Το κρυφό διαμάντι της Τρίτης 5/11/21

Αυτήν την εβδομάδα, σας φέρνουμε ένα παιχνίδι λίγο πιο “αθλητικό“, το οποίο δικαιωματικά κέρδισε τον τίτλο του κρυφού διαμαντιού. Για όλους εσάς που σας αρέσει η ποδηλασία, για όλους εσάς που απολαμβάνετε την μοναξιά και την ηρεμία που προσφέρει η φύση, αυτό είναι το κατάλληλο παιχνίδι. Ο τίτλος τα λέει όλα: Lonely Mountains: Downhill. Για να δούμε όμως αναλυτικά γιατί το προτιμήσαμε…

Lonely Mountains: Downhill.
Lonely Mountains: Downhill

Μοναξιά μου όλα…

Το Lonely Mountains: Downhill είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που εύκολα μπορείς να το προσπεράσεις στο e-shop. Δεν έχει κάτι το εντυπωσιακό εκ πρώτης όψεως…όμως είναι χρυσάφι. Συνδυάζει την εξερεύνηση με την αδρεναλίνη της ποδηλασίας. Αποτελεί ένα υβρίδιο όπου από την μία θα βιώνετε στιγμές χαλάρωσης χαζεύοντας τα πανέμορφα τοπία, ενώ από την άλλη θα ζείτε την στιγμή κατεβαίνοντας με ταχύτητα το βουνό. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Ane way down we go…

Lonely Mountains: Downhill.
Lonely Mountains: Downhill – River

Mε μικροπειράγματα στην τροχιά του ποδηλάτου, ξεκινάτε την κάθοδό σας, είτε σε χωμάτινα μονοπάτια, είτε σε δρομάκια γεμάτια με κλαδιά και πέτρες…έτσι για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον… Θα σας θυμήσει λίγο το  Trials, το motocross puzzler που μοιάζει με racing game. Εκεί που υπερτερεί είναι στους ήχους που ακούγονται. Αντί λοιπόν για metal μουσική και τρελά σόλο στην ηλεκτρική κιθάρα θα ακούτε τα πουλιά, τα φύλλα και τον ήχο από το ποδήλατό σας.

Φυσικά όλα αυτά σχετίζονται με το περιβάλλον, την χλωρίδα και την πανίδα. Όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή δηλαδή. Σέ άλλα βουνά θα ακούτε δυνατούς ανέμους, σε άλλα βουνά θα ακούτε μόνο τον ήχο από το χώμα που πατάτε…Αυτή είναι και η μαγεία εξάλλου.

Η αδρεναλίνη στα ύψη

Lonely Mountains: Downhill - mountain
Lonely Mountains: Downhill – Mountain

Ωστόσο μην παρα-αφεθείτε στους ήχους της φύσης. Δεν υπάρχει άπλετος χρόνος για χαλάρωση. Καθώς κάνετε την κατάβαση μπορεί να εξφενδονιστείτε από κάποιον γκρεμό, να πέσετε σε ποτάμι και γενικά να μην πάνε όλα κατ’ευχήν. Κάθε διαδρομή είναι διαφορετική, με τις πρώτες να είναι πιο βατές. Στην ουσία εάν καταλάβετε τον χειρισμό του ποδηλάτου, και καταφέρετε να κουμαντάρετε την ταχύτητα είναι σχετικά εύκολα τα πράγματα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις πολύ δύσκολες πίστες όπου θα χρειαστεί αρκετές φορές να ξεκινήσετε από την αρχή.

Exploration is the key…

Lonely Mountains: Downhill

Κάθε φορά που ξεκλειδώνει μία διαδρομή, αρχικά θα τρέχετε χωρίς κανένα challenge για να την μάθετε. Έτσι όχι μόνο απολαμβάνετε χωρίς άγχος την διαδρομή, αλλα βλέπετε και τις παγίδες. Φυσικά πρέπει να κάνετε δοκιμές και με διαφορετικά ποδήλατα για να κατεφέρετε τον στόχο σας. Μπορεί μία πίστα να φαίνεται αδιανόητα δύσκολη, αλλά με το κατάλληλο ποδήλατο π.χ. που να έχει χοντρά λάστιχα και καλύτερες αναρτήσεις, να είναι παιχνιδάκι.

Lonely Mountains: Downhill – Night mode

Night Mode

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η νύχτα από το παιχνίδι. Αν και είναι αρκετά τρομακτικό και φυσικά δεν συστήνεται στην πραγματική ζωή, στο παιχνίδι είναι απολαυστικότατο να καταφέρεις να βγάλεις μία πίστα το βράδυ. Είναι λόγω ορατότητας σαφώς δυσκολότερες οι πίστες και το αίσθημα της μοναξιάς γίνεται ακόμα εντονότερο. Αξίζει όμως τον κόπο και την προσπάθεια σίγουρα.

Τι λατρέψαμε στο Lonely Mountains: Downhill :

  • Ρεαλιστικά και άριστα mechanics ποδηλασίας
  • Πανέμορφοι ήχοι της φύσης
  • Έξυπνες πίστες με πολλές “υφές”

Απολαύστε το trailer του Lonely Mountains: Downhill :

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *