με εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την δυσκολία του game

+ Μεγάλος βαθμός δυσκολίας για τους απαιτητικούς

Αρνητικά

– “Κλειδωμένο” περιεχόμενο “‘πίσω” απο την Deluxe Edition

– Μέτρια επίδοση

– Απουσιάζουν online modes

  • Game site
  • Age rating PEGI: 18
  • Categories: Adventure, Action
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4900 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *