Wednesday, December 6, 2023
Άρθρα

Music corner: Littleroot town theme

Aρκετά χρόνια μετά το επικό Pallet town theme, για κάποιο λόγο θυμάμαι σα μεγάλη προσμονή (ενώ είχα παίξει κανονικά τη δεύτερη γενιά σε Pokemon Silver και Pokemon Crystal) τις πολυαναμενόμενες εκδόσεις Pokemon Ruby και Pokemon Sapphire. Αυτό που σου κάνει εντύπωση μετά τα πρώτα μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο φορτηγό (σας παραπέμπω στις προτεινόμενες εκτελέσεις 5,6,8) είναι η όμορφη μουσική Littleroot town theme. Μουσική γλυκιά και μοναδική που εύκολα θα συναγωνιζόταν το Pallet town theme. Πρόκειται για μία ακόμη μουσική που ξεκίνησε μια ακόμη μακρινή ιστορία στις Pokemon Ruby and Sapphire. Ακόμα ταξίδι που συνεχίζεται στον μαγικό κόσμο των Pokemon. Ενός από τα μεγαλύτερα franchise όλων των εποχών αλλά και των πιο όμορφων αναμνήσεων κατά την νεανική μας ηλικία.


Το τραγούδι Littleroot Town είναι μια απαλή και όμορφη μουσική που θέλει να εισάγει τον χαρακτήρα στο οικογενειακό κλίμα και να, ξεκινήσει όμορφα και γλυκά την ιστορία του παιχνιδιού. Μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Pokemon Ruby and Sapphire outer carton boxes

Η προσωπική εμπειρία με την Pokemon Ruby

H Pokemon Ruby έπεσε στα χέρια μου το 2005. Έχοντας μεγάλο εθισμό με τα τερατάκια που λέγονται Pokemon, σε μια εποχή που το franchise φαινόταν να είχε τελειώσει σε συνδυασμό με το ηλικιακό μου γκρουπ. Όντας 14 ετών και δευτέρα-τρίτη γυμνασίου, ο κοινωνικός περίγυρος όριζε ότι πρέπει να σταματήσεις να παίζεις παιχνίδια και πόσο μάλλον μικρά τερατάκια που λέγονται Pokemon. Πρώτον είναι όντως μικρά τερατάκια, για αυτό και λέγονται “Poketomanstars” και δεύτερον ασχολούμαι ακόμα και στα 32 μου, γιατί μου αρέσουν και είμαι πολύ οκ με αυτό. Να είναι καλά αυτοί που θέλαν να με ωριμάσουν απομακρύνοντας με από αυτά, τελικά ωρίμασα με αυτά και είμαι υπερήφανος με τον εαυτό μου, που μέρος της δικής μου παιδικότητας (όση υπάρχει πλέον) οφείλεται σε αυτό το franchise.

Littleroot Town map in the Hoenn region


Πολλές ώρες παιχνιδιού και πολλές αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας ενός νέου ανθρώπου, ήταν επόμενο να σηματοδοτήσουν το κάθε τι σχετίζεται με αυτά τα παιχνίδια, σε όμορφες αναμνήσεις μιας καλής εφηβικής ηλικίας.

Ήταν ένα τόσο όμορφο ταξίδι σε επίπεδο μουσικής, εικόνας, αισθητικής, gameplay και σύστημα μάχης, κάνοντας μας ανανέωση σε όλα τα παραπάνω, σε σχέση με την πρώτη και τη δεύτερη γενιά Pokemon.

Όσο και αν αλλάζουν οι εποχές, τα γραφικά, τα gameplay, όσο και αν βγαίνουν καινούρια τερατάκια οι μουσικές είναι κάτι που μένουν στο μυαλό, εκτιμώνται και ωριμάζουν στην αντίληψη ενός ενήλικου ανθρώπου. Μουσικές μελωδίες, όπως το Littleroot town theme, δεν μπορούν να ξεχαστούν από την νεανική ηλικία, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Η Littleroot town όπως παρουσιάζεται στην τρίτη γενιά Pokemon και τις κασέτες Pokemon Ruby & Sapphire.

Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το την Littleroot town 

H Littleroot town (Ιαπωνικά: ミシロタウン Mishiro Town) βρίσκεται νοτιοδυτικά στην περιοχή Hoenn. Είναι η τοποθεσία στο game όπου ο εκάστοτε κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού ξεκινάει το ταξίδι του στα Pokémon. Ο αποκλειστικός καθηγητής της περιοχής του Hoenn, ο καθηγητής Birch, έχει ένα εργαστήριο στην πόλη που χρησιμοποιεί για έρευνα στα Pokémon.

Η μόνη έξοδος της πόλης είναι βόρεια, η οποία οδηγεί στη διαδρομή 101 και στην πόλη Oldale. Ένας χαρακτήρας θα αποκλείσει αυτήν την έξοδο έως ότου ο κεντρικός χαρακτήρας επισκεφτεί το σπίτι του/της Brendan/May στο δίπλα ακριβώς από το σπίτι του.

Ένα σχετικό trivia που μπορούμε να αντλήσουμε από το παιχνίδι και την Littleroot town είναι πως από τη στιγμή που η περιοχή Hoenn συμπίπτει με το νησί Kyushu στην Ιαπωνία, η τοποθεσία του Littleroot συμπίπτει με την πόλη Sasebo.

Ο κεντρικός χαρακτήρας και το φορτηγό μετά τη μετακόμιση

Sheet Music

O Συνθέτης για το Littleroot town theme είναι o Go Ichinose.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Προτεινόμενες διασκευές για το Littleroot town theme από το Youtube:

  1. Πρώτη εκτέλεση με απλό hip hop από το κανάλι tosho.
  1. Ακολουθούν 2 εκδόσεις, η πρώτη σε Lo-Fi από το αγαπημένο κανάλι Gamechops.
  1. Tρίτη εκτέλεση και δεύτερη προσθήκη από την ομάδα του GameChops με πιο Dubstep σύνθεση.
  1. Jazz διασκευή από τον Ruscel Torres. Λογικά μακρινός ξάδερφος από τον insaneintherainmusic.
  1. Και δεύτερη Jazz διασκευή από το κανάλι Arcadebops το οποίο δείχνει και λίγο από το φορτηγό.
  1. Κι άλλο φορτηγό με αφορμή αυτή τη φορά κλασσική κιθάρα.
  1. Metal Διασκευή από το γνωστό μας κανάλι DSC, για πιο δυναμικές μελωδίες.
  1. Και τέλος κλείνουμε με μία εκτέλεση σε καθαρό πιάνο από τον MusicMike512.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

3rd gen starters ready to be chosen

Πηγη 1
Πηγή 2

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner: To Zanarkand”.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5900 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

stamos17

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!