Tuesday, March 5, 2024
Άρθρα

Music Corner: To Zanarkand

Ήρθε η ώρα να γράψουμε για μία από τις πιο δυνατές μπαλάντες που έχουν γραφτεί στο χώρο του Gaming. Πρόκεται για το τραγούδι “To Zanarkand” που έχει γραφτεί για το Final Fantasy X. Καθότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, και τόσα παιχνίδια είναι εντυπωσιακό (ή και όχι τελικά) πως καθότι εξολοκλήρου Nintendo console owner δεν έχω παίξει κανένα. Πράγμα αρκετά εντυπωσιακό για ένα franchise που κρατεί καλά τόσα χρόνια χάρη στη μεγάλη του gaming βιβλιοθήκη. Και όμως έχοντας ακούσει πολλή μουσική στο youtube, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αυτό το υπέροχο κομμάτι. Πάμπολοι καλλιτέχνες της ιντερνετικής gaming κοινότητας έχουν κάνει διασκευές για το To Zanarkand.


Το τραγούδι To Zanarkand είναι μια έντονη-χαλαρή μουσική και μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Dream Zanarkand

Μερικές πληροφορίες πληροφορίες για το τραγούδι “To Zanarkand” 

Αρχικά η Zanarkand είναι μια πρώην μητρόπολη στο βορειότερο άκρο της περιοχής Spira, και εμφανίζεται στο Final Fantasy X και Final Fantasy X-2. Στη σύγχρονη εποχή, είναι ένας αρχαίος ιερός τόπος.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο Zanarkand: Η πραγματική πόλη Zanarkand που καταστράφηκε από τον Sin στο τέλος του Πολέμου Machina εναντίον της πόλης Bevelle πριν από 1000 χρόνια και το Dream Zanarkand, η ακριβής αναπαραγωγή αυτού που ήταν η Zanarkand πριν την καταστροφή της, καθώς αυτή δημιουργήθηκε απευθείας από το αναμνήσεις των πρώην κατοίκων της.

Η προγενεστερη Zanarkand ήταν μια πόλη-κράτος της οποίας οι άνθρωποι ήθελαν να βελτιώσουν τη ζωή τους, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα μαγείας και μηχανής. Η πόλη-κράτος Bevelle στρατιωτικοποιήθηκε και επικεντρώθηκε κυρίως στις μηχανές. Η Bevelle πίστευε ότι η Zanarkand σχεδίαζε πόλεμο, και έτσι αποφάσισε και επιτέθηκε πρώτη.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Yu Yevon, ο ηγέτης της Zanarkand και ο πιο ισχυρός επικαλεστής στη spira, χρησιμοποίησε αυτή τη δύναμη για να πολεμήσει τους στρατούς της Bevelle. Δεν μπόρεσε όμως να την επίθεση της Bevelle και ο Yu Yevon θυσίασε τους ανθρώπους του Zanarkand, μετατρέποντάς τους στην πίστη που χρειαζόταν για το τελικό κάλεσμα, να διατηρήσει τη μητρόπολη σε μια ονειρική κατάσταση στο απόγειο της δύναμής της.

Zanarkand’s ruins, 1,000 years after its destruction.

Sheet Music

O Συνθέτης για το To Zanarkand ο Nobuo Uematsu.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το musescore εδώ.

Προτεινόμενες διασκευές για το To Zanarkand από το Youtube:

  1. Ξεκινάμε με πιο δυναμικές μελωδίες από τον Family Jules.
  1. Και άλλη έκδοση σε απαλό πιάνο από το κανάλι Pauliano σε αυτό το bottom up διασημο πλεον τρόπο βίντεο.
  1. Ζωντανή χοροδία από τη Φιλανδία, Πιάνο με συνοδεία από πολλά μουσικά όργανα.
  1. Στο πιάνο Ιαπωνέζα καλλιτέχνης από το κανάλι Pan piano.
  1. H metal εκδοχή του τραγουδιού στην εκτέλεση To Zanarkand Meets Metal.
  1. Kyle Landry με συνοδεία από δεύτερο πιάνο πριν από αρκετά χρόνια.
  1. Και Kyle Landry αυτή τη φορά μόνος του, αλλά συντροφία με το υπέροχο του πιάνο.

Keep gaming, και καλή ακρόαση!

The remains of this city, Zanarkand.

Πηγές:

Wikipedia 1
Wikipedia 2
FinalFantasyFandom
Musescore

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Animal Crossing Lo-Fi: Our New Horizons“.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!