Saturday, September 30, 2023
Άρθρα

Music Corner: Sidon’s theme

Ιδανικά ήθελα να ξεκινήσω το άρθρο με την ατάκα, “Την ώρα που γράφεται το άρθρο απομένουν κάτι λιγότερο από X μέρες για το release του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, αλλά τελικά το παιχνίδι βγήκε και εκεί πάγωσε ο χρόνος. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι συνέβη στη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για μουσική από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, η κατά κόσμο “ανάσα της αγριας”, μιας και ακόμα και τώρα δεν έχουν βγει πολλά για τη μουσική του Tears of the Kingdom, και προφανώς και εγώ δε το έχω τελειώσει για να έχω εικόνα της μουσικής του :P.
Και ενώ όλοι (εσύ ο ένας που διαβάζεις το άρθρο αγαπημένε μου αναγνώστη…) περιμένατε πως και πως το Music Corner για να κλείσετε τον κύκλο με τις μουσικές των Champions, εδώ θα σας την σας την φέρω. Δε λέω, καλή η Urbosa φοβερός τύπος (σκληρή αδυσώπητη και μάγκας) αλλά το theme της είναι μέτριο και αδιάφορο. Συνεπώς θα κλείσουμε αυτό το mini αφιέρωμα στις μουσικές του Breath of the Wild με το υπέροχο και μελωδικό Sidon’s theme:

 • Revali’s Theme
 • Mipha’s Theme
 • Daruk’s Theme
 • Urbosa’s theme Sidon’s Theme

To theme του πρίγκιπα των Zora Sidon, είναι μια φοβερή συνεχής μελωδία με έντονο ρυθμό και ωραία αισθητική. Αν και είναι σε μινόρε κλίμακα δείχνει αισιόδοξο και χαρούμενο όσο και ελπιδοφόρο. Μέσω αυτής της μελωδίας παρουσιάζεται ο ενθουσιώδης του χαρακτήρας.

Prince sidon

O Sidon και η συμμετοχή του στο Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ο Sidon είναι γιος του βασιλιά Dorephan των Zora και ο μικρότερος αδελφός της Zora Champion Mipha. Παρόλο που είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη διάθεση τη στάση και την προσωπικότητα του. Έχει πολύ ευδιάθετη συμπεριφορά και παραμένει πάντα θετικός. Αντιμετωπίζει τους πάντες με σεβασμό, ακόμη και τα μέλη των άλλων φυλών, ενώ λατρεύεται από τους δικούς του.

Ο Link συναντά για πρώτη φορά τον πρίγκιπα Sidon, στα γεγονότα του Breath of the wild, στη Γέφυρα Inogo, η οποία διασχίζει τον ποταμό Ζόρα. Καθώς o Sidon μαθαίνει το όνομα του Link τον επικροτεί για αυτό, αλλά αναρωτιέται αν το είχε ακούσει από κάπου πριν. Ο Sidon ελπίζει ότι ο Link θα μπορέσει να βοηθήσει τον λαό των Zora που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο λόγω της αέναης βροχόπτωσης που προκαλείται από το Divine Beast Vah Ruta. Xρειάζεται τη βοήθεια του Link για να αντιμετωπίσει εχθρούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό στον οποίο όλη η φυλή των Zora είναι εξαιρετικά ευάλωτη.

Παρουσίαση του πρίγκιπα Sidon

Η σχέση του Sidon με τη Mipha

Tα δύο αδέρφια είχαν μια εξαιρετική σχέση από πάντα. Αγαπημένα, με τη Mipha ως μεγαλύτερη να προστατεύει και να βοηθάει τον μικρότερο Sidon. Όταν η Zelda συγκέντρωνε τους πιο δυνατούς μαχητές από την κάθε φυλή για να γίνουν Champions και να πιλοτάρουν τα Divine Beasts, η Μipha γύρισε και ζήτησε από τον μικρό της αδερφό, αν τους χωρίσει ποτέ η μοίρα, να αναλάβει αυτός να προστατέψει την φυλή τους.

Το αίτημα της Mipha από τον Sidon για να προστατέψει το λαό τους.

Μόλις ο Link καταφέρει να νικήσει το Lynel που έκλεινε το δρόμο για την πρόσβαση στο Divine beast Van Rutah ο Sidon ωσάν πρίγκιπας αλλά και ως ο καλύτερος εν ζωή πολεμιστής των Zora, αναλαμβάνει να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον Link στη λίμνη που βρισκόταν το Malicius Divine Beast.

Ο Sidon οδηγεί τον Link για να μπει μέσα στο Divine beast Van Rutah.

Sheet Music

O Συνθέτης του Sidon’s Theme είναι η Manaka Kataoka and Yasuaki Iwata.
To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic.

Προτάσεις για το theme του Sidon’s theme θα βρείτε παρακάτω:

 1. Ξεκινάμε με ορχηστρική εκτέλεση

 1. Συνεχίζουμε με πιάνο:

 1. Έκδοση με κλασσική κιθάρα από τον John Oeth Guitar:

 1. Lo-Fi διασκευή:

 1. Και δεύτερη Lo-Fi έκδοση:

 1. Εκτέλεση με βιολί και κιθάρα:

 1. Και τέλος μια Jazz εκτέλεση:
 1. Εκτέλεση με accordion:

 1. Και η τέλεια εκτέλεση με Kazoo από τον Tsuko g.:

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Πηγές:
Zelda.Fandom
Zeldadungeon
O πρίγκιπας Sidon και η Πόζα του

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: Daruk’s theme

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

stamos17

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

One thought on “Music Corner: Sidon’s theme

 • Τα Zelda Games πάντα είχαν και πάντα θα έχουν φοβερή μουσική!!!

  Reply

Αφήστε ένα σχόλιο!