Wednesday, June 26, 2024
Νέα

Το The Magister έρχεται και φέρνει κάτι το διαφορετικό

Το The Magister προσπαθεί να σπάσει τους τοίχους των genre δημιουργώντας ένα παιχνίδι murder-mystery-rpg-card battler-deck building-time management.

Ο μαγίστρος

Το The Magister είναι ένα card battler με deckbuilding στοιχεία, από τους δημιουργούς του Monster Slayers. Φτιάχνεις το deck σου και μπαίνεις στην μάχη ή χρησιμοποιείς την τακτική της διπλωματίας για να ηρεμήσεις τους εχθρους σου. Παράλληλα έχεις να λύσεις το φόνο του προκατόχου σου μαζεύοντας στοιχεία και λύνοντας μυστήρια. Πρέπει να διαχειριστείς και τον χρόνο γιατί δεν έχεις ανεξάντλητα περιθώρια.

Αναλαμβάνεις τον ρόλο του μάγιστρου, ένας πράκτορας που επιβάλλει τον νόμο σε όλη την αυτοκρατορία. Ξεκινάς από το απομακρυσμένο χωριό του  Silverhurst για να ερευνήσεις τον φόνο του προηγούμενου μαγίστρου. Έχεις 14 μέρες περιθώριο να ξεσκεπάσεις τον ένοχο…

Key features

  • Τυχαίο μυστήριο κάθε φορά: ξεχάστε τ walkthrough. Καθε νέο παιχνίδι που ξεκινάτε δημιουργεί μια νέα εμπειρία διαλέγοντας τυχαία δολοφόνο, στοιχεία, κίνητρα και καταστάσεις.
  • Οι κάρτες ορίζουν το παιχνίδι: Όλες οι μάχες αλλά και οι διαπραγματεύσεις λύνονται με τις κάρτες που έχετε επιλέξει για το deck σας.
  • Η ειρηνική προσέγγιση: δεν είναι ανάγκη κάθε φορά να καταφεύγετε σε μάχη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της διπλωματίας και να ηρεμήσετε τους αντιπάλους σας και να μηδενίσετε την οργή τους.
  • Διάλεξε τον μαγίστρο σου: μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στους διαθέσιμους χαρακτήρες. Κάθε μάγιστρος έχει την δική του ειδικότητα και τα ελλατώματά του.
  • Διάλεξε τον σύμμαχό σου: πάρτε ως βοηθό έναν κατάσκοπο, μάγο ή έναν μισθοφόρο για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Στις μάχες μπορείς να επιστρατέψεις τους σκύλους και τις γάτες που συναντάς.
  • Ένας νέος κόσμος φαντασίας: έχεις 14 μέρες να εξερευνήσεις το Silverhurst, να κάνεις φίλους και εχθρούς για να διελευκάνεις τον φόνο. Το χρονόμετρο τρέχει…

Nerdook

Είναι ένα στούντιο με ένα άτομο το οποίο μας έδωσε άλλα τρία παιχνίδια. Η beta έκδοσή του The Magister στο Pc ήταν τόσο επιτυχημένη, που αποφάσισαν να το μεταφέρουν και στο Switch. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 και στις δύο πλατφόρμες .Στο Pc υπάρχει, για περιορισμένο χρόνο, ένα demo.

Προσωπικά έπαιξα το demo και το βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Σίγουρα θα το πάρω όταν κυκλοφορήσει, αν και το demo ήταν σύντομο για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εν αναμονή του παιχνιδιού υπάρχει στο Switch bundle με τα προηγούμενα παιχνίδια του studio, με όνομα Nerdook Bundle Vol.1 (Monster Slayers, Reverse Crawl, Vertical Drop Heroes). Προσωπικά θα περάσω και αυτό το ΣαββατοΚύριακο χωμένος στο Hades.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!