New Pokemon Snap – Nintendo Switch Review

Gotta snap em all!

Όταν αναφέρουμε τη λέξη “Pokemon”, στο μυαλό μας συνήθως έρχεται ένα από τα δύο πράγματα…Ο Ash Ketchum με τον Pikachu να σακατεύουν στο ξύλο την ομάδα Πύραυλος, ή ακόμη περισσότερο, ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια όλων των εποχών.

Pokemon Anime

Και τι κάνουμε τόσα χρόνια; Πιάνουμε Pokemon, τα πλακώνουμε στην εκπαίδευση και τα ναρκωτικά, για να τα μετατρέψουμε σε χαρακτήρες που θα μπορούσαν να ανήκουν στο roster του Mortal Kombat, προκειμένου να αφανίσουμε τα όνειρα κάθε bot-εκπαιδευτή της εκάστοτε κασέτας, να φλεξάρουμε στους φίλους μας το καινούργιο μας shiny catch, να δείξουμε στον κόσμο πόσο λίγοι είναι σε σχέση με εμάς, ή να ανακαλύψουμε online ότι τελικά δεν είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζαμε. Σε κάθε περίπτωση, το New Pokemon Snap, δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ από τα προαναφερθέντα.

Πρόκειται για ένα πολύ χαλαρωτικό παιχνίδι, στο οποίο ο μοναδικός σας σκοπός είναι να παρακολουθήσετε τα Pokemon στο φυσικό τους περιβάλλον, και να τα φωτογραφίσετε ενώ αυτά πραγματοποιούν την καθημερινή τους ρουτίνα. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο αποτελεί πραγματικό αφιέρωμα στον Pokemon fan. Γιατί; Γιατί ο ίδιος μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τα αγαπημένα του ψηφιακά τέρατα. Τι κάνει λοιπόν ένα Pichu πριν το πιάσουν και το μετατρέψουν σε ένα Raichu Level 100 που σκοτώνει με ένα βλέμμα; Απ’ ότι φαίνεται παίζει με ένα Grookie, ή μυρίζει τα λουλούδια, ή κοιμάται πάνω σε ένα Torterra.

New Pokemon Snap – Pichu playing with Grookie

I wanna be the very best…

Και με αυτά ως εισαγωγή, επιλέγω να σας μιλήσω αρχικά για τον τεχνικό τομέα του New Pokemon Snap. Εν μέρει σαν απάντηση στα σχόλια περί φθηνών animation και κακής ποιότητας γραφικών στα Pokemon του Sword and Shield, το New Pokemon Snap φέρνει στην οθόνη σας – μικρή ή μεγάλη – πάρα πολλά Pokemon, από όλες τις διαφορετικές γενιές κυριολεκτικά πιο όμορφα από ποτέ. Μιλάμε για πραγματικά next-gen επίπεδο ομορφιάς.

Τα animations, τα χρώματά τους, οι κινήσεις τους, το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, οι λεπτομέρειές τους, όλα είναι πανέμορφα. Σίγουρα, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξετε παίζοντας Pokemon Snap είναι πόσο πραγματικά υπέροχα εξελίχθηκαν τα πλάσματα που γνωρίσαμε στο GameBoy και αποτελούνταν από ένα μάτσο Pixels. Το περιβάλλον στις πίστες είναι επίσης πολύ προσεγμένο. Μάλιστα καινούργιες και παλιές πίστες επιστρέφουν από το παλιό Pokemon Snap, να δημιουργούν μια χορογραφία χρωμάτων στην οθόνη του Switch (ή στο σαλόνι σας) και αμέτρητους τρόπους να αλληλεπιδράσουν τα Pokemon με το χώρο στον οποίο ζουν. Τεχνικός τομέας, check, check και ξανά check.

New Pokemon Snap – Locations

Εξαιρουμένων κάποιων μικρών framedrops σε σημείο που στην οθόνη γίνεται πανικός από φρούτα, λάμψεις, και διαφορετικά Pokemon να κάνουν διαφορετικά πράγματα, το New Pokemon Snap τρέχει εκπληκτικά στα 60fps και στο dock και στο χέρι, υλοποιώντας υπέροχα και το γυροσκόπιο του Switch για να στοχεύετε την κάμερά σας όπως σας βολεύει.

Deja vu

Το New Pokemon Snap λαμβάνει χώρα στη Lental Region. Εσείς, ως νέος φωτογράφος, ενώνετε τις δυνάμεις σας με τον Professor Mirror. Ο καθηγητής αυτός προσπαθεί να εξερευνήσει και να μελετήσει το μυστηριώδες “Illumina” φαινόμενο που συμβαίνει σε ορισμένα Pokemon του Region. Κατά το φαινόμενο αυτό, τα Pokemon φωσφορίζουν με ένα έντονο γαλάζιο χρώμα, και πραγματοποιούν ενέργειες που δεν ταιριάζουν με τη συνηθισμένη τους ρουτίνα.

New Pokemon Snap – Illumina Phenomenon

Το Story, όπως συνηθίζεται στα Pokemon Games, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν περιέχει πολλές εκπλήξεις, (έως και καθόλου) αλλά εξυπηρετεί το σκοπό του για να σας πείσει να παίξετε την ίδια πίστα ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας συνεχώς καινούργια πράγματα. Όσο και να πιστεύετε ότι έχετε μάθει μια πίστα απ’ έξω και ανακατωτά, τόσο το παιχνίδι θα συνεχίσει να σας εκπλήσσει, φανερώνοντας ένα ολοκαίνουργιο Pokemon ξαφνικά για να απαθανατίσετε τη στιγμή με την κάμερά σας.

“Φωτογράφε βγάλε μια φωτογραφία”…

Περνώντας στο gameplay τώρα… Παίζετε μέσα στις υπέροχες πίστες του New Pokemon Snap, κλεισμένοι σε ένα στρόγγυλο φουτουριστικό όχημα το οποίο ονομάζεται NEO-One. Το όχημα προχωράει μόνο του, σαν να είστε σε σαφάρι, χωρίς τη δυνατότητα να το σταματήσετε, να ελαττώσετε ή να αυξήσετε την ταχύτητά του, ενώ εσείς κοιτάτε δεξιά και αριστερά σε first person προσπαθώντας να προλάβετε να τραβήξετε την καλύτερη φωτογραφία.

New Pokemon Snap – NEO-One

Σχεδόν όπου και να κοιτάξετε, συμβαίνει κάτι διαφορετικό από κάποιο είδος Pokemon. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξανατρέξετε την πίστα για να δείτε τι συνέβαινε στα αριστερά του καταρράκτη όταν εσείς φωτογραφίζατε στα δεξιά του καταρράκτη. Υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες να τραβήξετε σε κάθε πίστα. Το όριο στη φωτογραφική σας μηχανή είναι 72 φωτογραφίες. Αν σας φαίνονται πολλές, να σας προλάβω και να σας πώ: ΔΕΝ είναι. Σε περίπτωση που τελειώσετε τις διαθέσιμες φωτογραφίες, η πίστα τελειώνει πρόωρα και σας επιστρέφει πίσω στον καθηγητή Mirror. Αν δεν τις τελειώσετε, τότε μπορείτε να απολαύσετε τη διαδρομή και μόλις το NEO-One φτάσει στο τέλος της πίστας, θα σας επιστρέψει στον Professor Mirror.

New Pokemon Snap – Night mode

Οι περισσότερες από τις πίστες έχουν και μέρα και νύχτα, με έντονες διαφορές στις δύο εκδοχές. Τη μέρα ακούγονται ήχοι από παντού, και υπάρχει έντονη δραστηριότητα από πάρα πολλά Pokemon. Τη νύχτα, τα περισσότερα Pokemon κοιμούνται, και μπορείτε να δείτε νυκτόβια Pokemon να έχουν βγει για να φάνε ή να κάνουν… το οτιδήποτε κάνουν στην καθημερινότητά τους. Η προσθήκη νύχτας και ημέρας για πολλές από τις πίστες θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι παίζετε σε αυτό το μέρος πρώτη φορά και είναι πολύ καλό change of pace.

New Pokemon Snap – Night

Αρχικά μπορείτε να φωτογραφίσετε τα Pokemon μόνο όπως τα βρείτε, αλλά πηγαίνοντας παρακάτω στην ιστορία, παίρνετε αντικείμενα από τον Professor Mirror τα οποία σας βοηθούν να αλληλεπιδράσετε με τα Pokemon για να τα αναγκάσετε να συμπεριφερθούν με διαφορετικό τρόπο. Είτε τους πετάτε τροφή, είτε τα σκανάρετε, είτε τους πετάτε σπόρους που τα κάνουν να λάμπουν, ή βγάζετε διάφορους ήχους από το NEO-One όχημά σας, θα δείτε πολλά διαφορετικά πράγματα να συμβαίνουν. Από ένα απλό χασμουρητό, μέχρι και να ξεσπάσει ένας καυγάς μεταξύ δύο Pokemon για να τον τραβήξετε φωτογραφία.

Pok-εξεταστική

Παίζοντας το παιχνίδι, ο Professor Mirror σας δίνει μικρά objectives τα οποία λειτουργούν σαν οδηγός για το τι πρέπει να κάνετε για να τραβήξετε ένα Pokemon φωτογραφία. Αυτά τα mini objectives είναι μια εξαιρετική προσθήκη που σας κάνει να θέλετε ακόμη περισσότερο να επαναλάβετε μια πίστα ξανά και ξανά μέχρι να πετύχετε ένα Pokemon, ή ακόμη καλύτερα να κάνετε κάτι για να εμφανιστεί.

Professor Mirror

Γενικότερα, σε ένα παιχνίδι τόσο επαναλαμβανόμενο, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο να μην βαριέται ποτέ ο παίκτης να τρέχει τις ίδιες πίστες ξανά και ξανά. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, τα Pokemon υπέρ αρκετά και οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε φέρνουν μαζί τους τη μαγεία και την ιδιαιτερότητα των Pokemon.

 Με το πέρας μιας διαδρομής λοιπόν, διαλέγετε μόνο μία φωτογραφία από το κάθε είδος Pokemon που τραβήξατε, και ο Professor Mirror της βαθμολογεί. Τα κριτήρια για το καλύτερο σκορ μιας φωτογραφίας; Η πόζα, το μέγεθος του Pokemon, η δραστηριότητά του εκείνη τη στιγμή, αν υπήρχαν άλλα Pokemon στη φωτογραφία και η κατεύθυνση στην οποία κοιτάζει το Pokemon που τραβήξατε. Για κάθε Pokemon μπορείτε να αποθηκεύσετε τέσσερις φωτογραφίες στο PhotoDex σας. Πιο συγκεκριμένα μια του ενός αστεριού, μια των δύο, μια των τριών και μια των τεσσάρων αστέρων. Με τη βαθμολόγηση του καθηγητή παίρνετε και experience points, τα οποία ανεβάζουν τη γνώση σας σε ένα course. Αυτό σας κάνει να θέλετε να επιστρέψετε πίσω στην ίδια πίστα για να δείτε νέα πράγματα να συμβαίνουν τώρα που είστε πλέον πιο έμπειροι.

#NewPokemonSnap

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της βαθμολόγησης από τον Professor, σας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που τραβήξατε στην τελευταία σας εξόρμηση και να τις αποθηκεύσετε για αναμνηστικό. Σε αυτό το χαρακτηριστικό, το New Pokemon Snap λάμπει και ξεπερνάει τον εαυτό του. Τα φίλτρα, τα αυτοκόλλητα, το zoom in – out και το focus replacement της φωτογραφίας είναι όλα στη διάθεσή σας. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες 100% πρωτότυπες και δικές σας.

Pokemon – “Ιnstagram”

Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας online για να τις δουν και να τις κρίνουν άλλοι παίκτες. Κάτι σαν το δικό σας Pokemon Instagram. Από αυτό φαίνεται πως το New Pokemon Snap συμβαδίζει με τις Social Media ανάγκες της εποχής.

Το New Pokemon Snap είναι ένα παιχνίδι πολύ ιδιαίτερο, το οποίο κυκλοφόρησε μετά από πολλά χρόνια αιτημάτων από τους fans. Σε κάποια πράγματα, πήραμε περισσότερα από όσα ζητήσαμε, αλλά εν έτει 2021 υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Γενικότερα, όπως και σε άλλα Pokemon games, έρχεται με τεράστιες βοηθητικές ρόδες. Αυτό είναι πλεονέκτημα, καθώς το New Pokemon Snap είναι η ιδανική αγορά για το μικρό σας παιδί, αλλά ας αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα: Δεν παίζουν ΜΟΝΟ τα μικρά παιδιά Pokemon.

New Pokemon Snap – Αρνητικά

New Pokemon Snap – Photos

Σε ένα παιχνίδι το οποίο φαίνεται πως αφορά την εξερεύνηση στον κόσμο των αγαπημένων μας πλασμάτων, υπάρχουν περιορισμοί. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία αισθάνθηκα πως μπήκαν επίτηδες εκεί. Το NEO-One δεν σταματάει για παράδειγμα. Που σημαίνει ότι αν εγώ θέλω για 5 λεπτά να βλέπω το Torterra να κοιμάται και να χασμουριέται δεν μπορώ. Δεν μπορώ να μάθω τι κάνει το Lycanroc όταν φεύγει πίσω από εκείνο το βουνό που δε βλέπω επειδή το NEO-One έστριψε από την άλλη. Αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί τον παίκτη σε μια μανία να πατάει το κουμπί της φωτογραφίας ασταμάτητα. Διότι αλλιώς δεν θα προλάβει να τραβήξει πολλές φωτογραφίες ώστε να δει μετά ποια είναι καλή.

Και αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο μειονέκτημα του παιχνιδιού. Τις 72 φωτογραφίες. Αν είχα όλο το χρόνο να πάρω 2-3 Clicks από κάθε Pokemon τότε θα ήταν υπεραρκετές. Παρόλα αυτά, με το ασταμάτητο και βασανιστικά αργό NEO-One, δεν έχω ποτέ σταθερή εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι να τραβάω συνεχώς φωτογραφίες με την ελπίδα να τράβηξα την τέλεια που θέλω να τραβήξω. Αν ξεπεραστούν οι 72 φωτογραφίες, η πίστα τελειώνει πρόωρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορώ να δω τη συνέχεια για να είμαι προετοιμασμένος την επόμενη φορά.

New Pokemon Snap – Car

Σίγουρα η απαίτηση να ήταν open world το παιχνίδι είναι υπερβολική. Ωστόσο το να μπορεί ο παίκτης να σταματήσει για να τραβήξει μια φωτογραφία, δεν είναι και τόσο τρελό αίτημα. Αν ο παίκτης έχει σαν στόχο να τραβήξει φωτογραφία ένα Pokemon στο τέλος της πίστας, την εικοστή φορά που την τρέχει, είναι υποχρεωμένος να περιμένει το NEO-One να φτάσει στο τέλος, με το ρίσκο να μην προλάβει και πάλι να τραβήξει τη φωτογραφία που θέλει.

New Pokemon Snap – Σύνοψη

Το New Pokemon Snap είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο έχει κάποιους περιορισμούς που το ρίχνουν άδικα. Σίγουρα, αν υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, το παιχνίδι θα ήταν εξαιρετικό για fans κάθε είδους. Είναι must αγορά για έναν Pokemon Fan. Ειδικά για όποιον είναι διατεθειμένο να υπομείνει τα μειονεκτήματα του, γιατί τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά. Είναι πανέμορφο, και απεικονίζει τα Pokemon με έναν τρόπο που δεν τα έχουμε επεξεργαστεί ποτέ. Ίσως σε πολλούς θυμίσει έντονα το συναίσθημα του Animal Crossing, όσον αφορά τη χαλάρωση που θα σας βγάλει.

New Pokemon Snap – Photos

Αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα από τα πιο δημοφιλή franchise στον κόσμο, και άλλο ένα υπέροχο και προσεγμένο exclusive για το Nintendo Switch. Φέρνει την αγάπη και τη σφραγίδα της Nintendo, και αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα μειονεκτήματα του, αξίζει κάθε ευρώ. Happy snapping trainers!

Απολαύστε το trailer του New Pokemon Snap για να πάρετε μια γεύση:

Θετικά

+Πανέμορφα γραφικά

+Υπέροχη εμπειρία για Pokemon Fans και μη

+Δεν καταντάει βαρετό αν και είναι επαναλαμβανόμενο

+Παρουσιάζει με πολύ ωραίο τρόπο τα κρυφά ενδιαφέροντα των Pokemon

-Μεγάλη ποικιλία Pokemon

Αρνητικά

-Απλή ιστορία

-Ενοχλητικό το γεγονός πως δεν ελέγχεις τον χαρακτήρα αλλά κινείται μόνος του με το Neo-One

-Μικρή χωρητικότητα φωτογραφιών

-Δεν προλαβαίνει να απολαύσεις τα Pokemon

7/10

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *